• Πολιτική

    Αγωγή Μαρκόπουλου κατά Σκουρλέτη μετά την άγρια κόντρα στην Βουλή

    • NewsRoom

    Δημήτρης Μαρκόπουλος και Πάνος Σκουρλέτης


    Σκληρό ροκ χθες στην Βουλή με τους βουλευτές Πάνο Σκουρλέτη (ΣΥΡΙΖΑ) και Δημήτρη Μαρκόπουλο (ΝΔ) να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες με αφορμή τη δραματική κατάσταση στην ΔΕΗ. Ο διάλογος έγινε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητήθηκε το θέμα.

    Η συζήτηση ξέφυγε, όταν ο Πάνος Σκουρλέτης πιάστηκε από αναφορά του συναδέλφου ότι ο ίδιος, όταν ήταν υπουργός, δεν σήμανε συναγερμό για την κατάσταση στη ΔΕΗ. Η αντίδρασή του υπήρξε σφοδρότατη: «Ο κ. Μαρκόπουλος συνεχίζει να κάνει αυτά που έκανε και ως δημοσιογράφος εκτελώντας συμβόλαια» είπε χαρακτηριστικά, με τον κ. Μαρκόπουλο να απαντά:

    • Μαρκόπουλος: «Εγώ έχω δουλέψει στη ζωή μου. Δεν είμαι ανεπάγγελτος όπως εσείς και άλλοι σύντροφοί σας».
    • Σκουρλέτης: «Να ανακαλέσετε»
    • Μαρκόπουλος: «Μη μου κουνάς εμένα το δάχτυλο»
    • Σκουρλέτης: «Είσαι χυδαίος. Αρχιψεύταρε! Να ανακαλέσει»
    • Μαρκόπουλος: «Με αποκάλεσε αρχιψέυταρο! Να ζητήσει συγνώμη»
    • Σκουρλέτης «Ψεύτης! να ανακαλέσει γρήγορα»
    • Μαρκόπουλος: «Είμαι βουλευτής πρώτος στη Β’ Πειραιά και θα με σέβεσαι! Το κατάλαβες;»

    Κάπου εκεί παρενέβη ο προεδρεύοντας που επιχείρησε- ευτυχώς, επιτυχώς- να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα, ζητώντας από τους βουλευτές να σεβαστούν τους συναδέλφους τους.

    Αγωγή Μαρκόπουλου

    Δίνοντας συνέχεια στο επεισόδιο, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος προτίθεται να καταθέσει αγωγή σε βάρος του Πάνου Σκουρλέτη. Όπως εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ, χθες ζήτησε από τον υπουργό Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη να μάθει αν θα υπάρξει έλεγχος για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΗ.

    «Ρώτησα αν θα υπάρξει διερεύνηση του πώς έφτασε η ΔΕΗ εκεί» τόνισε, ενώ διερωτήθηκε: «Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε ποτέ για την πορεία της ΔΕΗ, είπε ότι δεν πάει καλά, ο κ. Σταθάκης εξέφρασε αγωνία; Χθες ο κ. Σκουρλέτης αποφάσισε να πει ότι εκτελώ συμβόλαια, όπως είπε έκανα και ως δημοσιογράφος. Έχω ενημερώσει δικηγόρο, ο κ. Σκουρλέτης θα πρέπει να πάει στη Δικαιοσύνη να αποδείξει τι συμβόλαια εκτελούσα».

    Και συνέχισε: «Έχει θέμα διαχείρισης στα νεύρα του και νομίζει ότι μπορεί να λέει ό,τι θέλει χωρίς κόστος. Θα έχει τον χρόνο να σκεφτεί αν θα μου ζητήσει συγγνώμη για αυτά που είπε και προφανώς δεν έχει στοιχεία. Δεν καταλαβαίνω τα νεύρα του, δεν μπορεί να μιλάει έτσι για έναν βραβευμένο δημοσιογράφο. Εγώ δεν είμαι εύκολος άνθρωπος να με προσβάλλει ο κάθε Σκουρλέτης. Ας μας φέρει το βιογραφικό του να δούμε την καριέρα του. Κάποια στιγμή οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ποιοι τους διοίκησαν. Ποια ήταν η δουλειά του πριν μπει στην πολιτική».



    ΣΧΟΛΙΑ