• Οικονομία

    Βουτιά και στην αγορά κρυπτονομισμάτων: Χάθηκαν 26 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες

    Bitcoin: Πιέσεις και διακυμάνσεις στην περιοχή των 55.000 δολαρίων - Δεν αλλάζει η τάση λένε οι αναλυτές

    Bitcoin


    Οι αγορές κρυπτονομισμάτων υποχώρησαν μετά από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και τις μαζικές ρευστοποιήσεις μετοχών

    Πάνω από 26 δισεκατομμύρια δολάρια «εξαφανίστηκαν» από την αγορά κρυπτονομισμάτων μέσα σε 24 ώρες μετά την μαζική κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου.

    Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων μειώθηκε κατά 26,43 δισ. δολ.  μέσα σε 24 ώρες  σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinmarketcap.com. 

    Το Bitcoin, το μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα,υπέστη απώλειες πάνω από 10%, υποχωρώντας κάτω από το όριο των 8.000 δολαρίων.

    Η «βουτιά» στην αγορά κρυπτονομισμάτων, είναι απόρροια της απότομης πτώσης 30% των τιμών πετρελαίου μπρεντ στα 31 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2016.

    Εν τω μεταξύ, οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ιαπωνία και στο Χονγκ Κονγκ  βούλιαξαν δραματικά, ενώ οι μετοχές των ΗΠΑ έχουν τεθεί σε πτωτική τροχιά κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα.

    Η πτώση του bitcoin συμπαρασύρει και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα όπως το ethereum, XRP και bitcoin cash, τα οποία σημειώνουν διψήφια ποσοστά απωλειών.

    Οι τεράστιες διακυμάνσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων δεν είναι ασυνήθιστες καθώς τα ψηφιακά νομίσματα είναι γνωστά για την αστάθειά τους. Ορισμένοι παράγοντες της αγοράς  μάλιστα δηλώνουν ότι δήλωσαν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια αγοραστική ευκαιρία.



    ΣΧΟΛΙΑ