• Tο μεγάλο ατού του Παπαέλληνα, έρχεται η λίστα mononews100, ποιον κοσμηματοπώλη έδειραν και ένα κουίζ για deal που έρχεται!

    Ο γνωστός κοσμηματοπώλης του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη (διάσημος για την ποικιλία ROLEX που έχει), η γυναίκα του και ο ξυλοδαρμός απο τον αστυνομικό της.

    the wise man
    image
    the wise man

    Notos I: Ο «μουτζούρης» των απολύσεων

    Η Eurobank ΕΥΡΩΒ 3,03% 2,04 πουλάει το δάνειο 30 εκατ ευρώ της NotosCom, οι άλλες δύο τράπεζες Alpha Bank και Εθνική συζητούν με το σχήμα Optima Bank-Σάμι Φάις και το κουβάρι στο μέτωπο της διάσωσης της εταιρείας που ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια δεν λέει να ξετυλιχθεί. 

    Σημασία έχει ότι οι πιστώτριες τράπεζες, ανεξάρτητα που θα κάτσει η μπίλια, εκκινούν διαδικασίες με στόχο την αντιμετώπιση του δανεισμού ύψους 150 εκατ ευρώ της εταιρείας. Υπάρχει, όμως και, ένα αγκάθι στην υπόθεση το οποίο προς το παρόν δεν θέλει κανείς να αγγίξει… 

    Η στήλη πληροφορείται ότι το μεγάλο θέμα είναι το πλεονάζων προσωπικό της Notos Com. 

    Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 1.200 εργαζομένους και όπως μαθαίνω η εξυγίανση περνά μέσα από την απόλυση τουλάχιστον του 50% αυτών. 

    Την «καυτή» πατάτα δεν την θέλει σαφώς ο «λευκός ιππότης» αλλά ούτε και οι πιστώτριες τράπεζες… 

    Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των εργαζομένων της Notos είχε απασχολήσει τότε την κυβέρνηση και με αυτό είχε καταπιαστεί ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος  πίεζε τις τράπεζες να μην προχωρήσει η εξυγίανση μέσω απολύσεων. Να δούμε τώρα σε ποιον θα κάτσει ο «μουτζούρης»…

    Notos II: Τα brands «ανήκουν» στον Παπαέλληνα

    Ποιο είναι το μεγάλο ατού του ισχυρού manager της Notos Com και αφεντικού του μαγαζιού Μιχάλη Παπαέλληνα; 

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο επιχειρηματίας Μιχάλης Παπαέλληνας έχει φροντίσει όλα τα ισχυρά ξένα brands των οποίων έχει την αντιπροσωπεία στην ελληνική αγορά και όπως καταλαβαίνετε αποτελούν τον θησαυρό του ομίλου να τα ελέγχει προσωπικά (τα συμβόλαια).

    Δεν αποτελούν δηλαδή οι συμβάσεις αντιπροσώπευσης asset της εταιρείας Notos Com. 

    Άρα, εκ των πραγμάτων ο ρόλος του Μιχάλη Παπαέλληνα στον όμιλο είναι ο πλέον καθοριστικός, διότι χωρίς τα διεθνή luxury και μη brands η εταιρεία δεν υπάρχει… 

    Και μιλάμε για brands σε ένδυση και καλλυντικά που βγάζουν μάτι: Barbour, Paul&Shark, Trussardi Jeans, American Eagle, Chanel, D&G κ.ά.

    Ελλάκτωρ: Ο Σάκης μίλησε… Ο Παναγιωτόπουλος επίσης

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,78% 2,59  Σάκης Καλλιτσάντσης έθεσε σε συνέντευξή στο ΒΗΜΑ της Κυριακής δύο κρίσιμα ζητήματα: αφενός το ζήτημα του ανταγωνισμού με δεδομένη την μετοχική συμμετοχή των Ολλανδών στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αφετέρου το ζήτημα του ολιγομελούς διοικητικού συμβουλίου που προτείνει η Reggeborgh. 

    Η στήλη έχει επιλέξει να σχολιάζει με ψύχραιμο τρόπο τις εξελίξεις στην Ελλάκτωρ εξ ου και σας παρουσιάζει τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών. 

    Λίγα 24ωρα απέμειναν για να ξεκαθαρίσει το τοπίο ακόμη κι αν η γενική συνέλευση της Τετάρτης αναβληθεί για ένα ακόμη 10ήμερο. 

