• Οικονομία

    Wall Street: Στα υψηλά ημέρας έκλεισαν οι βασικοί δείκτες, αψηφώντας την ανησυχία για το λιανικό εμπόριο

    • NewsRoom
    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Σε θετικό έδαφος, και μάλιστα κοντά στα υψηλά ημέρας, κατάφεραν να κλείσουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με την αγορά να αφήνει στην άκρη την ανησυχία που προκάλεσε στην έναρξη της συνεδρίασης η προειδοποίηση της Target για την πορεία του επόμενου τριμήνου.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 33.180,14 μονάδες με άνοδο 0,80% , ο S&P 500 έκλεισε στις 4.160,68 μονάδες με κέρδη 0,95% ενώ ο Nasdaq στις 12.175,23 μονάδες με άνοδο 0,94%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν η Salesforce (2,33%) και η Chevron (2%), ενώ ακολούθησε η Apple (1,76%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις στον δείκτη άσκησε η Walmart (-1,24%).

    H πίεση στις εταιρείες λιανικής ήρθε μετά την ανακοίνωση της Target Corp., η οποία  προειδοποίησε για ασθενέστερα περιθώρια κέρδους στο δεύτερο τρίμηνο, κάτι που την οδηγεί σε  σχέδια για μείωση του πλεονάζοντος αποθέματος και ακυρώσεις παραγγελιών. H μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 2,44%.  Η μετοχή της Amazon επηρεάστηκε επίσης από την προειδοποίηση της Target και  υποχώρησε κατά 1,43%.

    Πάντως, η μετοχή της Kohl’s εκτινάχθηκε κατά 8,21% καθώς η αλυσίδα λιανικού εμπορίου ανέφερε ότι βρισκόταν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Franchise σχετικά με μια πιθανή εξαγορά, ενώ η JM Smucker σημείωσε άνοδο 5,7% μετά από μια καλύτερη από την αναμενόμενη τριμηνιαία έκθεση για την εταιρεία τροφίμων.

    Αντίθετα με το λιανικό εμπόριο, πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ο κλάδος της ενέργειας, καθώς καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου ενισχύθηκαν  ξανά, βρίσκοντας νέα ώθηση στην βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης στην Κίνα.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο WTI παραδόσεως Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 0,8% και έκλεισε στα 119,41 δολάρια το βαρέλι, ενώ το  Brent Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 0,9% και έκλεισε στα 120,57 δολάρια το βαρέλι.

    Από τις πετρελαϊκές μετοχές ξεχώρισε η Exxon, η οποία  εκτινάχθηκε κατά 4,57% μετά από αναβάθμιση από το Evercore ISI , ανεβάζοντας τη μετοχή πάνω από τα 100 δολάρια ανά μετοχή για πρώτη φορά από το 2014.



    ΣΧΟΛΙΑ