ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο «σκαρφάλωσε» στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν πέντε ετών και η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε, καθώς η αγοράς εργασία φαίνεται να ξεπερνά ένα από τα τελευταία εμπόδια για μια μείωση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας πριν από τα Χριστούγεννα.
Το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 5,1% στο τρίμηνο έως τον Οκτώβριο, αυξημένο κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Το στοιχείο ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των οικονομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η αύξηση των μισθών, εξαιρουμένων των μπόνους, υποχώρησε οριακά στο 4,6% από 4,7%, ενώ τα φορολογικά στοιχεία για τον Νοέμβριο έδειξαν ότι ο αριθμός των μισθωτών μειώθηκε κατά 38.000 άτομα.
Διαβάστε επίσης:
Χατζηδάκης: Σήμερα θα καταβληθούν 490 εκατομμύρια επιπλέον στους αγρότες
Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο
Nasdaq: Ανατροπή στη Wall Street με 23 ώρες trading τις καθημερινές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΙΟΒΕ: Μικρή υποχώρηση στο οικονομικό κλίμα και την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε
- Βαξεβάνης: «Κοινές παρακολουθήσεις ΕΥΠ–Predator υπό την «ομπρέλα του Μαξίμου»
- Ρωσικό πετρέλαιο: Στα χαμηλότερα επίπεδα η τιμή του από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία