• Το limit up του Τσαμάζ, το κουβάρι ΥΠΟΙΚ-τραπεζιτών και το καρφί Στουρνάρα

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Μιχάλης Τσαμάζ δεν μπορούσε να κρύψει καθ` όλη τη διάρκεια της σύσκεψης με τον Κυριάκο το χαμόγελό του, το οποίο ήταν εμφανές προς πείσμα της μάσκας που φορούσε…

    the wise man
    image
    the wise man

    Το 5G θέλει τον Γερμανό του – Τι έγινε στην σύσκεψη στο Μαξίμου

    Ο όμιλος ΟΤΕ απέδειξε περίτρανα και το μεγάλο project του 5G ότι κρατά τα κλειδιά της πληροφορικής στην Ελλάδα και η δημοπράτηση του δικτύου απέδειξε ότι αν υπάρχει βούληση και φυσικά τα λεφτά όλα γίνονται.

    Οι Γερμανοί της Deutsche Telekom είναι αποφασισμένοι να μην μείνουν έξω από τις μεγάλες επενδύσεις και το απέδειξαν εν προκειμένω.

    Η επένδυση στα δίκτυα 5G είναι τόσο μεγάλη και κρίσιμης σημασίας καθώς υπόσχεται εξαιρετικές συνέργειες που έφερε σύσσωμη την ηγεσία της Deutsche Telekom και τον ισχυρό manager της στην Ελλάδα τον πρόεδρο και CEO του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, στο Μέγαρο Μαξίμου!

    Εξάλλου, την πρώτη κλήση με ταχύτητα 5G δεν θα μπορούσε να την κάνουν άλλοι από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον παθιασμένο με τα ψηφιακά υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Μιχάλης Τσαμάζ δεν μπορούσε να κρύψει καθ’ όλη τη διάρκεια της σύσκεψης με τον Κυριάκο το χαμόγελό του, το οποίο ήταν εμφανές προς πείσμα της μάσκας που φορούσε…

    Λαλίστατος πληροφορούμαι ότι ήταν ο CEO της DT, Timotheus Höttges, ο οποίος δεν σταματούσε να σχολιάζει την ώρα που τα κινητά του Πρωθυπουργού και του Πιερρακάκη συνδέθηκαν με 5G.

    «Η Deutsche Telekom επενδύει 17 δισεκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση και επενδύουμε 500 εκατομμύρια μόνο στην Ελλάδα για υποδομές.

    Αυτά είναι τα νούμερα που συνοψίζουν την κατάσταση.

    Θα δώσουμε, λοιπόν, μια υπόσχεση ως Γερμανοί μηχανικοί: Θα καλύψουμε το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους και το 100% όλων των (οδικών) δικτύων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

    Για να πετύχουμε την ουσιαστική διασύνδεση της χώρας, ώστε να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της ψηφιοποίησης στην Ελλάδα», τόνισε ο Γερμανός CEO.

    Όσο για Τσαμάζ μαθαίνω ότι σκέφτεται το επόμενο βήμα του Οργανισμού καθώς οι business στην Ελλάδα μεγαλώνουν…

    Το «κουβάρι» του πτωχευτικού

    Το ότι γίνεται ένα μπάχαλο με το θέμα του πτωχευτικού – ή Δεύτερης Ευκαιρίας, η επιλογή δική σας – δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει…

    Πληροφορούμαι, λοιπόν, ότι μετά τις πολλαπλές συσκέψεις που έγιναν την προ-προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ τραπεζών και υπουργείου Οικονομικών όπου ο Χρήστος Σταϊκούρας τους ενημέρωσε ότι από την εφαρμογή του πτωχευτικού κρέμεται η 9η και η 10η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν!

    Και εξηγούμαι: Αληθεύει ότι καμιά 40 νοματαίοι (από τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης και την RWC) και στελέχη του υπουργείου δεν κατάφεραν να μπει το νερό στο αυλάκι;

    Έτσι μαθαίνω. Κι αυτό διότι υπάρχει, όπως μου μετέφεραν, ένα αδιανόητο μπέρδεμα – κουβάρι θα το έλεγα – με το τι θα κάνει ποιος…

    Τα κάστανα από την φωτιά καλείται όπως μαθαίνω να τα βγάλει η PWC και να επιστρατεύσει νομικούς για να βγουν οι 50 υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται.

    Καλά ξεμπερδέματα!

    Το καρφί Στουρνάρα στους τραπεζίτες

    Μιλώντας στην διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε εχθές ο ΙΟΒΕ ο Γιάννης Στουρνάρας, αφού τόνισε ότι «δε διανοούμαι ότι μπορούμε έξω από ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο bad banks», αναφέρθηκε και στα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες σε συνάρτηση με τη ρευστότητα που αντλούν από τα προγράμματα στήριξης της ΕΚΤ.

    Ο διοικητής της ΤτΕ είπε ότι στις μεγάλες επιχειρήσεις υπάρχει μεγάλη πιστωτική επέκταση, στις πολλές, όμως, μικρομεσαίες μόλις 1,9%!

    «Άρα, όλη αυτή η ρευστότητα έχει πάει κυρίως σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, σε καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος και, βεβαίως, βλέπουμε μία μεγάλη μείωση στον διατραπεζικό δανεισμό.

    Εν ολίγοις, οι τράπεζες επιχορηγούνται για να δανείζονται»! Αυτά…