• Πολιτική

    Άκης Σκέρτσος: Η Νέα Δημοκρατία θέλει ένα debate με τους πέντε αρχηγούς

    • NewsRoom
    Άκης Σκέρτσος

    Άκης Σκέρτσος (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Την πρόταση της ΝΔ για debate των 5 πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Άκης Σκέρτσος.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Σκέρτσος σε ερώτηση για το τι προτείνει η Νέα Δημοκρατία, απάντησε: «Ένα debate με τους 5 αρχηγούς».

    Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς πιστεύουμε ότι οι τηλεμαχίες, οι συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι οξυγόνο για τη Δημοκρατία», προσθέτοντας πως «σήμερα που έχουμε τη διακομματική συνεδρίαση για το θέμα της τηλεμαχίας, εμείς προσερχόμαστε με θέση να γίνει η τηλεμαχία για όλα τα κόμματα που έχουν εκλεγεί από την τελευταία κάλπη».

    Στη συνέχεια, είπε: «είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε ξανά το πρόγραμμα μας για το μέλλον, για την Ελλάδα του 2027 και του 2030, για τα άλματα που πρέπει να κάνουμε ώστε η Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα» και συμπλήρωσε πως «μόνο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτό που μπορεί να εγγυηθεί η Ελλάδα και οι Έλληνες να προχωρήσουν μπροστά».

    ΣΥΡΙΖΑ: Προσέρχεται στη διακομματική με πρόταση να διεξαχθούν δύο debate

    Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής σχετικά με τη διεξαγωγή debate πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, είναι σύμφωνα με κομματικές πηγές να διεξαχθούν δύο debate. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα προτείνει να διεξαχθεί «ένα μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών, όπως ζητούν και τα άλλα κόμματα, και ένα debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων, όπως είχε δεσμευθεί δημόσια ότι θα γίνει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου».

    «Μένει να φανεί κατά πόσο ο κ. Μητσοτάκης θα τηρήσει τη δέσμευσή του, προκειμένου οι πολίτες να ακούσουν και να συγκρίνουν τα πραγματικά προγράμματα των δύο κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας ή θα επιχειρήσει πάλι να κρυφτεί, ώστε η σύγκριση των προγραμμάτων να γίνεται στη βάση των fake news των υπογείων της Πειραιώς και του προπαγανδιστικού του μηχανισμού», σχολιάζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση για να υποστηρίξουμε την κυριαρχία μας

    Εκλογές 2023: Συνεδριάζει σήμερα η Διακομματική Επιτροπή – Στην ατζέντα το debate

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