ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυξήσεις στους μισθούς των ενστόλων, που μεσοσταθμικά ανέρχονται στα 110 ευρώ τον μήνα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των οικονομικών μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Συγκεκριμένα, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε:
«Το πακέτο μέτρων έχει εθνική στόχευση. Μέρος του είναι η αναμόρφωση του μισθολογίου στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. Αυτό έχει ήδη ανακοινωθεί διεξοδικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Αυτό που δεν είχε παρουσιαστεί αναλυτικά, αφορά την αντίστοιχη ενίσχυση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό. Από τον Οκτώβριο, αναμορφώνεται το μισθολόγιο των ενστόλων με βάση τη χρονική υπηρεσία και τον βαθμό.
Οι μεσοσταθμικές αυξήσεις θα φτάνουν τα 110 ευρώ τον μήνα, ενώ για ανώτερους αξιωματικούς οι αυξήσεις θα ξεπερνούν και τα 200 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό.»
Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πακέτο στήριξης που αφορά τόσο το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο τη βελτίωση των αμοιβών και την αναγνώριση της προσφοράς κρίσιμων κλάδων του κράτους.
Διαβάστε επίσης
Τι αλλάζει στη φορολογία των νέων – Πότε μηδενίζεται ο φόρος [πίνακας]
Κορκίδης: Oι φορολογικές μεταρρυθμίσεις της ΔΕΘ ανταποκρίνονται στις προσδοκίες ελαφρύνσεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σεισμός: Τα ρήγματα της Εύβοιας, οι ισχυρότερες δονήσεις στην ιστορία και η… φονική Αταλάντη
- Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική – Στα Νέα Στύρα Ευβοίας το επίκεντρο, τι λένε οι σεισμολόγοι
- Λ. Βιλδιρίδη: Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Υγεία που αλλάζουν το ΕΣΥ
- ΙΟΝ: Τι ταμείο έκανε η NuCrema πριν περάσει στα χέρια του Σπύρου Θεοδωρόπουλου
