• Το big deal της Mytilineos, το πάρτι στις Σπέτσες, πόσα λεφτά παίρνει η Διαμαντοπούλου, ο μισθός του Παπαλεξόπουλου και το Νάμμος και ένα hot κουίζ με την…νέα Βανδή

    Μια εξαγορά έκπληξη αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγα 24ωρα η Mytilineos. Το deal αφορά ελληνική εταιρεία και εκτιμάται οτι θα δημιουργήσει αίσθηση, καθώς θα “δώσει”  μερίδιο αγοράς στην εισηγμένη.

    image

    Τα λεφτά του Στουρνάρα

    Θα περίμενε κανείς,  οι ετήσιες αποδοχές του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα να είναι τουλάχιστον στα επίπεδα των επικεφαλής των εμπορικών τραπεζών που λαμβάνουν σε μέσα επίπεδα 350.000 εως 400,000 ευρώ.

    H αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

    Οι ετήσιες αποδοχές του Στουρνάρα κινούνται στα επίπεδα των 211.000 ευρώ πρό φόρου, όπως προκύπτει από το «πόθεν έσχες».

    Πραγματική εκπληξη για τον Στουρνάρα που δεν θέλει να προκαλεί σε κανένα επίπεδο..

    Σύμφωνα με έρευνα του mononews.gr οι καλύτερα αμοιβόμενοι εργαζόμενοι απο όλες τις εισηγμένες  ειναι οι 214 της μητρικής εταιρείας της Lamda Development.

    Των οποίων οι συνολικές, μικτές αποδοχές, μαζί με τα προσφερόμενα μπόνους, διαμορφώθηκαν πέρσι στα 93.373 ευρώ κατά μέσο όρο για τον καθένα.

    Μάλιστα στη διάρκεια της περσινής χρονιάς και λόγω των έργων στο Ελληνικό, υπήρξε αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού με προσλήψεις υψηλής ειδίκευσης και κατ’ επέκταση υψηλών αμοιβών.

    Πίσω απ’ τη Lamda Development βρίσκεται η Prodea στην οποία οι 42 υπάλληλοι της μητρικής είχαν πέρσι μικτές αποδοχές 81.000 ευρώ ο καθένας.

    Η Διαμαντοπούλου

    Επίσης ενα αξιοπρόσεκτο γεγονός ειναι οτι στην Coca Cola 3E,  ως μέλος ΔΣ   η  Άννα Διαμαντοπούλου ( πρώην υπουργός και ευρωπαία Επίτροπος) έλαβε αμοιβές 98.292 μαζί με το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης που ήταν 7.392 ευρώ.

    Ο Παπαλεξόπουλος, οι μαριονέτες και το Νάμμος

    Επίσης στον Όμιλο της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν, οι περσινές μικτές αμοιβές του μετόχου, Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, διαμορφώθηκαν στα 1.370.760 ευρώ.

    Πολλά λεφτά για ένα manager η εταιρεία του οποίου πάει από το κακό στο χειρότερο με τη μετοχή να απαξιώνεται συνεχώς.

    Την Παρασκευή έκλεισε στα 12,58 ευρώ με όγκο συναλλαγών 22.000 μετοχές.

    Δηλαδή 276.760 ευρώ.

    Η όσο ο τζίρος σε μια ημέρα του Νάμμος στην Μykonos.

    Αλλά βλέπετε, δεν υπάρχει εταιρική διακυβέρνηση.

    Ο καθένας στην αυτή την χώρα κάνει ότι θέλει.

    Και η Επιτροπή Ελέγχου στην ΤΙΤΑΝ, είναι μαριονέτες του Παπαλεξόπουλου.

    Το deal της Mytilineos με τους 40άρηδες

    Μια εξαγορά έκπληξη αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγα 24ωρα η Mytilineos.

    Το deal αφορά ελληνική εταιρεία και εκτιμάται οτι θα δημιουργήσει αίσθηση, καθώς θα “δώσει”  μερίδιο αγοράς στην εισηγμένη.