    Μέχρι, λοιπόν, την Τετάρτη θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά καθώς τα δύο μέτωπα ετοιμάζονται για την τελευταία εχθροπραξία…

    Στο μεσοδιάστημα ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος (ο πρόεδρος της Reds), ο οποίος έχει ταχθεί στο πλευρό των Ολλανδών πήρε την έγκριση για την πώληση του ακινήτου που έχει ο όμιλος Ελλάκτωρ στην Ρουμανία.

    Tempo: Ξεσκονίζει το πρόγραμμα διαφήμισης του εμβολιασμού

    Για να μην ξαναγίνουν τα παρατράγουδα της διαφημιστικής καμπάνιας του πρώτου lockdown οι εταιρείες μάρκετινγκ που πήραν τη δουλειά της επικοινωνιακής προβολής των εμβολιασμών είναι όπως πληροφορείται η στήλη ιδιαίτερα προσεκτικές και ξεσκονίζουν τα Μέσα Ενημέρωσης. 

    Μαθαίνω ότι η Tempo που έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις τα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά), ηλεκτρονικά μέσα κ.ά. στην ζητά αρκετά και λεπτομερή στοιχεία για κυκλοφορίες και ποσοστά αναγνωσιμότητας προκειμένου αυτή τη φορά το κονδύλι να ανταποκρίνεται στη δυναμική του κάθε Μέσου. 

    Κι όλα αυτά για να μην έχουμε επανάληψη της «λίστας Πέτσα»… Μάλλον πήραν το μάθημά τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η μάχη του Frontier 

    Το τι θα γίνει με την Εθνική Ασφαλιστική θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες…

    Στην Αιόλου όμως ασχολούνται πλέον με την τιτλοποίηση των 6,1 δις ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων, γνωστή ως project Frontier και είναι έτοιμοι να περάσουν σιγά-σιγά στο επόμενο στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών.

    Στο χορό του Frontier έχουν μπει και οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων και μαθαίνω ότι η μάχη μεταξύ Cepal, Intrum και doValue θα είναι σκληρή.

    #MeToo: Έρχονται αποκαλύψεις και σε άλλους κλάδους

    Το κουτί της Πανδώρας το άνοιξε η Μπεκατώρου και μαθαίνω ότι τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν αντίστοιχες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης από τον κλάδο του θεάματος, οι οποίες θα κάνουν πάταγο καθώς οι άρρενες πρωταγωνιστές έχουν χειροκροτηθεί από το κοινό επί δεκαετίες. 

    Ο Κοσμηματοπώλης από την Κρήτη

    Ο γνωστός κοσμηματοπώλης του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη (διάσημος για την ποικιλία ROLEX που έχει) , ο άγριος ξυλοδαρμός από αστυνομικό και η εμπλοκή της γυναίκας του επιχειρηματία.

    Αυτά είναι τα κομμάτια του παζλ μιας απίστευτης υπόθεσης που διαδραματίστηκε την περασμένη εβδομάδα και κατέληξε σε σύλληψη του αρχιφύλακα από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

    Το χρονικό άρχισε να ξεδιπλώνεται την περασμένη Τρίτη.

    Ο κοσμηματοπώλης ο οποίος διατηρεί καταστήματα αφενός  στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης και αφετέρου μέσα στα ξενοδοχεία Elounda Beach Hotel & Villas Elounda, πήγε στο σπίτι, στα βόρεια προάστια, της συζύγου του με την οποία φέρεται να έχουν διαφορές.

    Η γυναίκα του στην οποία δούλευε ο αστυνομικός ως συνοδός ασφάλειας είχε ένα επεισόδιο με τον επιχειρηματία και τότε επενέβη ο αστυνομικός.

    Ο αρχιφύλακας όρμησε πάνω του και τον χτύπησε, ενώ του άρπαξε το κινητό τηλέφωνο προκειμένου να μην καλέσει την Αστυνομία.

    Όμως ο κοσμηματοπώλης κατάφερε να ενημερώσει την Άμεση Δράση και παράλληλα να συγκρατήσει το αριθμητικό μέρος της μοτοσικλέτας του αστυνομικού αλλά και τον τύπο της.

    Οι αστυνομικοί, τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες σχηματίζοντας ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας καθώς ο αρχιφύλακας – συνοδός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, παρόλο που αρνήθηκε την εμπλοκή του, βρέθηκαν πάνω του δύο κάρτες ανάληψης που ανήκουν στη σύζυγο του κοσμηματοπώλη.

    Βαρύνεται δε, με τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης βίας ενώ από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης.

