• Ποιον υπουργό καρφώνουν στον Κυριάκο, η μυστική συνάντηση Τσάκου – Μυστακίδη, η νέα απόβαση του Στάσση, ο ταλαντούχος Μαργώνης της PMI, πώς o Σιάμισιης τσάκισε τον Έλον Μάσκ, το πάρτι με τα αρνιά στις Σπέτσες και τα mega yachts του Ναυπλίου

    Μύκονος. Αρχές δεκαετίας του 2000. Είναι Κυριακή βράδυ και το αεροπλάνο της AEGEAN AIR είναι έτοιμο να πετάξει από το θορυβώδες νησί των Ανέμων, πίσω στην πολύβουη Αθήνα.

    image

    Περιεχόμενα

    Ποιος συνυποψήφιος “καρφώνει” το Βασίλη Κικίλια στον Κυριάκο;

    Το τελευταίο (αλλά μιλάμε για πολύ …τελευταίο) διάστημα, έφτασαν στο ΜΜ (Μεγάλο Μαγαζί, κατά κόσμον Μέγαρο Μαξίμου) κάποιες «περίεργες» κουβέντες για τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

    Για να το κάνουμε πιο λιανά, κάποιοι συνυποψήφιοι (ή πιο εξευγενισμένα, ‘ανθυποψήφιοι’) έδωσαν στεγνά τον υψηλόσωμο, φόργουορντ κάποτε, του Πανιωνίου, ότι στις προεκλογικές του δαπάνες είναι πολύ …forward δηλαδή σπάταλος, το ξοδεύει το χρήμα αφειδώς.

    Φυσικά το χρήμα πρέπει να κυκλοφορεί το είπε κάποτε και ο Τζόν Μαίυναρντ Κέυνς, αλλά από ότι λένε οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, «αυτός παιδί μου το παράκανε, πού τα βρίσκει τόσα και τα δίνει;

    Και φυσικά δεν  μιλάμε για τις δαπάνες για τις οποίες κόβονται αποδείξεις, αυτές ελέγχονται και βάσει νόμου. Μιλάμε για αυτές που δίνονται …forward δηλαδή μπροστά να γίνεται η εξόφληση και ‘εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν’» που έλεγαν οι παλαιοί.

    Η αντίδραση μέχρι τώρα του ΜΜ είναι ψύχραιμη, αφήνει να δεί που πάει η κατάσταση.

    Ο Βασίλης ο Stamper!

    Προφανώς έχετε φαγωθεί κι εσείς να μάθετε ποιος (ή ποιοι)  τον δίνουν στεγνά «τον Βασίλη τον Stamper» όπως είναι το προσωνύμιό του μεταξύ των άλλων υποψηφίων.

    Ως γνήσιος  wiseman  γνωρίζω και θα επανέλθω έτσι για να υπάρχει και λίγο σασπένς καθότι οπαδός των θρίλερ.

    Δεν γνωρίζω όμως το λόγο που τον αποκαλούν έτσι όλοι οι συνυποψήφιοι (πλην Νικήτα προφανώς, που είναι φίλος του), ούτε τι σημαίνει αυτό το Stamper.

    Μπασκετικός όρος πάντως δεν είναι, ούτε πολιτικός όρος του φιλελευθερισμού.

    Εκτός αν παραπέμπει  σημειολογικά στον αναπληρωματικό στο μπάσκετ ή στην αναπλήρωση γενικώς. Πχ αναπλήρωση χαμένων ευκαιριών, χαμένων συγγενών, χαμένων μαλλιών, χαμένων Ατλαντίδων ίσως.

    Με έπιασε λογοτεχνικός οίστρος προεκλογικά και δεν γνωρίζω εάν αυτό σημαίνει κάτι για τα εκλογικά μαντάτα του κου Κικίλια…

    Κρίσιμη εβδομάδα: Ποιοι ανακοινώνουν αποτελέσματα

    Μια από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες θα είναι η τρέχουσα για το ελληνικό χρηματιστήριο καθώς 4 από τις μεγάλες εταιρίες του FTSE 25, θα δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα του α τριμήνου του 2023.

