• Πολιτική

    Αλβανία: Ο Έντι Ράμα ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών και απειλεί τον πρόεδρο Μέτα!

    • NewsRoom
    Έντι Ράμα

    Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα


    Ένταση συνεχίζει να επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της Αλβανίας μεταξύ της κυβέρνησης του Έντι Ράμα και του Αλβανού προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα. Λίγες μέρες μετά την απόρριψη του 30χρονου Κοσοβάρου Γκέντ Τσάκαϊ, εκλεκτού του Αλβανού πρωθυπουργού για τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, ο Έντι Ράμα ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο.

    Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Ράμα αναφέρει πως θα είναι de jure στο αξίωμα του ΥΠΕΞ Αλβανίας, «γιατί δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε αναζητώντας τον Πρόεδρο», ενώ προειδοποίησε τον κ. Μέτα πως θα λύσουν τις διαφορές τους στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο ωστόσο προς το παρόν δεν είναι ενεργό.

    Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Έντι Ράμα προχώρησε σε σαρωτικό ανασχηματισμό, αντικαθιστώντας σχεδόν τους μισούς υπουργούς του. Ωστόσο ο Ίλιρ Μέτα αρνήθηκε να υπογράψει τον διορισμό του Τσάκαϊ ως νέου Υπουργού Εξωτερικών  υποστηρίζοντας πως «δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα ούτε το πολιτικό εκτόπισμα ώστε να αναλάβει τόσο κρίσιμο χαρτοφυλάκιο». Ο Έντι Ράμα είχε αντιδράσει έντονα έντονα σε αυτή την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία χαρακτήρισε όχ μόνο «αντισυνταγματική, αλλά και ντροπιαστική».



    ΣΧΟΛΙΑ