Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τρέχουμε» με ανάπτυξη 2,3% σε ετήσια βάση- Η οικονομία μας ξεκινά να ανακάμπτει

  • NewsRoom

Άδωνις Γεωργιάδης


Μια θετική εικόνα για την πορεία της οικονομίας έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σήμερα στο συνέδριο ανώτατων στελεχών της εταιρείας TUV NORD στην Αθήνα, όπου εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της Ελλάδας, ειδικά για τους τρεις πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας, είναι εξαιρετικός. «Τρέχουμε» με περίπου 2,3%, σε ετήσια βάση, το οποίο είναι πολύ καλό για την Ευρωζώνη. Και η οικονομία μας πραγματικά ξεκινά να ανακάμπτει, έπειτα από μία μεγάλη δεκαετή κρίση».

«Χθες», πρόσθεσε «μία άλλη μεγάλη εταιρεία, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αναζήτησε κεφάλαια 600 εκατομμυρίων ευρώ από την αγορά και της προσφέρθηκαν τα διπλάσια, 1,2 δις ευρώ, με ένα λογικό επιτόκιο. Αυτό είναι μία ακόμα επιτυχία μετά τον όμιλο Μυτιληναίου, ο οποίος άντλησε 500 εκατ. ευρώ πριν δύο εβδομάδες, ενώ το ομόλογο του ΟΤΕ, της Deutsche Telekom δηλαδή, εξασφάλισε επιτόκιο κάτω του 1%, το οποίο είναι φανταστικό».

Κατέληξε λέγοντας ότι «το ελληνικό 10ετές ομόλογο είναι στο 1,5%, κάτι το οποίο είναι θαύμα και κανείς πριν από ένα χρόνο δεν θα το πίστευε».