    Για να σας δώσω ένα μικρό tip, η εξαγοραζόμενη εταιρεία διοικείται απο 40άρηδες.

    Not bad at all.

    Το πάρτι και το smart money 

    Τις τελευταίες ημέρες στα κοσμικά νησιά της Ελλάδας μεταξύ αυτων στην Μύκονο και στις Σπέτσες έκαναν τις διακοπές τους πολλοί επιχειρηματίες και τραπεζίτες.   

    Μάλιστα το Σάββατο το βράδυ στις Σπέτσες, πραγματοποιήθηκε το πάρτι του επιχειρηματία Γιώργου Μαυρομαρά, ο οποίος γιόρτασε τα 60 του χρόνια. 

    Ο χαμηλών τόνων ιδιοκτήτης της BAKEHELLAS και τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αρτοβιομηχανιών (Association Internationale de la Boulangerie Industrielle – ΑΙΒΙ) και η σύζυγός του Τζούλια Λεκανίδη υποδέχτηκαν τους φίλους τους στο Bikini σε ένα πάρτι που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες. 

    Την παράσταση έκλεψε η κόρη του ζεύγους, η πολύ όμορφη Λίζα Μαυρομαρά. 

    Λίγα 24ωρα νωρίτερα στο Honolulu πάλι στις Σπέτσες, συγκεντρώθηκαν σε διαφορετικά τραπέζια και παρέες, γνωστοί τέως και νυν τραπεζίτες, επιχειρηματίας των κατασκευών (πρόσφατα χωρισμένος από το φλερτ που είχε), δυναμικός εφοπλιστής και άνθρωποι των αγορών και του smart money. 

    Άπαντες με τις συζύγους. Καλοκαίρι γαρ.

    Σε ένα από αυτά εθεάθησαν ο μεγαλοεπενδυτής Τίμος Μελισσάρης παρέα με τον επικεφαλής της χρηματιστηριακής Euroxx Τζουζέπε Τζιάνο. 

    Και οι δυο έχουν στην κατοχή τους κατοικίες στις Σπέτσες.

    O έτερος μέτοχος της Euroxx Γιώργος Πολίτης, εθεάθη στην Τζια. 

    Magnifique!!!

    FTSE Russell: Ποιες είναι οι 11 μετοχές που αναβαθμίστηκαν

    Έκπληξη την Παρασκευή, το βράδυ από την αναβάθμιση των ελληνικών μετοχών στους δείκτες από τον FTSE Russell. 

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση στις αναδυόμενες αγορές και στον Large Cap μετακινούνται 11 ελληνικές εισηγμένες που βρίσκονταν στον Mid Cap. 

    Συγκεκριμένα οι μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, ΕΛΠΕ, Jumbo, Μotor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή, είναι μεταξύ των μετοχών που ο οίκος ανακοίνωσε ως προσθήκες στον Large Cap. 

    Στον Mid Cap τώρα αναβαθμίζονται 10 ελληνικές μετοχές και συγκεκριμένα οι μετοχές των Aegean, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΔΜΗΕ, Lamda, Quest, Σαράντης και Viohalco, που μέχρι τώρα ήταν στον Small Cap. 

    Από τον εν λόγω δείκτη αφαιρούνται οι 11 μετοχές που μετακινήθηκαν στον Large Cap. 

    Στον Small Cap δεν υπάρχουν προσθήκες και αφαιρούνται οι μετοχές που ήταν στον Small Cap και πήγαν στον Mid Cap. 

    Στον Micro Cap εισέρχονται Μοτοδυναμική, Intrakat, Κρι-Κρι και Πλαστικά Θράκης και αφαιρείται λόγω αποτίμησης η Τράπεζα Αττικής. 

