• Πολιτική

    Αυστηροποίηση των ποινών για εμπρηστές, μπαχαλάκηδες και πολυ-ισοβίτες ετοιμάζει η Κυβέρνηση

    • NewsRoom
    Επίθεση με μολότοφ και φωτοβολίδες, στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου


    Ριζική αλλαγή στις προβληματικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, που ψηφίστηκε λίγο πριν τις εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τέθηκαν σε εφαρμογή από 1η Ιουλίου, έρχεται να βάλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα ”ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, μεταξύ των αλλαγών που ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης περιλαμβάνονται  η αυστηρο-ποίηση των διατάξεων απο-φυλάκισης για τους τρομοκράτες και τους πολυ-ισοβίτες, η επαναφορά σε Κακούργημα των «Μολότοφ’», αλλά και βαριές ποινές για τους εμπρηστές.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θεωρείται βέβαιη η επαναφορά του αδικήματος της κατοχής εκρηκτικών υλών, όπως οι βόμβες μολότοφ σε κακούργημα, από πλημμέλημα που ισχύει σήμερα, μετά τις αλλαγές Καλογήρου. Η συγκεκριμένη παράμετρος σε συνδυασμό με την αλλαγή στο καθεστώς του ασύλου στα Πανεπιστήμια, στοχεύει στην απομάκρυνση των μπαχαλάκηδων από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και η επιστροφή τους στους πραγματικούς φοιτητές.

    Με αφορμή και την πρόσφατη πυρκαγιά στην Εύβοια, θεωρείται σίγουρη η αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπρηστές.

    Τέλος αναμένονται και αλλαγές στις ποινές για κάθε λογής παρεμβάσεις που στόχο έχουν την παρεμπόδιση καθηκόντων δημοσίων αλλά και ιδιωτικών υπαλλήλων, όπως αυτές που πραγματοποιεί ο Ρουβίκωνας.



    ΣΧΟΛΙΑ