• Πολιτική

  Αχτσιόγλου κατά Παπανώτα: Οι απόψεις του για τη γυναικεία κακοποίηση βρίθουν σεξισμό

  • NewsRoom
  Έφη Αχτσιόγλου

  Έφη Αχτσιόγλου, Νέα Αριστερά


  Έντονη κριτική στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπανώτα άσκησε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, για δηλώσεις που είχε κάνει για τη γυναικεία κακοποίηση.

  «Σε προηγούμενες δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα, “εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα ΤΗΣ”», υπενθύμισε η κυρία Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για απόψεις που αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα, βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας και μισογυνισμό.

  «Οι απόψεις αυτές δεν είναι νέες στον δημόσιο λόγο, έρχονται από πολύ παλιά. Στην Ελλάδα, που για όσους δεν βλέπουν πρόβλημα, να τους ενημερώσω ότι είναι ουραγός στον δείκτη ισότητας των φύλων. Αυτές οι απόψεις αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό», τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου.

  «Ας καταλάβουν όμως κάτι καλά μερικοί και όσοι τους προσφέρουν πολιτικό βήμα. Η κακοποίηση δεν είναι «πρόβλημά ΤΗΣ». Έχει θύτες και θύματα. Και όσο κάποιοι θα καλύπτουν τους θύτες, ενοχοποιώντας τα θύματα, τόσο η ζωή άλλης μιας θα καταστρέφεται. Η κακοποίηση δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Είναι συλλογικό τραύμα για την κοινωνία μας. Όσο αρνείστε να το κατανοήσετε, θα μας βρίσκετε όλες απέναντι», κατέληξε σε ανάρτησή της στο Facebook.

  Διαβάστε επίσης:

  Κασσελάκης: Το Ινστιτούτο CSIS επισκέφτηκε ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον

  ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι εκτεθειμένη και υπόλογη για τη διαρροή των e-mail αποδήμων

  Τα σώματα των γυναικών έχουν γίνει “πεδία μάχης” – Πάμε πίσω στην ιστορία, προειδοποιεί ο ΟΗΕ  ΣΧΟΛΙΑ