• Έτοιμη να υπογράψει η Alpha Bank, το φάουλ του Άδωνι, στο συρτάρι η bad bank και ένα super juicy κουίζ

    Ποιος δημοσιογράφος, που κάθε ημέρα στέκεται στο πλευρό των πολιτών, καυτηριάζει τα προβλήματά τους από κοινωνικά μέχρι οικονομικά, είναι μαχητής του γνήσιου και αγνού ρεπορτάζ, αγόρασε ένα Laggon catamaran με 4 καμπίνες αξίας 450.000 ευρώ με χρήματα που πήρε η εταιρεία του μέσω ΕΣΠΑ;  

    the wise man
    relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)
    the wise man

    Έξαλλοι στο Μαξίμου με τον Άδωνι

    Χοντρή γκρίνια για τον Άδωνι Γεωργιάδη μαθαίνω ότι έχει ξεσπάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και η ενόχληση είναι τόσο μεγάλοι  που οι ένοικοι του Μεγάρου αναρωτιούνται αν ο υπερβάλλων ζήλος που δείχνει ο υπουργός οφείλεται στην πίεση που δέχεται από τους επιχειρηματίες των κλάδων της εποπτείας του ή αν έχει αποφασίσει να κάνει δική του πολιτική…

    Το ποτήρι πληροφορούμαι πως ξεχείλισε με τη δήλωση του υπουργού για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

    Το άκουσαν στο Μαξίμου και τους έπεσε το σαγόνι, όπως μου μετέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας και καλή πηγή μου.

    Μα πως είναι δυνατόν να μιλάει για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων όταν υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που έχουν να δουν τους δικούς τους ανθρώπους και μιλάμε για γονείς εδώ και μήνες εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από νομό σε νομό;, αναρωτήθηκε υψηλά ιστάμενος του Μεγάρου.

    Το θέμα των χιονοδρομικών έκλεισε με την δήλωση του Πρωθυπουργού  αλλά το ζήτημα Άδωνι παραμένει ανοικτό… και όπως μου είπαν έχει μπει στο μικροσκόπιο.

    Στο… συρτάρι η Bad Bank

    Η στήλη πληροφορείται ότι το project σύστασης μια ενιαίας bad bank δεν προχωρά καθώς η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δώσει αυτή την μάχη, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες.

    Ωστόσο, οι κυβερνητικοί κρατούν χαμηλά την επικοινωνιακή μπάλα του θέματος καθώς οι σχέσεις κυβέρνησης-διοικητή (Γιάννη Στουρνάρα) είναι σε καλό επίπεδο και καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλει να τις διαταράξει.

    Από την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ετοίμασε την πρόταση, έκανε ουσιαστικά τη δουλειά του στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η κατάθεση προτάσεων αντιμετώπισης του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Πέφτουν οι υπογραφές στην Alpha Bank

    Θέμα χρόνου είναι, όπως πληροφορούμαι, η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Alpha Bank και του αμερικανικού fund Davidson Kempner.

    Τα νομικά έγγραφα είναι έτοιμα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει η επίσημη ανακοίνωση.

    Η προσφορά που έκανε η Davidson Kempner κυμαίνεται στα επίπεδα των 290 εκατ. ευρώ, και ήταν καλύτερη από εκείνη του αμερικανικού επενδυτικού Οίκου της Pimco.

    Το χαρτοφυλάκιο, γνωστό ως Galaxy Project και αξίας 10,8 δισεκατομμυρίων ευρώ (12,81 δισεκατομμύρια δολάρια), περιλαμβάνει επίσης και την πώληση της μονάδας εξυπηρέτησης επισφαλών δανείων της Alpha Bank , Cepal.

    Παράλληλα, στην Alpha τρέχουν και την τελική φάση του σχεδίου μετασχηματισμού και οσονούπω θα έχουμε νέα και από αυτό το μέτωπο.

    Κι όμως οι Κυκλάδες πήραν συντάξεις

    Σήμερα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Εργασίας και θα συνομιλήσει με τον νέο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη για τι άλλο (;), για το σοβαρό θέμα των δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων που οι αιτήσεις τους βουλιάζουν στα γραφεία του ΕΦΚΑ.

    Το ζήτημα είναι σοβαρό, πιέζουν και οι θεσμοί άρα ο Κυριάκος μάλλον σήμερα θα δώσει εντολές και γραμμή στον Κωστή.

    Επ` αφορμή του «καυτού» θέματος των εκκρεμών – γύρω στις 350.000 είναι – αιτήσεων συνταξιοδότησης η στήλη θα σας αποκαλύψει σήμερα ότι στην κυβέρνηση ανακάλυψαν πως κάποιες αιτήσεις διεκπεραιώνονταν επί υπουργίας του Γιάννη Βρούτση στην ώρα τους…

    Ποιες ήταν αυτές; Μα φυσικά των κατοίκων των Κυκλάδων, εκλογική περιφέρεια του πρώην υπουργού.

    Αυτά και άλλα είδε ο Κυριάκος και τον έστειλε σπίτι του…

    Folli Follie: Και που θα πνίγει το πόνο της η Καίτη…

    Η διοίκηση της Folli Follie δίνει μάχη για να κρατήσει εν ζωή την εταιρεία και εδώ και καιρό ζητά να αποδεσμευτούν τα περιουσιακά στοιχεία εταιρείας και Κουτσολιούτσων για να τα πουλήσει και να μαζέψει ρευστότητα…

    Σε αυτά είναι η βίλα στις Σπέτσες, η έπαυλη στην Κηφισιά και ένα ακόμη σπίτι στην Αστυπάλαια.

    Όχι, η στήλη δεν το δέχεται είναι βάναυσο και εκδικητικό να στερήσουν από την κα Καίτη – ναι την κυρία που όταν δεν την άφησαν να πάει στο γραφείο της στα κεντρικά του Αγίου Στεφάνου πριν λίγο καιρό στόλιζε σε άπταιστα γαλλικά τους σεκουριτάδες – το δικαίωμα να πνίξει την θλίψη της στην βίλα όπου γιόρταζε πανηγυρικά τα γενέθλιά της…

    Κουίζ: Ποιος δημοσιογράφος, που κάθε ημέρα στέκεται στο πλευρό των πολιτών, καυτηριάζει τα προβλήματά τους από κοινωνικά μέχρι οικονομικά, είναι μαχητής του γνήσιου και αγνού ρεπορτάζ, αγόρασε ένα Laggon catamaran με 4 καμπίνες αξίας 450.000 ευρώ με χρήματα που πήρε η εταιρεία του μέσω ΕΣΠΑ;  

    Δηλαδή, έβαλε από την τσέπη του τα μισά λεφτά και τα άλλα μισά από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, τα οποία προορίζονται για επενδυτικούς σκοπούς.

     Ο σκοπός της αγοράς διπλός.

     Και θα χαίρεται τις διακοπές του το καλοκαίρι και θα το ενοικιάζει.

     Μια χαρά δηλαδή…