• Πολιτική

  Αυξήσεις μισθών κατά 100 ευρώ τον μήνα ανακοίνωσε ο Μακρόν

  • NewsRoom
  AUKUS: Συνεχίζονται τα γαλλικά αντίποινα - Ακυρώθηκε γαλλοβρετανική συνάντηση των υπουργών Άμυνας

  Εμμανουέλ Μακρόν


  Την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ μηνιαίως, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, αλλά και την κατάργηση της αύξησης στον φόρο κοινωνικών ασφαλίσεων για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 2.000 ευρώ μηνιαίως, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στο πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό διάγγελμά του.

  Στο διάγγελμά του, το οποίο έρχεται μετά τα βίαια επεισόδια του Σαββάτου στο Παρίσι κατά την τελευταία διαδήλωση των κίτρινων γιλέκων, ο Μακρον χαρακτήρισε “δικαιολογημένη” και “βαθιά” την οργή που εκφράζουν οι διαδηλωτές με τις κινητοποιήσεις τους, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Τόνισε δε ότι γνωρίζει πως κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα “πλήγωσαν” τους ανθρώπους, όμως σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος από τα τρέχοντα προβλήματα.

  Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε επίσης ότι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή αλλά δεν θα επαναφέρει τον “φόρο πλούτου”.

  Εκτός από την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ τον μήνα, που όπως είπε δεν θα στοιχίσει τίποτα στην εργοδοσία, κάλεσε εκείνες τις επιχειρήσεις που μπορούν να το κάνουν, να χορηγήσουν στους εργαζομένους τους ένα “επίδομα” στο τέλος του έτους. Ανακοίνωσε επίσης ότι η αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση δεν θα υπόκειται σε φόρους από το 2019.

  Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε επίσης ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τους δημάρχους όλης της χώρας.

  “Θα απαντήσουμε στην οικονομική και κοινωνική επείγουσα κατάσταση με ισχυρά μέτρα, μειώνοντας τους φόρους πιο γρήγορα, διατηρώντας υπό έλεγχο τις δαπάνες μας, όχι όμως κάνοντας αναστροφή” στην ακολουθούμενη πολιτική, τόνισε.

  Προβληματισμός στην ΕΕ για την επίπτωση των μέτρων στον γαλλικό προϋπολογισμό

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί τις επιπτώσεις που θα έχουν στον προϋπολογισμό της Γαλλίας τα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει να εφαρμόσει από το επόμενο έτος η γαλλική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρός της, Βλάντις Ντομπρόφσκις.

  “Παρακολουθούμε στενά τα πιθανά νέα μέτρα που ανακοινώνονται, αλλά δεν μπορούμε να σχολιάσουμε πριν ανακοινωθούν κανονικά και λεπτομερώς”, είπε ο Ντομπρόφσκις μιλώντας σε ευρωβουλευτές, αμέσως μετά το διάγγελμα του Μακρόν.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κίτρινα γιλέκα: Συνδικαλιστές και εργοδότες θα συναντήσει τη Δευτέρα ο Μακρόν

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H «τελική επίθεση»: Τα «κίτρινα γιλέκα» ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου  ΣΧΟΛΙΑ