• Πολιτική

    Τσαβούσογλου: Θα δω τον Νίκο Δένδια στις 14 Απριλίου – Θα συζητήσουμε για συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ΥΠΕΞ Τουρκίας

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ΥΠΕΞ Τουρκίας


    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σήμερα ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, στις 14 Απριλίου.

    «Θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών την ερχόμενη περίοδο» δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

    «Πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να γίνουν αυτές οι συνομιλίες και στο επίπεδο των ηγετών, έτσι όταν ο Νίκος Δένδιας έρθει στην Άγκυρα, θα συζητήσουμε επίσης τη συνάντηση του προέδρου μας Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» πρόσθεσε.

    Νωρίτερα, διπλωματικές πηγές από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε κατ’ αρχήν δεκτή την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του να επισκεφθεί την Άγκυρα στις 14 Απριλίου.

    Στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που διεξήχθησαν σήμερα στην Αθήνα, εξετάστηκε μεταξύ άλλων η προοπτική συνάντησης των δύο υπουργών στο προσεχές μέλλον, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο υπηρεσιακός γγ του υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, ενημέρωσε τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών, Πρέσβη Σεντάτ Ονάλ, ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε δεκτή, καταρχήν, την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ανοίγει ο δρόμος για συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου στην Άγκυρα

    Σήμερα οι πολιτικές διαβουλεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας



    ΣΧΟΛΙΑ