ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ζητά αποζημίωση από την UEFA για την ESL – Βινίσιους: Δημόσια συγνώμη σε συμπαίκτες, Πέρεθ
Με την έναρξη του νέου έτους και συγκεκριμένα στις 2 Ιανουαρίου αναμένεται η σύγκληση της τουρκικής βουλής προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.
Στις 30 του μηνός αναμένεται η κατάθεση της σχετικής πρότασης της τουρκικής κυβέρνησης.
Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του AKP προς τους βουλευτές του τονίζεται ότι «υπό το πλαίσιο των συνομιλιών που διεξάγονται με τη Λιβύη, ενδέχεται τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 να υποβληθεί στη βουλή η πρόταση για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 στις 14.00, ενδεχομένως να συγκληθεί γενική συνέλευση στην εθνοσυνέλευση για συζήτηση της πρότασης. Παρακαλούμε όλους τους βουλευτές μας να διευθετήσουν ανάλογα το πρόγραμμά τους και να είναι έτοιμοι να παρευρεθούν στη γενική συνέλευση κατά την ημέρα και ώρα που θα οριστεί».
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι το σχέδιο για την έγκριση αποστολής τουρκικού στρατού στη Λιβύη θα υποβάλλονταν και συζητούνταν στην εθνοσυνέλευση στις 8-9 Ιανουαρίου.
Παρόλα αυτά η Λιβύη κατέθεσε επίσημο αίτημα βοήθειας από την Άγκυρα, γεγονός που επίσπευσε τις διαδικασίες.
Σήμερα ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, επιβεβαίωσε μέσω twitter ότι η κυβέρνηση Σάραζ ζήτησε επισήμως στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία.
Ο Φαχρετίν Αλτούν αναφέρει ότι «η κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία. Όπως είπε ο πρόεδρος Ερντογάν ασφαλώς θα σεβαστούμε τη συμφωνία μας. Έχουμε δεσμευτεί απολύτως για την προστασία των αμοιβαίων συμφερόντων μας και τη διασφάλιση της σταθερότητας στην Μεσόγειο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- H CK Hutchison προσέφυγε στην Διαιτησία για το θέμα της Διώρυγας του Παναμά
- Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Shell στο 4ο τρίμηνο – Πίεση από τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου
- ΕΚΤ: Θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια παρά τις παγκόσμιες πιέσεις
- Γεωργιάδης για τραγωδία στην Χίο: ΜΚΟ προσπάθησε να καθοδηγήσει οικογένεια μεταναστών να καταγγείλει το λιμενικό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.