    Πρόκειται για την Πειραιώς, την Coca Cola 3Ε, τον ΟΤΕ και την Mytilineos.

    Επίσης η Lamda Development, η Dimand και τα Πλαστικά Θράκης θα ενημερώσουν τους αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2022, ενώ θα δώσουν και το  guidance του 2023.

    H συνάντηση Μυστακίδη – Τσάκου φέρνει εξελίξεις  στην ΑΒΒ

    Αν όλα εξελιχθούν χωρίς απρόοπτα τότε η πρώτη μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία που θα ανακοινωθεί τον Μάιο θα  είναι αυτή για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ναυτιλιακής τράπεζας  ABB από τον πολυεκατομμυριούχο ομογενή Τέλη Μυστακίδη.

    Επειδή αναγνωρίζω ότι η όλη διαδικασία πώλησης με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις που έχουν δοθεί, έχει καταλήξει ολίγο σήριαλ, δεν θα σας μετέφερα την είδηση αν δεν ήμουν βέβαιος για την σοβαρότητα των πληροφοριών μου.

    Όπως με ενημέρωσαν λοιπόν πριν από μερικές ημέρες ο Τέλης Μυστακίδης συναντήθηκε με τον μεγαλομέτοχο της ABB τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο σε μία τελική προσπάθεια να ξεπεραστούν οι μεταξύ τους διαφορές.

    Το κλίμα στη συνάντηση ήταν καλό και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει έδαφος για υπάρξει μεταξύ τους συμφωνία.

    Τα όσα διημείφθησαν η πλευρά του Νίκου Τσάκου ανέλαβε να τα αποτυπώσει σε ένα νομικό κείμενο το οποίο απέστειλε στον Τέλη Μυστακίδη.

    Οπότε η «μπάλα» πλέον βρίσκεται στα «πόδια του τελευταίου» ο οποίος αναμένεται λίαν συντόμως να κάνει την κίνηση του., ο οποίος φαίνεται  «σαν έτοιμος από καιρό» .

    Το αναφέρω αυτό διότι μαθαίνω ότι  ήδη έχει κάνει τις απαραίτητες συνεννοήσεις  με την Τράπεζα της Ελλάδος, από την οποία έχει εξασφαλίσει το λεγόμενο “fit and proper” προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά  «σημαντικού ποσοστού» από το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας, όπως άλλωστε ορίζουν οι εποπτικοί κανόνες.

    Να θυμίσουμε ότι η ιστορία με την ΑΒΒ «στράβωσε» όταν ο Νίκος Τσάκος υπαναχώρησε από την αρχική του πρόθεση να πωλήσει το πακέτο των μετοχών που κατέχει στην ΑΒΒ (24%)  προχωρώντας μάλιστα στην αγορά ενός πρόσθετου πακέτου 7% από το fund Οrasis .

    O έτερος μεγαλομέτοχος της Τράπεζας ο Γιάννης Κούστας είχε συμφωνήσει να διαθέσει το μερίδιο του (24%), ενώ ο Αφθονίδης από το 41% που κατέχει φαίνεται να έχει αποδεχθεί να διαθέσει το 14%.

    Τώρα όσον αφορά στο τίμημα εξαγοράς παραμένει η αρχική εντύπωση ότι είναι ελαφρώς τσιμπημένο.

    Βέβαια τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΑΒΒ για το πρώτο τρίμηνο του 2013 δείχνουν ότι η Τράπεζα «πάει σφαίρα» καθώς  τα κέρδη ήταν αυξημένα κατά 208% σε σχέση με πέρυσι στα 7,4 εκατ. ευρω.

    Το συνολικό ενεργητικό στο τέλος Μαρτίου 2023 ανήλθε σε 1,02 δις ευρώ ενώ το υπόλοιπο των δανείων μετά από προβλέψεις ανήλθε σε 461 εκατ. ευρώ με το 83% αυτού να αποτελείται ναυτιλιακά δάνεια , με τον δείκτη τον κόκκινων δανείων να είναι στο 1,8% μόλις !

