• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Alco: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης και η ΝΔ, ανησυχία για την ακρίβεια – Μικρότερη της μιας μονάδας η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης - Στέφανος Κασσελάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Στέφανος Κασσελάκης


    Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του τρίτου ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μια ακόμα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από την ALCO.

    Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 30,2%, έναντι 12% του ΣΥΡΙΖΑ και 11,3% του ΠΑΣΟΚ. Στην τέταρτη θέση ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,6%, στο 4,6% βρίσκεται η Ελληνική Λύση, στο 2,8% η Νίκη, και από 2,3% παίρνουν οι Σπαρτιάτες και η Πλεύση Ελευθερίας.

    Με αναγωγή στα έγκυρα, το ποσοστό της ΝΔ αυξάνεται στο 34,1% (από 32,3% στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας), ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 13,5% (από 15,3% στην προηγούμενη μέτρηση), το ΠΑΣΟΚ στο 12,7% (από 11,8%), το ΚΚΕ στο 8,6% (από 7,7%), η Ελληνική Λύση στο 5,2% (από 5%), η Νίκη στο 3,2% (από 2,5%) και οι Σπαρτιάτες με την Πλεύση Ελευθερίας στο 2,6 (από 4,5% και 2,5% αντίστοιχα στην προηγούμενη μέτρηση)

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» με 37%. Ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθεί με 8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 6%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 4%, ο Δημήτρης Νατσιός με 2% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 1%, ενώ η απάντηση κανένας συγκεντρώνει ποσοστό 30%.

    Αναφορικά με τα μέτρα κατά της ακρίβειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το 46% θεωρεί πως δεν πρόκειται να βοηθήσουν καθόλου, το 33% θεωρεί πως θα βοηθήσουν λίγο, το 14% πως θα βοηθήσουν αρκετά και το 2% πολύ.

    Παράλληλα, το 52% δεν πιστεύει τις δηλώσεις της κυβέρνησης για αποκλιμάκωση των αυξήσεων στις τιμές, το 22% τις πιστεύει λίγο, το 17% αρκετά και το 3% πολύ.

    Το 43% δηλώνει πως η ακρίβεια τους έχει αναγκάσει να περιορίσουν αρκετά τις αγορές βασικών αγαθών, το 27% πολύ, το 19% λίγο και το 7% καθόλου.

    Το 40% ανησυχεί  αρκετά πως θα αναγκαστεί να περιορίσει τη θέρμανση στο σπίτι τον χειμώνα, το 27% πολύ, το 17% λίγο και το 12% καθόλου.

    Για το θέμα των ενοικίων στις επιχειρήσεις, μεταξύ όσων δήλωσαν ενοικιαστές, το 72% αναφέρει πως δεν το επηρέασαν οι αυξήσεις, το 1% δήλωσε πως έκλεισε την επιχείρησή του ενώ το 27% πως μετακινήθηκε σε μικρότερο και πιο φθηνό χώρο.

     

    Διαβάστε επίσης:
    Το ελληνικό νησί που μπήκε στη λίστα Forbes με τους καλύτερους προορισμούς του 2024

    F1 in Schools: Πανελλήνιος Διαγωνισμός 2023!

    Δείτε live: Η εκδήλωση στη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου



    ΣΧΟΛΙΑ