• Οικονομία

    ΕΝΦΙΑ: Πότε έρχεται ο φόρος ακινήτων για το 2024 – Σε πόσες δόσεις θα πληρώσουμε

    Γιώργος Πιτσιλής, ΑΑΔΕ

    Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής ΑΑΔΕ


    Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του νέου ΕΝΦΙΑ, που τοποθετείται χρονικά μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου.

    Η ΑΑΔΕ ξεκινά τις εργασίες για την εκκαθάριση του φετινού φόρου και προχωρά από αύριο στις εξής εργασίες:

    • Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2024 δε θα είναι διαθέσιμη από το Σάββατο 9 Μαρτίου και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης – ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ 2024 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2024.
    • Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2025, δεν θα είναι διαθέσιμη το Σάββατο 9 Μαρτίου, μεταξύ 11:00 και 15:00.
    • Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2023), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

    Σημειώνεται πως ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε 11 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να πληρωθεί από το τέλος Απριλίου και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2025, ενώ από του χρόνου ο αριθμός των δόσεων ανεβαίνει στις 12 και η καταβολή θα ξεκινά κάθε Μάρτιο και θα ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Στο 6,7% ο πληθωρισμός τροφίμων τον Φεβρουάριο – Ανατιμήσεις 63% στο ελαιόλαδο και 12,3% στα φρούτα

    Στην «τσιμπίδα» της Αστυνομίας κύκλωμα που νόθευε καύσιμα και ποτά – Ζημιά άνω του 1 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο



    ΣΧΟΛΙΑ