• Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: Η Creta Farms γύρισε σελίδα, η χώρα κράτησε ένα δυνατό brand

    • NewsRoom
    Εστίαση: Υποχρεωτικός έλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε εσωτερικούς χώρους

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου, το οποίο έδωσε το «πράσινο φως» για την μεταβίβαση της Creta Farms στον Όμιλο Impala του Δημήτρη Βιντζηλαίου, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

    «Όταν πριν από έναν ακριβώς χρόνο αποφάσισα να παρέμβω για να σώσω αυτή την εταιρία άπαντες προεξοφλούσαν την αποτυχία του εγχειρήματος. Σήμερα όμως η εταιρία γύρισε σελίδα, δεν έκλεισε, ο κόσμος κράτησε την δουλειά του και η Χώρα μας ένα δυνατό brand!», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

    Tο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας. Η εταιρεία είχε υποβάλλει αίτημα να ενταχθεί στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα στο πλαίσιο της διαδικασίας διάσωσης της, μέσα από την είσοδο νέου στρατηγικού επενδυτή.

    Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. ευρώ στην Creta Farms, από τα οποία η Impala Hellas έχει ήδη εκταμιεύσει τα 2 εκατ. που της αναλογούν, ενώ τα υπόλοιπα 2 εκατ. αναμένεται να εκταμιεύσουν σύντομα οι πιστώτριες τράπεζες.



    ΣΧΟΛΙΑ