• Πολιτική

    Αλ. Τσίπρας για πανδημία: Η κυβέρνηση εκπέμπει εικόνα παράλυσης – Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχό της

    • NewsRoom
    Προ ημερησίας στη Bουλή για την ακρίβεια ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλάει από το βήμα της Βουλής


    Για παλινωδίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την αναβολή της προαναγγελθείσας για σήμερα συνεδρίαση της επιτροπής των επιστημόνων, που τελικά θα γίνει την Παρασκευή.

    Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Βουλή, στην συνεδρίαση για την κύρωση της συμφωνίας με την Ελληνικός Χρυσός, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στα νοσοκομεία, ειδικά της Αττικής, λέγοντας ότι υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι, που όμως δεν βρίσκονται σε κλίνες ΜΕΘ, αφού δεν υπάρχουν κενές, αλλά σε απλές κλίνες, με την ζωή τους να κινδυνεύει.

    «Η κατάσταση έχει ξεφύγει, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας βρισκόμαστε στη χειρότερη φάση» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, και μίλησε για «συγκλονιστικές στιγμές» που βιώνουν οι υγειονομικοί, καθώς έρχονται στο «τεράστιο ηθικό δίλημμα» να επιλέγουν τους ανθρώπους που θα δώσουν την ευκαιρία να παλέψουν για τη ζωή τους.

    «Φοβάμαι ότι ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την ότι «δεν γνωρίζει τί κάνει», ότι «δεν έχει σχέδιο» και ότι βρίσκεται «σε κατάσταση πανικού».

    «Φοβάμαι ότι η εικόνα που εκπέμπετε είναι εικόνα απόλυτης παράλυσης» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι πριν ασκήσει κριτική, απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση «να σοβαρευτεί».

    Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον αριθμό των διασωληνωμένων που ανέρχεται στους 600, αλλά και στο ποσοστό «θετικότητας» στα τεστ που έγιναν χτες, που φτάνει το 12,3% και είναι το «μεγαλύτερο από την αρχή της πανδημίας».

    «Το κρίσιμο θέμα είναι ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν είναι οριακή. Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε στάδιο κατάρρευσης» τόνισε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τσαβούσογλου: Θα δω τον Νίκο Δένδια στις 14 Απριλίου – Θα συζητήσουμε για συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη

    Μητσοτάκης: Συστήνεται επιτροπή για την σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+



    ΣΧΟΛΙΑ