• Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης στο mononews: Το μεγαλύτερο φιάσκο όλων των εποχών

    ΆΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων


    Με μια λακωνική δήλωσή του στο mononews, o Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της Novartis, μετά την δικογραφία που απέστειλε στη Βουλή η εισαγγελία Διαφθοράς.

    «Πρόκειται για το μεγαλύτερο φιάσκο όλων των εποχών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

    Στη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, οι εισαγγελείς διαφθοράς απέτυχαν να εντοπίσουν κινήσεις χρημάτων, που να πιστοποιούν τις καταγγελίες των προστατευόμενων μαρτύρων, ενώ μετά από 11 μήνες ερευνών κατέληξαν μόνο σε… «ενδείξεις δωροδοκίας» για τον Ανδρέα Λοβέρδο, βασισμένες στις τιμές 4 φαρμάκων, σε σημειώσεις και σε μαρτυρικές καταθέσεις.

    Από την άλλη, για πολιτικούς λόγους συνεχίζονται οι έρευνες για μια σειρά προσώπων της ΝΔ – μεταξύ των οποίων και ο κ. Γεωργιάδης – αλλά και για τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Αντίθετα, οι καταγγελίες των «μαρτύρων» για μια σειρά από πολιτικούς όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Παναγιώτης Πικραμένος αποδείχθηκαν «αέρας κοπανιστός», και οι έρευνα για αυτά τα πρόσωπα τέθηκε τελικά στο αρχείο.

    Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα είχε παρουσιαστεί από την κυβέρνηση, πριν ακόμα κατατεθεί η πρώτη δικογραφία στη Βουλή, ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών».

    Σε ανάρτησή του στο Twitter o κ. Γεωργιάδης εκφράζει, πάντως, την στήριξή του στον Ανδρέα Λοβέρδο. «Είναι περιττό να τονίσω ότι δεν πιστεύω απολύτως τίποτε από τις ανοησίες κατά του Ανδρέα Λοβερδου,⁩ ο οποίος ως Υπουργός Υγείας συνέβαλε καθοριστικά στην μείωση της δαπάνης και κτύπησε τις Φαρμακοβιομηχανίες και τη Novartis! Μαζί σου Ανδρέα», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Novartis: Άρση βουλευτικής ασυλίας για Ανδρέα Λοβέρδο ζητούν οι εισαγγελείς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργισμένος ο Ανδρέας Λοβέρδος για δικογραφία Novartis: «Ελεεινή και δυσώδη πλεκτάνη, πρόκειται περί κακοποιών»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άδωνις Γεωργιάδης στο mononews: Το μεγαλύτερο φιάσκο όλων των εποχών



    ΣΧΟΛΙΑ