• Οικονομία

  Τώρα υπόσχονται ότι τα υπουργεία θα αγοράσουν τα «κόκκινα δάνεια» των υπαλλήλων

  • NewsRoom

  O Τέως υπουργός Ανάπτυξης Δήμος Παπαδημητρίου


  Λίγες μόλις ημέρες μετά την εξαγγελία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι θα εξαγοραστούν τα κόκκινα δάνεια των στρατιωτικών, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου επαναφέρει το θέμα αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε πρωτοβουλία προκειμένου να αγοράζει «κόκκινα» δάνεια. «Η εξαγορά κόκκινων δανείων από φορείς του δημοσίου μπορεί να επιφέρει οφέλη. Μελετάμε το ενδεχόμενο επέκτασης εξαγοράς των κόκκινων δανείων και από άλλους δημόσιους φορείς με προσοχή, ώστε να μην προκληθεί έλλειμμα αλλά και να μην δημιουργηθεί κλίμα νέων στρατηγικών κακοπληρωτών», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας ότι «η εξαγορά κόκκινων δανείων από φορείς του δημόσιους μπορεί να επιφέρει οφέλη».

  Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο κ. Παπαδημητρίου επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο ‘Αμυνας θα προχωρήσει στην εξαγορά των κόκκινων δανείων των στρατιωτικών στελεχών.

  Δημήτρης Παπαδημητρίου Υπουργείο Οικονομίας
  Δημήτρης Παπαδημητρίου Υπουργός Οικονομίας

  Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε καλέσει τον κ. Παπαδημητρίου να επιβεβαιώσει αν ισχύουν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού ‘Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, ότι από τα αποθεματικά του Αυτόνομου Οργανισμού Αξιωματικών ύψους 2 εκατομμύριων ευρώ, θα αγοραστούν από τις συστηματικές τράπεζες, στις τιμές που θα πουλούσαν σε εισπρακτικές εταιρίες, τα «πράσινα» και «κόκκινα» δάνεια, του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού αλλά και των απόστρατων στρατιωτικών.

  Ο υπουργός Οικονομίας διευκρίνισε ότι «θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση» ώστε να προστεθεί στις δραστηριότητες του Οργανισμού η δυνατότητα αυτή και πρόσθεσε ότι η δράση αυτή του Υπουργείου Άμυνας θα προσφέρει λύσεις επωφελείς σε όλους.

  Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Κωνσταντινόπουλου που κάλεσε τη κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτή τη ρύθμιση και για άλλες κοινωνικές ομάδες. «Προτείνω άμεσα και στον υπουργό Παιδείας, να αγοράσει τα κόκκινα δάνεια των εκπαιδευτικών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τα δάνεια των αγροτών και όλα τα αρμόδια υπουργεία να ετοιμαστούν να κάνουν το ίδιο που κάνει το υπουργείο Άμυνας. Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά για κάποιους», αντέτεινε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

  «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιλύσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και στη προσπάθεια αυτή βελτιώνει τους υφιστάμενους θεσμούς και εισάγει νέους όπως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Οδηγός επιβίωσης εάν δεν έχεις λεφτά

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εργάζεστε αλλά δεν πληρώνεστε; Δείτε πώς θα λάβετε επίδομα ανεργίας – Όλες οι προϋποθέσεις

   ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλος τα λεφτά από τις θυρίδες: Δεν πληρώνουμε τις ρυθμίσεις στα ταμεία  ΣΧΟΛΙΑ