ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προσωρινά στοιχεία αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις στη βιομηχανία εξέδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Η αρχή χρησιμοποίησε ως έτος βάσης το 2010=100,0 και μήνα αναφοράς τον Μάρτιο του 2019.
Κατόπιν αυτών, η εξέλιξη του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία μαρτυρά τα εξής:
-Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, στο σύνολο της εγχώριας και εξωτερικής αγοράς, του μηνός Μαρτίου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2018, παρουσίασε μείωση 6,7% έναντι αύξησης 3,4%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2018 με το 2017.
-Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Μαρτίου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2019, παρουσίασε αύξηση 4,9%.
-Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2018 – Μαρτίου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2017 – Μαρτίου 2018, παρουσίασε αύξηση 8,7%, έναντι αύξησης 7,8% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Αναφορικά με τη μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 6,7% τον μήνα Μάρτιο 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2018, αυτή εκτιμάται ότι προήλθε:
1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας
• Μείωση κατά 7,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: ποτών, ειδών ένδυσης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων.
• Αύξηση κατά 11,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών
• Μείωση κατά 10,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.
• Μείωση κατά 2,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.
Μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα επιμέρους στοιχεία για τον κύκλο εργασιών στην εγχώρια βιομηχανία, κατά τον Μάρτιο του 2019.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρούμπιο στη Διάσκεψη του Μονάχου: Επιδιώκουμε ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά οι προθέσεις της Ρωσίας είναι αμφίβολες
- Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς
- Γιώργος Μαργώνης: Ο επικεφαλής της Παπαστράτος, με αφορμή τα 95 χρόνια ιστορίας της, ανοίγει για πρώτη φορά τις εγκαταστάσεις παραγωγής για το My Story
- Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρά φαινόμενα σε 5 περιοχές και αφρικανική σκόνη πανελλαδικά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.