• Ο Γρηγόρης Δημητριάδης και το 1821, η δικαίωση Στουρνάρα, τα hot νέα της MLS και που πάει ο Ξενόφος

    Ποιος ισχυρός ξένος σύμμαχος εισηγμένης λέγεται οτι τσακώθηκε “άγρια” με τον Ελληνα partner του;

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο υφυπουργός των deals

    Κι όμως αθόρυβα ο υφυπουργός Οικονομικών Κώστας Φραγκογιάννης καταφέρνει με ιδιαίτερα όπως πληροφορούμαι διπλωματικό τρόπο να κλείνει το ένα deal μετά το άλλο με ξένες πολυεθνικές εταιρείες. 

    Από την Microsoft μέχρι την Γερμανική Next e.go Mobile.

    Οι επαφές του με τους ξένους επενδυτές είχαν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2020 αλλά ήρθε ο COVID και πάγωσε ο πλανήτης… 

    Ωστόσο, σιγά-σιγά τα projects παίρνουν «σάρκα και οστά» και οι μετοχές του Φραγκογιάννη χτυπούν limit up. 

    Στο Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν ικανοποιημένοι παρά τις γκρίνιες που υπήρχαν στην αρχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη για τον υφυπουργό…

    Μετά τις ανακοινώσεις κάποιοι πικρόχολοι, εχθροί της ανάπτυξης,  είπαν ότι δήθεν τα αυτοκίνητα της εταιρείας δεν έχουν πάρει άδεια να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Γερμανίας.

    Όπως ο έμπειρος δημοσιογράφος Τάκης Πουρναράκης του mononews.gr, διαψεύδει κάτι τέτοιο.

    Μάλιστα δημοσίευσε στο mononews.gr,  Video των συγκεκριμένων αυτοκινήτων με πινακίδες.

    Ο Γρηγόρης Δημητριάδης και το 1821

    Επειδή θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις συζητήσεις της Lady G (Γιάννα Αγγελοπούλου) με τους τραπεζίτες και με έχετε τρελάνει από την Δευτέρα θα σας αποκαλύψω ότι ο άνθρωπος που χειρίζεται την υπόθεση μεταξύ της Επιτροπής 1821, δηλαδή της Γιάννας (Αγγελοπούλου) και των τραπεζών, από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου πληροφορούμαι ότι είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης. 

    Είναι κάτι σαν τον άνθρωπο ορχήστρα, τα κάνει όλα… 

    Μαθαίνω ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης στην υπόθεση εμφανίζεται ως ισορροπιστής, ωστόσο πετάει το μπαλάκι για τις χορηγίες στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις… 

    Ο Άρης και οι Ολλανδοί

    Προ ημερών ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος παραιτήθηκε απο την θέση του.

    Οι φήμες της αγοράς επιμένουν ότι θα περιμένει την 7η Ιανουαρίου ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,79% 2,54.

    Εάν επικρατήσει το block των Ολλανδών της Reggeborgh έναντι της πλευράς Καλλιτσάντση, τότε οι γνωρίζοντες λένε ότι θα προταθεί για την θέση του CEO…

    Πάντως ενώ άπαντες αναμένουν τα επόμενα βήματα των Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση και των Ολλανδών, η μετοχή και χθες σημείωσε ισχυρή άνοδο κατά 4,99% και έκλεισε στα 1,64 ευρώ με όγκο συναλλαγών 1,41 εκατ. μετοχές.

    Eurobank: «Χτίζει» θέση το Capital

    Στο 5,1356% έφθασε η συμμετοχή του Capital Group στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,83 και η αυξητική πορεία δεν περνά απαρατήρητη… 

    Η τράπεζα χτίζει ισχυρούς δεσμούς με ένα από τα μεγαλύτερα fund σε διεθνές επίπεδο. 

