• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για την πορεία της κυβέρνησης – Τι λένε οι πολίτες για Μέση Ανατολή και Κασσελάκη

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης - Στέφανος Κασσελάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Στέφανος Κασσελάκης


    Δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε στον ALPHA.

    Ειδικότερα, το 52% των ερωτηθέντων δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, ποσοστό που αυξήθηκε από τον Σεπτέμβριο όταν ήταν στο 46%. Παράλληλα, το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αλαζονικά.

    Την ίδια ώρα, ως προς τα θέματα που αφορούν την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το 21% του συνόλου των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αποτελεί πλεονέκτημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ το 54% μειονέκτημα. Αντίθετα, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 51% θεωρεί ότι η νέα ηγεσία αποτελεί πλεονέκτημα για το κόμμα, σε αντίθεση με το 31%.


    Διχασμός επικρατεί σχετικά με το αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να επιμείνει στην πρόταση διαγραφής των Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, ή να ανακαλέσει. Το 45% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα πρέπει να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ το 34% θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργήσουν άλλο κόμμα.


    Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι ερωτηθέντες και σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.


    Ακολουθούν οι πίνακες με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ

    Διαβάστε επίσης

    Δημοσκόπηση Alco: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης και η ΝΔ, ανησυχία για την ακρίβεια – Μικρότερη της μιας μονάδας η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

    Επίδομα Θέρμανσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε σε 22 απαντήσεις

    Πολάκης για απουσία Κασσελάκη από την εκδήλωση για τον Σημίτη: «Μπράβο Στέφανε!»



    ΣΧΟΛΙΑ