• Οικονομία

    Βοήθεια από το ΔΝΤ ζητά το Πακιστάν – Χρειάζεται 12 δισ. δολάρια

    • NewsRoom
    ΔΝΤ

    ΔΝΤ


    Τη βοήθεια του ΔΝΤ ετοιμάζεται να ζητήσει το Πακιστάν, με τη νέα κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώνει πως θα ξεκινήσει τις συνομιλίες με το Ταμείο για ένα πρόγραμμα διάσωσης, καθώς έχει να αντιμετωπίσει την κρίση στο εξωτερικό ισοζύγιο πληρωμών και στα αποθεματικά σε ξένο συνάλλαγμα.

    Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας έχουν κατρακυλήσει ενώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών έχει διογκωθεί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, η χώρα χρειάζεται περίπου 12 δισ. δολ. για να καλύψει τις επερχόμενες αποπληρωμές χρέους και να καλύψει τις εισαγωγές.

    Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Asad Umar δήλωσε πως θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις στο ετήσιο συνέδριο του Ταμείου στο Μπαλί της Ινδονησίας, αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, το δάνειο του ΔΝΤ δεν θα καλύψει όλες τις ανάγκες της χώρας, καθώς βρίσκεται σε ξεχωριστές συζητήσεις με συμμάχους για μια χρηματική εισφορά.

    “Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση και σε διαβούλευση με κορυφαίους οικονομολόγους, η κυβέρνηση αποφάσισε να προσεγγίσει το ΔΝΤ για ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης και οικονομικής ανάκαμψης”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.

    “Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει εμπλακεί σε συζητήσεις με φιλικές χώρες στην προετοιμασία της απόφασης αυτής και αυτή η εμπλοκή θα συνεχιστεί”.



    ΣΧΟΛΙΑ