    Εξάλλου, το 2021 – επιμένω να λέω αν δεν μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι – θα είναι χρονιά αναπτυξιακών κινήσεων και οι ξένοι παίρνουν σιγά-σιγά θέσεις. 

    Bad bank: Η Ευρώπη έδωσε το πράσινο φως

    Ιδιαίτερα χαρούμενος και δικαιωμένος πληροφορούμαι ότι νιώθει από εχθές ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά τις αποφάσεις της Κομισιόν για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. 

    Οι Βρυξέλλες, λοιπόν, με καθυστέρηση κάποιων ετών – έτσι είναι οι Ευρωπαίοι, εδώ ο πλανήτης έχει αρχίζει του εμβολιασμούς και στην Ευρώπη συζητάνε πότε θα δώσει έγκριση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου – μας ανακοίνωσαν ότι οι εθνικές κυβερνήσεις εφόσον το επιθυμούν θα μπορούν να δημιουργήσουν Εθνικές Εταιρείες Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (Asset Management Company) ή κοινώς bad bank και θα έχουν την στήριξη της Κομισιόν. 

    Στην Αθήνα, τώρα, η πρόταση από την ΤτΕ είναι έτοιμη και όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει… 

    Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πτυχή των αποφάσεων της Κομισιόν είναι η δημιουργία ενός Κεντρικού Ηλεκτρονικού Κόμβου, στον οποίο οι τράπεζες της Ε.Ε. θα «ανεβάζουν» τα στοιχεία για τα NPLs… στο πλαίσιο της διαφάνειας.

    Ωραία, θα βλέπει ο ένας τα χάλια του άλλου, αλλά πανευρωπαϊκά! 

    MLS: Πρεμιέρα σήμερα για τον νέο CEO

    Τα βάσανα του Γιάννη Καματάκη, ιδρυτή και βασικού μετόχου της MLS, δεν έχουν τέλος καθώς το ταμείο της εταιρείας είναι μείον, ωστόσο πληροφορούμαι ότι ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας συνεχίζει να ψάχνει στήριξη από επενδυτή… 

    Το αν θα το καταφέρει θα το δούμε. 

    Προς το παρόν σήμερα θα κάνει πρεμιέρα από την καρέκλα του διευθύνοντος συμβούλου ο έμπιστος συνεργάτης του Καματάκη, Γιώργος Βακάρος. 

    Το πρώτο θέμα στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης είναι η εκλογή ορκωτών ελεγκτών για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας του 2020.

    Juicy project…

    Πάει λίγο πίσω η πώληση του Κυπριώτη

    Η στήλη πληροφορείται ότι λόγω COVID πάει λίγο πίσω – προς την Άνοιξη – η πώληση των δανείων που έχουν χορηγήσει η Πειραιώς και η Eurobank στον ξενοδοχειακό όμιλο Κυπριώτη. 

    Ο μεγαλοξενοδόχος Κ. Κυπριώτης έχει μπει στο μικροσκόπιο των δύο πιστωτριών τραπεζών εδώ και χρόνια και μάλιστα «έφτυσαν αίμα» με την υπόθεση καθώς τα εξώδικα, οι αγωγές και οι μηνύσεις πετούσαν πάνω από τα κεφάλια όσων τραπεζικών στελεχών ασχολήθηκαν με την υπόθεση ωσάν ελικόπτερα… 

    Την δουλειά για λογαριασμό των δύο τραπεζών την έχει αναλάβει η Axia. 

    Κουίζ

    Ποιος ισχυρός ξένος σύμμαχος εισηγμένης λέγεται ότι τσακώθηκε “άγρια” με τον Ελληνα partner του;

    Σε σημείο που δεν μιλιούνται;

    Στο άκουσμα της φημολογίας οφείλω να πω ότι ξαφνιάστηκα.

    Οι προσεκτικοί και πονηροί παρατηρητές των αγορών, λένε οτι κάποιες κινήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες ίσως να δείχνουν κάτι τέτοιο…