    Αρχισαν τα όργανα στην Κύπρο με τα κόκκινα δάνεια

    Δεν ξέρω αν στις τράπεζες ισχύει η παροιμία που λέει ότι …. αν καίγεται το σπίτι του γείτονα σου τότε να περιμένεις ότι και εσύ θα τσουρουφλιστείς, αλλά πάντως στην Κύπρο τα μαντάτα από το μέτωπο των κόκκινων δανείων .

    Oπως έγινε λοιπόν γνωστό την μαρτυρική Μεγαλόνησο τα κόκκινα δάνεια τον Ιανουάριο αυξήθηκαν στα 2,32 δις.ευρω.

    Παρά την αύξηση αυτή οι Κύπριοι  διατηρούν ακόμη μαξιλάρια ασφαλείας καθώς το συνολικό απόθεμα των κόκκινων δανείων διατηρείται κάτω από το 10% του συνόλου των δανείων, και συγκεκριμένα στο 9,5%.

    Τώρα για το τι γίνεται στην Ελλάδα δεν θα ήθελα να διακινήσω ψιθύρους και υποβολιμαίες πληροφορίες.

    Για αυτό συνιστώ υπομονή ολίγων ημερών μέχρι την επόμενη εβδομάδα που οι Ελληνικές τράπεζες θα ξεκινήσουν την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου 2023. (Η Πειραιώς θα τα ανακοινώσει την Παρασκευή 5 Μαίου, η Αlpha Bank με την Εθνική  στις 8 Μαίου και τελευταία στις 25 Μαίου η Eurobank).

    Τα σχέδια του Χόλτερμαν για το Smart Park στα Σπάτα

    Ενισχυμένο και μεγαλύτερο θα το πουλήσει η Reds το Smart Park στα Σπάτα, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν το εμπορικό πάρκο της  Ελλάκτωρ να βγαίνει στην αγορά και ο υποψήφιος «γαμπρός» να βρίσκεται ήδη προ των πυλών.

    Τα έσοδα από ενοίκια έφτασαν μια ανάσα από το 10 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία υπέγραψε και δάνειο 71,4 εκατομμυρίων με την Εθνική και έχει ήδη αγοράσει οικόπεδα που θα αξιοποιήσει για την επέκταση του Smart Park, μαζί με οικόπεδα που έχει η Ελλάκτωρ στα πέριξ.

    Όπως και να έχει, είναι γεγονός ότι το πάρκο είναι η μοναδική πηγή εσόδων της εισηγμένης.

    Τουλάχιστον μέχρι σήμερα, γιατί ο – πολιτογραφημένος ως Έλληνας – Χόλτερμαν είναι λάτρης του ελληνικού real estate και εξάλλου, έχει τρεις άσσους στο μανίκι του, αν και «στα μπετά».

    Καθ’ οδόν βρίσκεται η ανάπτυξη της μαρίνας Αλίμου (εφόσον πρέπει να υπογραφεί η ΚΥΑ για την έκδοση άδειων, νέα θα έχουμε μετά τις εκλογές), το καζίνο με ξενοδοχείο στις Γούρνες και η ανάπλαση του πολύπαθου Κτήματος Καμπά στην Κάντζα.

    Ο ταλαντούχος Μαργώνης της Παπαστράτος

    Από τις πρώτες του ομιλίες στα ελληνικά μετά από πολλά χρόνια έκανε ο CEO της Παπαστράτος, Γιώργος Μαργώνης, στο φόρουμ των Δελφών.

    Ο ιδιαίτερα εξωστρεφής, ικανός και ταλαντούχος manager όπως είπε ο ίδιος, “είναι πολύ χαρούμενος για αυτό”.

    Και πώς να μην είναι άλλωστε;

    Όταν είσαι για πολλά χρονιά στο εξωτερικό και σε τέτοιες επιτελικές θέσεις, όπως αυτές που είχε ο Γιώργος Μαργώνης, το να μιλάς και πάλι στη μητρική μάλλον είναι ευχάριστο.

