• Πολιτική

    Αφινίασαν τα τουρκικά ΜΜΕ: Μέγα σκάνδαλο και αισχρότητα η απόφαση του ΣτΕ

    • NewsRoom


    Υπερβολικά έντονη -όπως αναμενόταν- ήταν η αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) να αφεθεί ελεύθερος, αλλά υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας, ο ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα, αμέσως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

    Το ΣτΕ, μεταξύ άλλων, στην απόφασή του επικαλείται το γεγονός ότι η αναγνώριση ενός προσώπου ως αιτούντος διεθνούς προστασίας από αρχαιοτάτων χρόνων, θεωρείται πράξη ειρηνική και ανθρωπιστική και ως τέτοια δεν «δύναται να θεωρηθεί ως μη φιλική ενέργεια έναντι άλλου κράτους». Αναφέρει μάλιστα απόσπασμα από τις Ικέτιδες του Αισχύλου («τις θυσίες εκείνου που ευσπλαχνίζεται τον ικέτη οι Θεοί τιμούν ως προσφορές θεοσεβούμενου άνδρα»).

    Με πομπώδεις τίτλους, όπως «απόφαση σκάνδαλο» και «αισχρή απόφαση» ο τουρκικός Τύπος εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

    Η Hurriyet στην ηλεκτρονική έκδοσής της μιλάει με τεράστια γράμματα για απόφαση σκάνδαλο από το δικαστήριο της Ελλάδας για τους 8 άντρες της FETO.

    Στο ίδιο στυλ, η Sözcü επίσης μιλά για σκανδαλώδη απόφαση για τους δραπέτες πραξικοπηματίες γκιουλενιστές.

    Σε παρόμοιο τόνο κινείται και η Μilliyet, που αναφέρει στον τίτλο της ότι η «Ελλάδα έλαβε μια αισχρή απόφαση» και επισημαίνει ότι η ελληνική δικαιοσύνη έλαβε μία νέα απόφαση σκάνδαλο για τους «8 πραξικοπηματίες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣτΕ: Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας Τούρκος στρατιωτικός – Δεν αναστέλλεται το άσυλο του



    ΣΧΟΛΙΑ