ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε χθες ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν αναμένεται να αποσύρει τους δασμούς που επιβάλλονται στην ξυλεία του Καναδά, στο πλαίσιο κινήσεων ενδεχόμενης χαλάρωσης των δασμών που εξετάζει ο Λευκός Οίκος, ώστε να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.
“Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω κάτι τέτοιο δεν εξετάζεται, τουλάχιστον στο πλαίσιο των κινήσεων που ο πρόεδρος επεξεργάζεται,” δήλωσε η Γέλεν, αναφερόμενη στους δασμούς 11,64% για την αντιστάθμιση κυβερνητικών επιχορηγήσεων που εφαρμόζονται στις περισσότερες εισαγωγές καναδικής ξυλείας στις ΗΠΑ.
Η Γέλεν προέβη σε αυτές τις δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια μιας επίσκεψής της, στην ειδική περιοχή ιδιοκτησίας των Ινδιάνων (Rosebud Sioux Tribe reservation) που βρίσκεται στη Νότια Ντακότα.
Διαβάστε επίσης
Τζάνετ Γέλεν: Όλες οι χώρες πρέπει να βάλουν φόρο 15% στα κέρδη των εταιρειών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Louboutin: βάζει φωτιά στη Formula 1
- Cartier Panthère και η ελληνική επιρροή στην υψηλή κοσμηματοποιία
- Ένα στέμμα σε μορφή νομίσματος: Το ακριβότερο συλλεκτικό νόμισμα του κόσμου βγαίνει σε δημοπρασία
- Η κουρασμενη αγορά, ο επίμονος Αθανασίου και η super Lamda, ο happy Στουρνάρας, πόσα λεφτά βγάζει ο Προκοπίου από τους καφέδες, η κατήφεια στην ΝΔ λόγω Λοβέρδου, τα τριτοτέταρτα ραντεβού Κικίλια και το showdown Ολγας – Μίνωα