    Ο επικεφαλής της εν Ελλάδι θυγατρική της Phillip Morris (PMI) ανέλαβε τον περασμένο Μάρτιο μετά την αναβάθμιση του Χρήστου Χαρπαντίδη σε αντιπρόεδρο Ευρώπης.

    Είναι γέννημα θρέμμα της Παπαστράτος, καθώς πέρασε για πρώτη φορά τις πύλες της ιστορικής καπνοβιομηχανίας το 2001 ξεκινώντας από το τμήμα πωλήσεων.

    Από τότε έχει ηγηθεί, μεταξύ άλλων, των εμπορικών λειτουργιών της εταιρείας και έχει διατελέσει επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής πωλήσεων στην Ελβετία και γενικός διευθυντής της Βουλγαρίας για την PMI.

    Στη Λωζάνη ήταν για περισσότερο από έναν χρόνο και στη Βουλγαρία είχε την έδρα του τα τελευταία έξι και πλέον χρόνια.

    Φέσι 4 εκατ. Ευρώ στην Τέρνα Ενεργειακή  από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

    Περίπου 4 εκατ. Ευρώ μαθαίνω ότι χρωστάνε 17 Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

    Τα χρήματα αυτά αφορούν την επεξεργασία των απορριμμάτων που πραγματοποιείται μέσω του εργοστασίου στην Παλαιοχούνη, το  οποίο έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία και έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τον περασμένο μήνα, καθώς καθυστερούν τις πληρωμές για την επεξεργασία των απορριμμάτων.

    Ακούω, επίσης, ότι το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού, δηλαδή το 65%, αφορά οφειλές δύο μεγάλων Δήμων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν είναι άλλοι  από αυτούς του Άργους και του Ναυπλίου.

    O  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, είναι ενήμερος για την αυτή την κατάσταση και δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του, καθώς έχει επισημάνει ότι πρόκειται για μία απαράδεκτη λογική του «ας αναλάβει τα έξοδα» η επόμενη διοίκηση.

    Αυτή η αντιμετώπιση, ωστόσο, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη είναι αρχικά ζημιογόνα για την Περιφέρεια καθώς καλείται να καλύψει τους τόκους υπερημερίας, ενώ από την άλλη θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του έργου.

    O Στάσσης κάνει –ειρηνική βεβαίως- «απόβαση» και στα Σκόπια

    Κλείδωσε ο Γιώργος Στάσσης οριστικά το μεγάλο deal της ΔΕΗ με τη Βόρεια Μακεδονία για την υδροηλεκτρικό σταθμό Cebren  έξω από τα Σκόπια. Ο Στάσσης από την αρχή «χτύπησε δυνατά» το έργο  και έκανε διεξοδική και win -win  προσφορά για το μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο του Cebren, παραμερίζοντας ουσιαστικά ιταλούς και αυστριακούς ανταγωνιστές οι οποίοι τελικά δεν μπήκαν στη διεκδίκηση.

    Η απόφαση αναμένεται πολύ γρήγορα αλλά ο wiseman εκτιμά πως ο Στάσσης το έχει ήδη «κλειδωμένο» το έργο. Μιλάμε για ένα deal που υπολογίζεται αρχικά στο 1,2 αλλά θα φτάσει ίσως και το 1,5 δις ευρώ.

    Ο σταθμός θα έχει ισχύ τουλάχιστον 330-360 MW, για ετήσια παραγωγή 1200 Γιγαβατωρών (GWh) ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΔΕΗ θα τον «χτίσει» σε συνεργασία με την  ESM, την  κρατική επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία σήμερα  παράγει συνολικά περίπου 4000 GWh ετησίως.

    Άρα ο σταθμός θα αυξήσει τη δυναμικότητα της γειτονικής χώρας κατά 35% και φυσικά θα κάνει φθηνές εξαγωγές ρεύματος στην Ελλάδα.

    Είπαμε, win-win!

