• Top Stories

    Αλέξη Τσίπρα μάζεψε τους υπουργούς σου πριν είναι αργά

    Αντώνης Κεφαλἀς

    Αντώνης Κεφαλἀς. Δημοσιογράφος


    Τρεις υπουργοί, κατά κύριο λόγοι, οι Σκουρλέτης, Σπίρτζης και Δρίτσας, σε αγαστή συνεργασία με τους συνδικαλιστές του «Βαθύ ΠΑΣΟΚ» που τώρα έγιναν Σύριζα,  έχουν βάλει στόχο να τινάξουν στον αέρα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

    Και καλά ο Wolfgang Schauble, που θα ουρλιάζει βλέποντας ένα βασικό και προσφιλή σ’ αυτόν πόλο του ελληνικού προγράμματος να υπονομεύεται. Ο Γιάνης Βαρουφάκης μας έδειξε, εξάλλου, πως πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε…!!! Και καλά η απώλεια εσόδων, η συνταγή είναι έτοιμη: φόρους στους πλούσιους και φτωχούς αδιακρίτως!!!

    Δεν καταλαβαίνουν οι τρεις αυτοί υπουργοί πως με τη στάση τους αποξενώνουν τον ίδιο τον Σύριζα και τον Πρωθυπουργό από την μοναδική ελπίδα να δει φέτος η οικονομία ένα θετικό πρόσημο σ’ έναν έστω τομέα; Δεν συνειδητοποιούν ότι συνολικά η οικονομία πάει κατά διαβόλου—με παραγωγή και τζίρο σε βαθιά ύφεση, τις τράπεζες σε διαδικασία αναδιάρθρωσης (οπότε και εκτός χρηματοδοτικού παιγνιδιού), χιλιάδες εταιρείες να φεύγουν από τη χώρα, την ανεργία ουσιαστικά ακατέβατη και τα δημοσιονομικά μακριά από τους στόχους;

    Οι χοντρές παρανομίες στον ΟΛΠ με την πλήρη στήριξη του Δρίτσα, η ασυδοσία των συνδικαλιστών στο σύμπλεγμα ΤΡΑΙΝΟΣΕ/ΓΑΙΟΣΕ/ΕΕΣΣΤΥ με τη στήριξη του Σπρίτζη, η συγκρουσιακή και παράνομη συμπεριφορά προς την Eldorado Gold από τον Σκουρλέτη, οι καθυστερήσεις  να προχωρήσει σε ουσιαστικό στάδιο η πώληση των αεροδρομίων με ευθύνη και Σπρίτζη, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη χώρα στα μάτια τόσο των δανειστών όσο και των διεθνών επενδυτών.

    Βέβαια, και οι τρεις αυτοί υπουργοί μπορεί να διακατέχονται από σύνδρομο Λαφαζάνη (θα βρούμε λεφτά αλλού) αλλά ο Πρωθυπουργός οφείλει είτε να τους προσγειώσει στο ρεαλισμό είτε να τους ζητήσει την παραίτηση τους. Λεφτά δεν υπάρχουν όχι για ανάπτυξη αλλού ούτε για να ζήσουμε. Είμαστε διασωληνωμένοι αποκλειστικά με τα δάνεια της Ε.Ε. και προσδοκούμε μπας και προσελκύσουμε κάποια από τα διεθνή κεφάλαια πριν πνιγούμε. Κι’ αυτοί οι τρεις παίζουν παιγνίδια σε βάρος της οικονομίας διότι υποφέρουν από ιδεοληψίες ή/και εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

    Περιθώρια δεν υπάρχουν. Ήδη οι δανειστές μας δεν εκταμιεύουν δάνεια πάνω από 5 δις. ευρώ διότι δεν εκπληρώνουμε τις ανειλημμένες υποχρεώσεις μας. Τι θέλουν επιτέλους οι «τρεις»; Την επανάληψη του α΄ εξαμήνου του 2015; Και τι δεν «βλέπει» ο Πρωθυπουργός; Την πορεία του Σύριζα προς την πολιτική και κοινωνική απαξίωση του;

    Αν δεν τους μαζέψει ο Πρωθυπουργός από τον καταστρεπτικό κατήφορο δεν φεύγουμε.



    ΣΧΟΛΙΑ