• Οικονομία

    Τζερόμ Πάουελ: Θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας για να αποτρέψουμε να εδραιωθεί ο υψηλός πληθωρισμός

    • NewsRoom
    Τζερόμ Παουελ,

    Τζερόμ Παουελ, επικεφαλής FED


    Στον υψηλό πληθωρισμό, ο οποίες είναι επιζήμιος για τα αμερικανικά νοικοκυριά, αναφέρθηκε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την πρόταση του Τζο Μπάιντεν για το χρίσμα του νέου προέδρου της FED, ο Τζερόμ Πάουελ.

    O νυν επικεφαλής της FED και εκλεκτός του Αμερικανού προέδρου για μια δεύτερη θητεία, τόνισε πως γνωρίζει καλά πως ο υψηλός πληθωρισμός έχει σοβαρές επιπτώσεις στα αμερικανικά νοικοκυριά και ειδικά στα πιο ευάλωτα οικονομικά, τα οποία δεν είναι τόσο ικανά να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος για τρόφιμα, στέγαση ή μεταφορές.

    Όπως πρόσθεσε, η FED θα χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα εργαλεία της για να στηρίξει την οικονομία, με μια ισχυρή αγορά εργασίας αλλά και να αποτρέψει την εδραίωση του υψηλού πληθωρισμού.

    Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις της Λάελ Μπρέιναρντ, την οποία ο Τζο Μπάιντεν πρότεινε για τη θέση της αντιπροέδρου της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζες, επισημαίνοντας πως στόχος πλέον είναι ο έλεγχος των πληθωριστικών πιέσεων.

    Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως επιζητεί τη σταθερότητα στη FED καθώς και την ανεξαρτησία της, τονίζοντας την αποφασιστικότητα του Τζερόμ Πάουελ, τον οποίο επέλεξε να προτείνει για να υπηρετήσει ξανά στο τιμόνι της Τράπεζας, για μια δεύτερη τετραετία.

    Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τη FED να ηγηθεί του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.



    ΣΧΟΛΙΑ