    Μέχρι και ο Ζάεφ εκθείασε το Στάσση…

    Στο φόρουμ των Δελφών πάντως, μέχρι και ο πρώην πρωθυπουργός της Β.Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, εκθείασε το Γιώργο Στάσση και τη ΔΕΗ λέγοντας «πως η ελληνική εταιρεία βρίσκεται στο τελικό στάδιο υπογραφής της συμφωνίας χάρη στη διοίκησή της» και πρόσθεσε ότι «οι ελληνικές επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία είναι σήμερα πάνω από  2,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 1,8 δισ. ευρώ αφορούν τον ενεργειακό κλάδο».

    Να λέμε και τα καλά επειδή μου λέτε πως, ως γνήσιος wiseman γενικά είμαι …γκρινιάρης.

    Ο Σιάμισιης είπε υψηλόφωνα  αυτό που σκέφτονται όλοι οι παραγωγοί ενέργειας για τα «υπερέσοδα»…

    Αλλά στους Δελφούς βγήκε είδηση και από άλλο ενεργειακό μάνατζερ: Μιλώντας για τα υπερέσοδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy Ανδρέας Σιάμισιης αναφερόμενος στα υπερέσοδα και την –τελικώς, πολύ αναιμική- φορολόγησή τους είπε: “Θα σας πω τι είναι υπερκέρδος αν μου πείτε τι είναι υπερζημία.

    Ο κλάδος μας έχει έντονη κυκλικότητα. Μεγάλο μέρος της κερδοφορίας οφείλεται στο διεθνές περιβάλλον διΰλισης.

    Έχουμε 50% της δραστηριότητας στο εξωτερικό. Από το 1 δισ. κερδών που είχαμε το 2022, τα μισά αφορούν τις εταιρείες του εξωτερικού που φέρνουν στην Ελλάδα φόρους και προστιθέμενη αξία.

    Τα 500 εκατ. από ελληνικές δραστηριότητες έχουν και άλλα 500 εκατ. σε φόρους.  Άρα, το θέμα της υπερφορολόγησης το καταλαβαίνουμε, αλλά πρέπει να καταλάβει η κοινωνία ότι για να πάμε στις επενδύσεις που χρειάζονται πρέπει να υπάρχει μια ισορροπημένη προσέγγιση”.

    Ο άνθρωπος είπε φωναχτά αυτό που λένε χαμηλόφωνα όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και μανατζαραίοι της ενέργειας, δηλαδή  «πετρελαιάδες», «αεριάδες», «καρβουνάδες»  και «πράσινοι ΑΠΕτζήδες» : αν θέλετε επενδύσεις ΜΗΝ μας πολύ-φορολογείτε διότι  στο μέλλον …μπορεί να έχουμε ζημιές.

    Και μάλιστα το πέτυχαν στην πράξη να φορολογηθούν ελάχιστα με τον τελικό τρόπο υπολογισμού των υπερεσόδων.

    Άρα, ο δύσμοιρος ΙΧής που βάζει βενζίνη με 2 ευρώ το λίτρο, όχι μόνο να μην γκρινιάζει, αλλά να μακαρίζει και την τύχη του που οι πετρελαιάδες θα κάνουν επενδύσεις …στο μέλλον!

    Πρόκειται για «σιδερένια» λογική που προκάλεσε όμως και ένα φαρμακερό σχόλιο από πολύ γνωστό καθηγητή Πολυτεχνείου που καθόταν στο ακροατήριο: «τελικά έχει πολύ χιούμορ ο Ανδρέας έστω και …ελληνοκυπριακό, δηλαδή ολίγον αγγλοσαξονικό!

    Ούτε ο Αλέκος Σακελλάριος, ούτε και ο Νίκος Τσιφόρος δεν θα έγραφαν τέτοιες χιουμοριστικές ατάκες που μας είπε ο αγαπητός Σιάμισιης!».

    Το χιούμορ είναι λυτρωτικό για να ξεχνάμε τα βάσανά μας θα προσθέσω εγώ ως γνήσιος wiseman…

    Σιάμισιης «τσακίζει» και Έλον Μάσκ!

    Αλλά το …ελληνοκυπριακό χιούμορ δεν τελείωσε εκεί, στο καταπράσινο Δελφικό τοπίο.