    Προσδεθείτε…

    Κουίζ:  Πληροφορούμαστε ότι εντός των ημερών μια ενεργειακή- κατασκευαστική εταιρεία θα ανακοινώσει μια μεγάλη (huge όπως μας είπε η πηγή μας) συμφωνία.

    Το deal θα σπάσει κόκαλα!

    Έρχεται σε λίγες ώρες η  λίστα mononews100

    Η λίστα mononews100, δηλαδή η λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς (influential) Έλληνες, δημιουργήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2019 από το mononews.gr.

    Και την καταρτίσαμε και για το 2020, όπως έχουμε δεσμευθεί ότι θα κάνουμε κάθε χρόνο.

    Η λίστα παρουσιάζει όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες από το φάσμα της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των τραπεζών, του εφοπλισμού, της φιλανθρωπίας, της ιατρικής, της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού που επηρέασαν τη ζωή μας καταλυτικά το 2020.

    Δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι η χρονιά που πέρασε «σημάδεψε» ολόκληρο τον πλανήτη.

    Η πανδημία της Covid-19 «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμα της, σε υγειονομικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

    Για το 2020 η επιλογή του πιο επιδραστικού Έλληνα ήταν περισσότερο σύνθετη από το 2019, που ήταν μια «φυσιολογική» χρονιά.

    Είχαμε να μετρήσουμε πολλά δεδομένα και ποικίλες παραμέτρους, καθώς το 2020 ήταν ένα έτος που όμοιό του δεν έχουμε ξαναζήσει.

    Ποιος ήταν, λοιπόν, ο πιο επιδραστικός –influential Έλληνας της χρονιάς που πέρασε;

    H απάντηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι απόψεις ποίκιλαν.

    Και χρειάστηκαν περισσότεροι από τρεις μήνες και συζητήσεις ωρών για να καταλήξουμε στην απόφασή μας και να ολοκληρώσουμε το έργο που είχαμε υποσχεθεί στους αναγνώστες μας: ένα μεγάλο αφιέρωμα στους ανθρώπους που σημάδεψαν τη ζωή μας το 2020, το οποίο και θα συμπυκνώνει, σε λέξεις και εικόνες, γεγονότα και εξελίξεις, αποτυπώνοντας το στίγμα της ιδιαίτερης αυτής χρονιάς.

    Και θα γνωρίσει στον κόσμο ανθρώπους και πτυχές της δραστηριότητάς τους που έχουν τη δύναμη να αλλάζουν τα δεδομένα και να ανοίγουν νέους δρόμους.

    Εμπνέοντας ιδέες, δράσεις, πρωτοβουλίες, στάσεις ζωής.

    Σήμερα, λοιπόν, τα μεγάλα «αποκαλυπτήρια».

    Με την ελπίδα ότι η προσπάθειά μας θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις προσδοκίες του αναγνωστικού κοινού του mononews.gr που μας τιμά με την εμπιστοσύνη και την αφοσίωσή του και την ευχή να αποτελέσει εφαλτήριο και για άλλα ανάλογα εκδοτικά εγχειρήματα.

    Συντελεστές

    Την επιμέλεια της λίστας των 100 του 2020 είχαν οι Ελένη Κρίτσαλου, Δημήτρης Κόκκορης και Νένα Σώκου.

    Τα κείμενα έγραψαν (με αλφαβητική σειρά) οι Ελευθερία Αρλαπάνου, Βίκη Βενιού, Κατερίνα Δαφέρμου, Τέτη Ηγουμενίδη, Μαρία Θερμού, Νίκη Καξερή, Έφη Καραγεώργου, Βίκυ Καραγιαννάκη, Δημήτρης Κόκκορης, Δέσποινα Κουκλάκη, Ελένη Κρίτσαλου, Γιώργος Μανέττας, Λίλιαν Μαργαρίτη, Αργυρώ Μαυρούλη, Χάρης Μπιτζανάκης, Μαργαρίτα Οικονόμου, Τάκης Πουρναράκης, Μαρίνα Πρωτονοταρίου, Ρεγγίνα Σπυράτου, Νένα Σώκου, Ευγενία Τζώρτζη, Βασίλης Τσεκούρας, Έφη Τσιβίκα, Αντώνης Τσιμπλάκης και Σταύρος Χαρίτος.

    Την επιμέλεια του στησίματος του αφιερώματος mononews100 είχαν η Εμπορική Διευθύντρια του mononews.gr και του portraits.gr Άντζυ Προκοπίου και η Digital Advertising Manager Δήμητρα Μουρίκη, με την πολύτιμη βοήθεια της Digital Marketing Manager Βέρας Δαμάσκου.

    Αποποίηση Ευθύνης:

    Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.