• Πολιτική

    Τσίπρας: Νόμπελ Αστοχίας στον Μητσοτάκη, θα κερδίσουμε τις εκλογές ψαρεύοντας με καθετή!

    • NewsRoom


    Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας», του σχήματος που δημιουργήθηκε σε μια προσπάθεια να διευρυνθεί η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά εν όψει των ευρωεκλογών.

    «Η Προοδευτική Συμμαχία θα δημιουργήσει χώρους υποδοχής των προοδευτικών πολιτών. Η Συμμαχία δεν εξαντλείται στην εκλογική μάχη, κοιτάζει το μέλλον στην διαμόρφωση συνθηκών προοδευτικής διακυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

    «Δεν κάνουμε πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες αλλά σε επαφή με τον ελληνικό λαό», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρα απαντώντας στην κριτική για τις προστατευμένες από τα ΜΑΤ πολιτικές εκδηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα: «Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά απέναντί μας έχουμε έναν τοξικό συνασπισμό που θέλει να επιστρέψει στη νομή της εξουσίας και να γυρίσει την χώρα πίσω».

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ακραία και επικίνδυνη δεξιά στροφή» την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όπως είπε έχει μια «νεοφιλελεύθερη ατζέντα». Μάλιστα επιτέθηκε και στα ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας «τοξική προπαγάνδα και ψεύτικες ειδήσεις» τις αποκαλύψεις για υποθέσεις που εμπλέκονται στελέχη και… «φίλοι» της κυβέρνησης.

    «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχώς καταστροφολογεί, προέβλεπε όχι μόνο την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την καταστροφή της οικονομίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Μάλιστα σε μια αποστροφή του αναφέρθηκε (για μια ακόμα φορά) στην υποψηφιότητά του για Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, λέγοντας πως δεν ξέρει αν θα καταφέρει να το πάρει αλλά «στον κύριο Μητσοτάκη αξίζει σίγουρα ένα Νόμπελ Άστοχων Προβλέψεων»!

    «Τις εκλογές δεν τις κερδίζεις ψαρεύοντας με δίχτυα, αλλά με καθετή» είπε ο πρωθυπουργός ενθυμούμενος λόγια ενός «παλιού αγωνιστή που ήξερε από ψάρεμα», όπως είπε. Λίγο αργότερα χαριτολογώντας, πρόσθεσε ότι σήμερα με το διαδίκτυο, μπορεί «η καθετή να μετατραπεί σε μέσο μαζικού ψαρέματος»!

     

    «Το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξάνεται»

    Το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξάνεται, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξήγησε:  «Μιλάει για διάλυση της μεσαίας τάξης, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το ‘11 ως το ‘14 κατά 5.258 ευρώ . Ενώ τα έτη ’15 – ‘16, τα δύσκολα έτη, άρχισε να αυξάνεται κατά 146 ευρώ. Και η αύξηση αυτή σήμερα έχει τριπλασιαστεί λόγω της επιστροφής στην ανάπτυξη».

    Αναφέρθηκε επίσης στις αποδόσεις των ομολόγων υποστηρίζοντας πως τα  δεκαετή ομόλογα άγγιξαν ιστορικό χαμηλό λόγω της πολιτικής του ενώ επιτέθηκε ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για καταστροφολογία.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και προσωπικά στον Γιάννη Ραγκούση, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ που βρισκόταν στην συνεδρίαση, χαιρετίζοντας την παρουσία του και αναφέροντας ότι όπως είχε πει και εκείνος, στόχος της προοδευτικής συμμαχίας είναι «τα τρία εκατομμύρια πολιτών που δεν ψηφίζουν δεξιά».



    ΣΧΟΛΙΑ