    Ο Σιάμισιης είχε και άλλα βέλη στη φαρέτρα του: «δίνουμε μπόνους σε όποιον πρατηριούχο βάλει 100άρα βενζίνη σε Tesla» είπε …τσακίζοντας τον Έλον Μάσκ, η μητέρα του οποίου ήρθε αυτές τις ημέρες για διακοπές και για ένα συνέδριο στη Σαντορίνη, συνοδευόμενη από πλήθος υψηλόσωμων και εύρωστων φουσκωτών.

    Για όσους δεν κατάλαβαν την …αγγλοσαξωνική ατάκα, η εξήγηση είναι  ότι «σημειώνονται μετά από χρόνια αβεβαιότητας εξελίξεις, αν και αργεί ακόμα η πλήρης ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης».

    Έδωσε πάντως και την είδηση ότι στην  Helleniq Energy αναπτύσσουν τη  συνολική υποδομή της ηλεκτροκίνησης, όχι μόνο τους φορτιστές και πολύ καλά κάνουν εδώ που τα λέμε.

    «Τα εναλλακτικά καύσιμα είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε γιατί στη μεταβατική περίοδο των επόμενων δεκαετιών πρέπει να βελτιώσουμε τις εκπομπές της αυτοκίνησης» είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος των πρώην ΕΛΠΕ.

    Οι ισχυροί και οι διαφημιστές κουζίνας

    Μύκονος. Αρχές της δεκαετίας του 2000.

    Είναι Κυριακή βράδυ και το αεροπλάνο της AEGEAN AIR είναι έτοιμο να πετάξει από το θορυβώδες νησί των Ανέμων, πίσω στην πολύβουη Αθήνα.

    Με την ίδια πτήση είναι έτοιμοι να πετάξουν μεταξύ άλλων ο ισχυρός επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης και άλλος εισηγμένος επιχειρηματίας η περιουσία του οποίου σήμερα αποτιμάται σε πάνω από 500 εκατ. ευρώ.

    Και οι δυο έχουν στην κατοχή τους σπίτια στην Μύκονο.

    Οι επιχειρηματίες με τις οικογένειες τους, περιμένουν υπομονετικά το αεροπλάνο της γραμμής.

    Περίπου μισή ώρα πριν απογειωθεί το σιδερένιο πουλί της AEGEAN, δυο θηριώδη τζιπ αποβιβάζουν τα μέλη και τις Φιλιππινέζες μιας οικογένειας.

    Είναι ο Αντώνης Λυμπέρης και  η σύζυγος Έλενα Λυμπέρη-Μακρή.

    Η εκδότρια κρατά στο χέρι της ένα σάντουιτς και περπατώντας δαγκώνει ένα κομμάτι.

    Η οικογένεια και τα κορίτσια από τις Φιλιππίνες ( την μια αν θυμάμαι καλά την φώναζαν χαϊδευτικά Ούρσουλα) κατεβαίνουν και μπαίνουν στο κτήριο του αεροδρομίου.

    Κάνουν τσεκ ιν, περνούν τον έλεγχο και επιδεικτικά προχωρούν προς την αίθουσα VIP.

    Ο εκδότης με μαύρα γυαλιά και την «πουράκλα» στο χέρι και η εκδότρια τυλιγμένη με εσάρπα HERMES και όλα τα πολύτιμα βραχιόλια του οίκου, κοιτάζουν τους κοινούς θνητούς που περιμένουν το απλό αεροπλάνο της γραμμής.

    Όμως τους προσπερνούν.

    Η οικογένεια επιβιβάζεται σε ένα private jet και αναχωρεί για την Αθήνα.

    Φυσικά οι δυο μεγαλοεπιχειρηματίες δηλαδή ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο άλλος μειδιούν.

    Σήμερα το τέως εκδοτικό ζεύγος, διαφημίζει κουζίνες (με μια καλή αμοιβή προφανώς και όχι pro bono).

    Την πορεία των άλλων την ξέρουμε.

