• Business

    Ξεκινά η εποχή Βιντζηλαίου στη Creta Farms – Πράσινο φως από το Πρωτοδικείου Ρεθύμνου στο σχέδιο εξυγίανσης


    Το πράσινο φως για την μεταβίβαση της Creta Farms στον Όμιλο Impala του Δημήτρη Βιντζηλαίου έδωσε πριν από λίγο το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου εγκρίνοντας το σχέδιο εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

    Σημειώνεται πως η εταιρία είχε υποβάλλει αίτημα να ενταχθεί στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα στο πλαίσιο της διαδικασίας διάσωσης της, μέσα από την είσοδο νέου στρατηγικού επενδυτή.

    Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. ευρώ στην Creta Farms, από τα οποία η Impala Hellas έχει ήδη εκταμιεύσει τα 2 εκατ. που της αναλογούν, ενώ τα υπόλοιπα 2 εκατ. αναμένεται να εκταμιεύσουν σύντομα οι πιστώτριες τράπεζες.

    Επιπλέον, και η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει εγκρίνει ομόφωνα την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από τον όμιλο Bella, μέσω της θυγατρικής του Impalla Hellas, σε τμήμα του ενεργητικού και του παθητικού της Creta Farms, συμπεριλαμβανομένης της κατά 100% θυγατρικής Tετο-Φάρμα, κρίνοντας ότι είναι συμβατή με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