ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η αρχή της φοιτητικής ζωής θα έπρεπε να είναι μια στιγμή γεμάτη προσμονή. Προσμονή για τον κόσμο της γνώσης, της προσωπικής ελευθερίας, των απεριορίστων ευκαιριών.
Αντί για αυτό, για χιλιάδες οικογένειες η χαρά για την επιτυχία των νέων ανθρώπων αντισταθμίζεται από το άγχος. Άγχος για το κόστος σπουδών και κυρίως άγχος για το κόστος της φοιτητικής στέγης», σημειώνει η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.
«Πρόκειται για ένα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα. Σε πολλές περιοχές συνδέεται με το άναρχο μοντέλο της τουριστικής ανάπτυξης, σε όλες με την εκρηκτική άνοδο στις τιμές των ενοικίων.
Οδηγεί στο μαρασμό των περιφερειακών πανεπιστημίων και στη συρρίκνωση του δικαιώματος των φοιτητών και των φοιτητριών σε αξιοπρεπείς συνθήκες σπουδών», αναφέρει, τονίζοντας:
«Υπάρχει λύση. Τράπεζα Στέγης, κανόνες και έλεγχος στη βραχυχρόνια μίσθωση, αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για κατασκευή φοιτητικών εστιών. Μαζί φτιάχνουμε το μέλλον».
Διαβάστε επίσης:
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ: Στην ατζέντα μεταναστευτικό και πυρκαγιές
Μητσοτάκης: Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για τους τουρίστες που έφυγαν λόγω φωτιάς
Reds: Η πρόοδος και οι εκκρεμότητες για την ανάπλαση της Μαρίνας Αλίμου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Την Τρίτη η κηδεία της Μαρινέλλας – Η ανακοίνωσή της οικογένειάς της
- Πόλεμος στο Ιράν: Ζημιές από ιρανική επίθεση σε εργοστάσιο στο νότιο Ισραήλ – Πλήγμα στο ιρανικό πανεπιστήμιο στην Ισφαχάν
- Νετανιάχου: Για λόγους ασφαλείας η απαγόρευση εισόδου του Λατίνου Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο
- Ιταλία: Στήριξη Μελόνι στον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων που του απαγορεύτηκε η είσοδος στον Πανάγιο Τάφο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.