• The Wiseman

    Watt+Volt: Πώς η Eurobank κατάσχεσε ακίνητα της Οικογένειας Παπαναγιώτου 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Οι κατασχέσεις ακινήτων και η Watt+Volt

    Εντυπωσιασμένοι έφυγαν οι πάντες από την προχθεσινή παρουσίαση της Watt+Volt, της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας που ελέγχει η οικογένεια Κώστα Παπαναγιώτου, του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ‘90.

    Η εταιρεία διοικείται από τον υιό του Αναστάσιο Παπαναγιώτου και έχει εξαιρετικά φιλόδοξα σχέδια παρά τις ατυχίες στην αγορά ακινήτων.

    Η εταιρεία που είχε στην ουσία απορροφήσει αξιόλογο τμήμα της πολύ μεγάλης δραστηριότητας του Kώστα Παπαναγιώτου στο χώρο των ακινήτων, η Στάνταρντ Κτηματική ΑΕ, πέρασε πέρυσι στον έλεγχο της Eurobank λόγω ενεργοποίησης ενεχύρων από σύμβαση leasing.

    Η Στάνταρντ Κτηματική το 2016 είχε έσοδα από μισθώσεις που ξεπερνούσαν τα δύο εκατ. ευρώ, αλλά είχε και μεγάλο τραπεζικό δανεισμό που στο έφτανε τα 45 εκατομμύρια.

    Η δεύτερη γενιά συνεχίζει, πάντως, ακάθεκτη με στόχο τους 500.000 πελάτες στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εντός τριετίας.

    Και κατάλαβε πως το χαμηλό προφίλ που κρατάει τόσα χρόνια δεν ωφελεί όταν έχεις τόσο φιλόδοξα πλάνα.

    Κώστας Αρβανίτης – Business Development Manager WATT+VOLT Αναστάσιος Παπαναγιώτου – Πρόεδρος & CEO WATT+VOLT

    Ο ΑΔΜΗΕ και οι μεταγραφές από ΔΕΔΔΗΕ

    Τα βλέμματα στο χθεσινό πρώτο ραντεβού της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ με τους δημοσιογράφους στο πατάρι του «Black Duck» δεν είχαν πέσει στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μανούσο Μανουσάκη.

    Ναι, πρόκειται για το στενό συνεργάτη του Γιώργου Σταθάκη που τον είχε διορίσει ταυτόχρονα σε δύο θέσεις στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτή του αντιπροέδρου του ΟΤΕ και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας! Είχαν επικεντρωθεί στον μυστακοφόρο νεαρό που όλοι προσπαθούσαν να θυμηθούν που τον είχαν ξαναδεί.

    Πρόκειται για το νέο αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ Γιάννη Μάργαρη ο οποίος είχε περάσει (όταν είχε λίγο πιο ελαφρύ μουστάκι ομολογουμένως!) από τη θέση του αντιπροέδρου του ΔΕΔΔΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ στη μέση τάση.

    Μόνο που στον ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να περνούσε λίγο δύσκολα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Χατζηαργυρίου. Ο Χατζηαργυρίου, που ήταν αριστερός από την εποχή που δεν είχε γεννηθεί ο Γ. Μάργαρης, χαίρει μεγάλης εκτίμησης από ολόκληρη την ενεργειακή αγορά. Ηταν, δε, αντιπρόεδρος της ΔΕΗ από την εποχή Π. Αθανασόπουλου!

    Τελειώνει το πάρτι στη ΛΑΡΚΟ

    Αυτές τις ημέρες, όμως, ο Γιώργος Σταθάκης έχει άλλους πονοκεφάλους. Μετά και τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ο χρόνος αρχίζει να μετράει αντίστροφα για την ΛΑΡΚΟ η διοίκηση της οποίας κρύβονταν για χρόνια πίσω από τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα.

    Τώρα, και με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, πρέπει στη ΛΑΡΚΟ να βρουν 135,8 εκατ. ευρώ για να τα επιστρέψουν στο δημόσιο αφού ήταν «παράνομη κρατική ενίσχυση».

    Αν μάλιστα το δημόσιο δεν θα ανακτήσει, είτε πουλώντας ολόκληρη τη βιομηχανία, είτε τμήματά της, τότε όλοι εμείς θα πληρώνουμε καθημερινό πρόστιμο στην Ε.Ε.

    Είναι σίγουρο πως τις επόμενες ημέρες θα βγουν τα μεγάλα μαχαίρια γιατί η ΛΑΡΚΟ αρμέγεται εδώ και δεκαετίες διακομματικά. Κάποια στιγμή ψοφάει η αγελάδα! Και μια ψόφια αγελάδα ξέρετε πόσο πουλιέται!

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