• Οικονομία

    Την Παρασκευή θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα Ιούλιο

    Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας


    Μεθαύριο 27 Αυγούστου θα λάβουν τελικά την αναλογία των χρημάτων τους οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Ειδικότερα, μέχρι τις 31 Αυγούστου στις επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τον μήνα Αύγουστο 2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον Μηχανισμό.

    Επίσης, είναι δυνατή η διαδικασία των ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό – Α’ ΦΑΣΗ καθ’ όλη τη διάρκεια μέχρι τις 31 Αυγούστου.

    Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα υπαγωγής των εργαζομένων στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έχει παραταθεί έως και τις 30.9.2021καθώς και η καταβολή σε ποσοστό 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στον εν λόγω μηχανισμό. δεν απασχολούνται. Ο μηχανισμός εφαρμόζεται για τους εργαζόμενους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31η.03.2021.

    Ωστόσο με ΚΥΑ δύναται να τροποποιείται η καταληκτική ημερομηνία πρόσληψης των εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης για την ένταξή τους στον μηχανισμό.

    Διαβάστε επίσης

     



    ΣΧΟΛΙΑ