• Πολιτική

  Αχτσιόγλου: Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω από την ΕΕ για τους εργαζόμενους στις ψηφιακές πλατφόρμες

  • NewsRoom

  Έφη Αχτσιόγλου


  «Με την παρέμβαση των ηγεσιών ορισμένων κρατών μελών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, απορρίφθηκε αυτό που μέχρι χθες θεωρούνταν ένα σημαντικό βήμα του ευρωπαϊκού εργατικού κινήματος, δηλαδή η συμφωνία για μια οδηγία ρύθμισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες (Wolt, Uber κλπ)», αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου σε ανάρτηση της στο Facebook.

  Αχτσιόγλου: Δεν εκπλήσσει κανέναν η θρασεία υποστήριξη των μεγάλων εταιρειών από τη ΝΔ

  Η βουλευτής της Κ.Ο. Νέας Αριστεράς επισημαίνει ότι «η συμφωνία που επρόκειτο να γίνει οδηγία, δηλαδή νομικά δεσμευτικό κείμενο, μεταξύ άλλων προέβλεπε ότι οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες θα θεωρούνταν καταρχάς μισθωτοί εργαζόμενοι (και όχι ασφαλώς αυτοαπασχολούμενοι) υπαγόμενοι σε όλες τις προστατευτικές ρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας (για τα ωράρια, την ασφάλιση, τα δώρα, τον κατώτατο μισθό, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις κλπ)».

  Σχολιάζει πως «για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αρκούν τα χτυπήματα που καταφέρει καθημερινά στους εργαζόμενους εντός της χώρας, αλλά θέλει να προλάβει και οποιαδήποτε πρωτοβουλία σε υπερεθνικό επίπεδο».

  Η κ. Αχτσιόγλου προσθέτει ότι «η θρασεία υποστήριξη των μεγάλων εταιριών -που λειτουργούν ως σύγχρονες γαλέρες για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισφαλώς εργαζόμενους- από τη ΝΔ δεν εκπλήσσει κανέναν. Προστίθεται στον ήδη μακρύ κατάλογο των αντεργατικών της παρεμβάσεων».

  Τονίζει ότι «είναι πρόκληση ότι η ΝΔ θυμάται να παρέμβει σε ευρωπαϊκό επίπεδο μόνο όταν πρόκειται να προωθήσει ατζέντα κοινωνικής οπισθοδρόμησης για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία».

  «Για άλλη μια φορά επιλέγει πλευρά το ίδιο όμως και εμείς», αναφέρει καταληκτικά.

  Διαβάστε επίσης:

  Πιερρακάκης: Με πλήρη Ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα το πτυχίο των Μη Κρατικών πανεπιστημίων

  Βρούτσης: Περιμένουμε τις προτάσεις της Super League για την επαγγελματική διαιτησία

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Τον Ιανουάριο νόμος του κράτους η μεταρρύθμιση για την Παιδεία  ΣΧΟΛΙΑ