• Κοινωνία

    Αυτά είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης – Ματαιώνεται η ΔΕΘ, σε ποιες περιοχές τα μαγαζιά κλείνουν από τις 12:00

    • NewsRoom


    Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβέρνηση μετά την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο.

    Ειδικότερα, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί αποφασίσθηκε:

    α. Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 25η ΔΕΘ, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη στη καθιερωμένη ομιλία στις 5 Σεπτεμβρίου σε περιορισμένο αριθμό ακροατών.

    β. Από 17 Αυγούστου η είσοδος στην Ελλάδα θα πραγματοποιείται μόνο με την προσκόμιση αρνητικού τεστ για το κορονοϊό που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία.

    γ. Για τα χερσαία σύνορα από 17 Αυγούστου, η είσοδος στην Ελλάδα θα πραγματοποιείται μόνο με την προσκόμιση αρνητικού τεστ για το κορονοϊό που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όλους όσους εισέρχονται στην Ελλάδα.

    δ. Από 16/8 μπαίνει πλαφόν 750 ατόμων/ημέρα στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς.

    ε. Αναστέλλεται σε όλη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

    στ. Από 11-23/8 απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα τις 7 το πρωί στις περιοχές:

    – Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

    – Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

    – Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

    Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.



    ΣΧΟΛΙΑ