• Πολιτική

    Αλ. Τσίπρας: Τέλη Ιουνίου η επέκταση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης


    Στα τέλη Ιουνίου θα εγκαινιαστούν τα έργα επέκτασης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τα οποία ολοκληρώνονται μετά από 13 χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την επιθεώρηση των εκτελούμενων εργασιών.

    «Είχα την ευκαιρία σήμερα να επιθεωρήσω την εξέλιξη ενός έργου, που είχε γίνει σαν το “γεφύρι της Άρτας”, στα Γιάννενα. Δημοπρατήθηκε το 2006, δυστυχώς ολοκληρώνεται 13 χρόνια μετά» ανέφερε ο κ. Τσίπρας από τα Ιωάννινα, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Ήπειρο.

    «Έχω κουραστεί να εγκαινιάζω έργα που είχαν καθυστερήσει τα προηγούμενα χρόνια» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι καθυστερήσεις αυτές είναι ένα δείγμα της παθογένειας του ελληνικού κράτους.

    «Δεν μπορεί μια τόσο σημαντική υποδομή, σε μια μεγάλη πόλη όπως τα Γιάννενα, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ένα διεθνές αεροδρόμιο, να κάνει 13 χρόνια για να ολοκληρωθεί» ανέφερε, προσθέτοντας ότι με τις νέες εργασίες η πόλη αποκτά «ένα αεροδρόμιο που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και ανάπτυξης για όλη την Ήπειρο, που θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ο τουρισμός με πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό, που θα μπορούν να εξυπηρετούν όχι μόνο τα Γιάννενα, όλη την Ήπειρο, αλλά και τις ακτές του Ιονίου πελάγους μαζί με το δεύτερο σημαντικό αεροδρόμιο, αυτό του Ακτίου».

     

    «Νομίζω πως το μήνυμα είναι ότι η χώρα μας έχει δυνατότητες αλλά χρειάζεται ένας συνολικός ανασχεδιασμός του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το ελληνικό δημόσιο, μια αναβάθμιση του ελληνικού κράτους συνολικότερα» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας πως «το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια καλύτερη στιγμή για τη χώρα, μετά από την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια μας δίνει την ελπίδα και την αισιοδοξία, ότι μπορούμε να συνεχίσουμε αυτά τα θετικά βήματα το επόμενο διάστημα».

     

    «Θα ήθελα να πω για τους πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, καλορίζικο και θα έχω μάλλον τη δυνατότητα να το εγκαινιάσω τέλος Ιουνίου. Ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό, έργο πνοής, οπότε ας μη στεναχωριούνται που πέσαμε στη δεύτερη εθνική, ο ΠΑΣ Γιάννενα. Του χρόνου θα ξανανεβούμε», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

     

    Σημειώνεται πως τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ και έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95%.

    Τον Πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Θάνος Μωραΐτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ , Χρήστος Μαντάς,  στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