• Πολιτική

    Αυτές είναι οι Ελληνίδες που μπαίνουν στην Ευρωβουλή

    ευρωβουλη

    Ευρωβουλή


    Με την ολοκλήρωση των Ευρωεκλογών χθες και την ολοκλήρωση, σταδιακά, των καταμετρήσεων, σημαντική φαίνεται πως είναι αυτή τη φορά η γυναικεία παρουσία, μεταξύ των Ελλήνων Ευρωβουλευτών που εξελέγησαν και θα κληθούν να εκπροσωπούν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επόμενη πενταετία.

    Στην Ευρωβουλή λοιπόν θα φτάσουν πέντε Ελληνίδες, τρεις από τη Νέα Δημοκρατία, μία από τον ΣΥΡΙΖΑ και μία από το ΚΙΝΑΛ. Oι πέντε Ελληνίδες που εξελέγησαν Ευρωβουλευτές είναι οι εξής:

    Ελίζα Βόζεμπεργκ

    H Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι γνωστή δικηγόρος και πολιτικός και η πρώτη γυναίκα σε ψήφους για τις φετινές Ευρωεκλογές. Στην καριέρα της έχει συμμετάσχει σε μεγάλες δίκες ως δικηγόρος, ενώ το 2014 εξελέγη για πρώτη φορά Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

    Εύα Καϊλή

    Η Εύα Καϊλή σπούδασε αρχιτεκτονική και είναι μέλος της Ευρωβουλής από το 2014. Στις εκλογές του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στη Θεσσαλονίκη με το ΠΑΣΟΚ, πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με την Ευρώπη το 2014. Είναι μία από τις πιο δυναμικές γυναίκες στην Ευρωβουλή και είναι η μόνη Ελληνίδα που κάθε χρόνο βρίσκεται στη λίστα των 50 καλύτερων Ευρωβουλευτών.

    Έλενα Κουντουρά

    Η Έλενα Κουντουρά, μετά από μία υπέρλαμπρη καριέρα στο μόντελινγκ, αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική το 2004, όταν κατέβηκε ως υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές με την Νέα Δημοκρατία. Η πολιτική της καριέρα είχε πολλές ανατροπές, μέχρι να καταλήξει φέτος υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ. Έχει διατελέσει υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά παραιτήθηκε για να μπορεί να είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές.

    Μαρία Σπυράκη

    Η Μαρία Σπυράκη, μετά από μία πολύ επιτυχημένη καριέρα ως δημοσιογράφος αποφάσισε, το 2014, να ασχοληθεί με την πολιτική, ως υποψήφια στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για μία δραστήρια και μορφωμένη γυναίκα, που έχει συμμετάσχει σε ποικίλες δημοσιογραφικές αποστολές και τώρα μάχεται στην Ευρωβουλή.

    Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου

    Η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου είναι οικονομολόγος και νομικός. Είναι κόρη του καθηγητή πυρηνικής φυσικής, Παναγιώτη Ασημακόπουλου και βαφτιστήρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Είχε εκλεχθεί βουλευτής Ιωαννίνων το 2012 και το 2015 στη Β΄Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Το 2019 είναι η πρώτη φορά που κατέβηκε στης Ευρωεκλογές με την ίδια παράταξη.



    ΣΧΟΛΙΑ