    Το O’ Pari και το lady VERA

    Ένας χρυσοφόρος άνεμος, φύσηξε αίφνης πάνω από τις ήμερες θάλασσες του Αργοσαρωνικού.

    Σπέτσες και Ναύπλιο γέμισαν από θηριώδη και μη σκάφη κυρίως Ελλήνων επιχειρηματιών και εφοπλιστών. Ο λόγος;

    Στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε το ετήσιο yacht charter show το οποίο προσέλκυσε τουλάχιστον 300 brokers από όλο τον κόσμο και 150 yachts άνω των 25 μέτρων.

    Το μεγαλύτερο σκάφος να ήταν το O’Pari της οικογένειας Δράγνη και το lady VERA του Δημήτρη Μελισσανίδη.

    Τα αρνιά του Ροδόπουλου και το σκάφος της Βαχάρη

    Τις ραχούλες με τις γαρδούμπες, τα κοκορέτσια και  τα αρνιά, νοστάλγησε αίφνης ο Ντίνος Ροδόπουλος των ΙΕΚ Ακμή.

    Αφού πούλησε βέβαια το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην BC PARTNERS.

    Έτσι λοιπόν την Κυριακή, πήρε το σκάφος του και έκανε ένα πάρτι στην διάσημη παράλια Ζωγεριά, στις Σπέτσες.

    Τα ψητά αρνιά ήταν η σπεσιαλιτέ του πάρτι.

    Δεν ξέρω εαν και η μουσική ήταν τα βλάχικα, αν και το θεωρώ πολύ πιθανόν.

    Στις Σπέτσες, κάποια στιγμή, στο σκάφος της Βαχάρη των ROLEX εθεάθησαν να πίνουν καφέ ο επικεφαλής του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ και ο επιχειρηματίας Κώστας Σάκαρης.

    Τα πρόστιμα της Μυκόνου

    Σίγουρα θα θυμάστε ότι προ προ εβδομάδων έγιναν γνωστά τα πρόστιμα-μαμούθ, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων, που επιβλήθηκαν στη Μύκονο για πολεοδομικές παραβάσεις.

    Αφορούσε το διάσημο principote και το Nammos.

    Όμως λίγες ότι πριν πέρασε διάταξη , που επιτρέπει στους παραβάτες αυτού του τύπου να κατεδαφίσουν γρήγορα τις αυθαίρετες κατασκευές και να πληρώσουν απλά 500 ευρώ.

    Τόσο το Principote όσο και το Nammos έχουν ήδη καταθέσει σχετικό αίτημα.

    Business as usual!!!

     

    Το πάρτι του Αποστολόπουλου

    Τις προηγούμενες ημέρες η Αράχοβα και οι Δελφοί γέμισαν θηριώδη τζιπ, μεγάλα πούρα και όμορφα κορίτσια.

    Με αφορμή το συνέδριο των Δελφών ο Βασίλης Αποστολοπουλος κάλεσε πολλούς φίλους του στο σπίτι του στην Αράχωβα σε ένα μεσημεριανό πάρτι που τα είχε όλα.

     

     Το κάλεσμα του Βουράκη

    Όσοι θυμάστε την Χριστίνα Ωνάση είναι αδύνατον να μην φέρνετε στην μνήμη σας, τον Ρώσο σύζυγό της Σεργκέι Καούζωφ.

    Ήταν ο 3ος σύζυγος στην σειρά μετά τον Αμερικανό μεγαλομεσίτη Τζόζεφ Μπόλκερ και τον βιομήχανο Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γιο του Στρατή Ανδρεάδη.

    Προ ημέρων λοιπόν ο Καουζωφ βρέθηκε στην Αθήνα και συναντήθηκε σε εστιατόριο της Κηφισιάς με τον εφοπλιστή και μεγαλομέτοχο της εισηγμένης Ελινοιλ Σπύρο Καρνέση και την σύζυγό του, και τον κοσμηματοπώλη  Αντώνη Βουράκη.

    Αντώνης Βουράκης, Σεργκέι Καούζωφ, Σπύρος Καρνέσης και Κ. Καρνέση (αριστερά προς τα δεξιά)

    Aποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.