    Στον FTSE All World περιλαμβάνονται 11 μετοχές και συγκεκριμένα οι Aegean, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΔΜΗΕ, Lamda, Quest, Σαράντης και Viohalco και στον Ftse Total Cap οι μετοχές των Μοτοδυναμική, Intrakat, Κρι-Κρι και Πλαστικά Θράκης, ενώ αφαιρείται η Τράπεζα Αττικής. 

    Σημειώνεται πως οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της 19ης Σεπτεμβρίου. 

    Δείτε όλες τις αλλαγές GEIS_Emerging_Europe_September_2022.xlsx.xls

    Ραγδαίες εξελίξεις με το Pegasus

    Ο CEO της Ισραηλινής εταιρείας λογισμικών παρακολούθησης NSO Group, Shalev Hulio, παραιτήθηκε από τη θέση του, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία. Πρόκειται για την εταιρεία, η οποία κατασκευάζει το λογισμικό Pegasus.

    Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι μέχρι τον ορισμό διαδόχου στη θέση του CEO, την ηγεσία της αναλαμβάνει ο Chief Operating Officer της εταιρείας, Yaron Shohat, ο οποίος θα επιβλέψει και την αναδιοργάνωσή της.
    Πηγές από το εσωτερικό της εταιρείας, τις οποίες επικαλείται το Reuters, αναφέρουν ότι περίπου 100 εργαζόμενοι θα απολυθούν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης αυτής, υπό την ηγεσία του Shohat.
    Η εταιρεία, που κατασκευάζει το λογισμικό παρακολουθήσεων Pegasus, έχει επιλέξει να κινηθεί μέσω της νομικής οδού, μετά τους ισχυρισμούς ότι τα εργαλεία της έτυχαν κατάχρησης από κυβερνήσεις και άλλους φορείς, για την παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων.

    Ο Warren Buffett επενδύει στην αγορά πετρελαίου

    Η Berkshire Hathaway έλαβε την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας των ΗΠΑ προκειμένου να αγοράσει έως και το 50% της Occidental Petroleum, δίνοντας στην εταιρεία του Warren Buffett την επιλογή να αυξήσει σημαντικά το μερίδιό της σε έναν από τους πιο γνωστούς παραγωγούς της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου.

    Η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η πρόταση της Berkshire να αυξήσει το μερίδιό της στην εταιρεία πετρελαίου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που κατατέθηκε τον περασμένο μήνα, είναι «συνεπής με το δημόσιο συμφέρον».

    Η Berkshire είχε ζητήσει το πράσινο φως «για την απόκτηση έως και 50%» της Occidental, σύμφωνα με τους Financial Times.

    Η ρυθμιστική αρχή στάθμισε την εφαρμογή λόγω των πιθανών επιπτώσεών της στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας της Μεσοδυτικής Αμερικής.

    Οι μετοχές της Occidental εκτινάχθηκαν 9,9% στα 71,29 δολάρια μετά την ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής. 

    Η υποστήριξη του Buffett ήταν καθοριστική για την εξαγορά της Anadarko Petroleum από την Occidental με 55 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. 

    Η διευθύνουσα σύμβουλος της Occidental, Vicki Hollub πέταξε στα κεντρικά γραφεία της Berkshire στην Ομάχα της Νεμπράσκα, για να εξασφαλίσει ένα πακέτο χρηματοδότησης 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να κλείσει τη συμφωνία.

    Κουΐζ

    Ποια πλέον αποκαλείται Δέσποινα Βανδή των εισηγμένων εταιρειών;

    Η νέα…Δέσποινα Βανδή έκανε λοιπόν, μια φωτογράφηση, εξαιτίας μιας συνέντευξης που έδωσε.

    Στις φωτογραφίες είναι αγνώριστη και σχεδόν θεά.

    Μάλιστα τις ιδιες φωτογραφίες έχει αναρτήσει και στους προσωπικούς της  λογαριασμούς στα social media.

    Δεν σχολιάζω περαιτέρω…

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.