• Πολιτική

    Ακρόπολη με ή χωρίς τουαλέτες;


    Κλειστές ή ανοιχτές σήμερα και αύριο 5 και 6 Ιανουαρίου οι τουαλέτες του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης; Γιατί η μεν Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων ανακοινώνει, ότι οι χώροι υγιεινής θα είναι κλειστοί, λόγω της μη έγκρισης αμοιβής του υπάρχοντος προσωπικού καθαριότητας, το δε υπουργείο Πολιτισμού με δική του ανακοίνωσή διαβεβαιώνει, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και οι τουαλέτες θα λειτουργήσουν κανονικά, παρά τα εξαγγελθέντα από την ΠΕΥΦΑ.

    Είναι ευτυχές πάντως, που το όλο θέμα λαμβάνει χώρα αυτή την εποχή με τον μειωμένο τουρισμό και όχι το καλοκαίρι με τις χιλιάδες επισκεπτών του ιερού βράχου.
    Προβλήματα όμως υπάρχουν και στα φυλάκια των αρχαιοφυλάκων εξ αιτίας της έλλειψης θέρμανσης, γεγονός που ειδικά αυτήν την περίοδο με τις χαμηλές θερμοκρασίας καθιστά την εργασία τους εξαιρετικά δύσκολη. Εφόσον μάλιστα δεν επιλυθεί το θέμα πρόκειται να προχωρήσουν και σε στάση εργασίας.

    Το συγκεκριμένο ζήτημα ωστόσο, έχει προκύψει, εξ αιτίας της εκτέλεσης έργων αντικεραυνικής προστασίας και αποκατάστασης του συνόλου του ηλεκτρολογικού συστήματος στον ιερό βράχο, όπου υπάρχουν, χωρίς να χρειάζονται, 175 ηλεκτρολογικοί πίνακες και εκατοντάδες μέτρα καλωδιώσεων. Η επίλυσή του θα αποκαταστήσει και το ρεύμα στα φυλάκια, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

    Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, περιμένει κανείς να αναζητηθούν επαρκείς λύσεις θέρμανσης ώσπου οι συγκεκριμένες εργασίες να ολοκληρωθούν.



    ΣΧΟΛΙΑ