• Τι θα γίνει στην Ελλάκτωρ, οι τηλεδιασκέψεις του Αθανασόπουλου, που “χαλαρώνει” η miss Ράνια και 2 juicy πολιτικό-δικαστικά κουίζ

    Η στήλη «συνέλαβε» την διευθύνουσα σύμβουλο του υπερταμείου Ράνια Αικατερινάρη στο γνωστό hot στέκι της Αθήνας, Zurbaran.

    the wise man
    image
    the wise man

    Ελλάκτωρ: Έρχονται αλλαγές; 

    Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,31% 2,54 αλλά και στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με πρωταγωνιστές τους αδελφούς Καλλιτσάντση και τον ολλανδό partner, το family fund Reggeborgh. 

    Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι είναι θέμα λίγου χρόνου η πώληση μετοχών που κατέχει ο CEO του ομίλου Αναστάσιος Καλλιτσάντσης προς τους Ολλανδούς… 

    Το ποσοστό που κατέχουν τα αδέλφια (Αναστάσιος και Δημήτρης) αγγίζει το 25,58% και οι Ολλανδοί πριν περίπου ένα μήνα, όταν βρέθηκαν στην Αθήνα, έθεσαν το ζήτημα. 

    Ρόλο-κλειδί στην υπόθεση έχει διαδραματίσει ο έτερος μέτοχος, το fund Farallon. 

    Πληροφορούμαι ότι το θέμα προχωράει και η διάθεση μέρους του 25,58% θα γίνει άμεσα. Το ποσοστό που πιθανολογείται ότι θα πωληθεί ανέρχεται συνολικά στο 8%. 

    Επόμενο βήμα από τους Ολλανδούς είναι η άσκηση του δικαιώματος αγοράς των μετοχών που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας. 

    Πειραιώς: Πατά το κουμπί της εθελουσίας

    Εντός του επόμενου 24ωρου η τράπεζα Πειραιώς θα βγάλει στον αέρα το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με την προσδοκία πως θα κάνουν χρήση αυτού 1.000 εργαζόμενοι. 

    Το πρόγραμμα έχει πάρει την έγκριση του βασικού μετόχου του ΤΧΣ και αναμένεται να δίνει ανώτατο ποσό αποζημίωσης 180.000 ευρώ. 

    Ήδη, συζητείται εντόνως στους κόλπους των εργαζομένων και εκτιμάται πως η απήχηση θα είναι μεγάλη. 

    Εξάλλου, αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο πρόγραμμα της Eurobank. 

    Eurobank: Ενημερώνεται συνεχώς ο νέος αναπληρωτής CEO

    Μπορεί ακόμη να μην έχει αναλάβει καθήκοντα, η επίσημη πρώτη θα γίνει με την έλευση του νέου έτους, ωστόσο μαθαίνω ότι ο Ανδρέας Αθανασόπουλος ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις και τα projects της Eurobank. 

    Μου λένε ότι βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τα αρμόδια στελέχη που θα εποπτεύει και συμμετέχει σε αρκετές τηλεδιασκέψεις. 

    Μαξίμου: το lockdown λίγων εβδομάδων 

    Στο Μέγαρο Μαξίμου κλιμακώνουν εβδομάδα με την εβδομάδα τα αυστηρά μέτρα προστασίας από την πανδημία. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι το ενδεχόμενο ενός γενικού – για 2-3 εβδομάδες – lockdown δεν έχει φύγει από το τραπέζι του σχεδιασμού, ωστόσο αν αποφασιστεί θα εφαρμοστεί μετά τις 15 Νοεμβρίου και εφόσον κάτι αντίστοιχο έχει αποφασίσει μια εκ των ευρωπαϊκών χωρών. 

    Η υπόθεση του γενικού lockdown θα είναι ευκολότερη αν έχουν προηγηθεί θετικές ειδήσεις από το μέτωπο του εμβολίου… 

    Διότι αν γνωρίζεις ότι σε ένα μήνα θα έχεις εμβόλιο τότε αποφασίζεις διαφορετικά και μπορείς να πάρεις το ύστατο μέτρο για μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς αβεβαιότητα. 

    Η miss Gucci χαλαρώνει στο Zurbaran 

    Η στήλη «συνέλαβε» την διευθύνουσα σύμβουλο του υπερταμείου Ράνια Αικατερινάρη στο γνωστό hot στέκι της Αθήνας, στο bar-resto Zurbaran της Πατριάρχου Ιωακείμ, στο Κολωνάκι. 

    Το νέο trend μαζεύει εκλεκτούς πελάτες κυρίως μεγαλοστελέχη εταιρειών και επιχειρηματίες. Δηλαδή όλο το σύστημα, για κάποιον που θέλει να κάνει δουλειές. 

    Εκεί, λοιπόν, και η Ουρανία (Ράνια), η οποία είναι γνωστό ότι αγαπά την πολυτέλεια όπως αποδεικνύουν και τα προϊόντα statement του ιταλικού οίκου μόδας Gucci που προτιμά. 

    Πίσω στο Zurbaran η Ράνια απολάμβανε το λευκό κρασί της την Τρίτη το απόγευμα κάνοντας προφανώς μια στάση μετά την σκληρή δουλειά που κάνει στο πιο hot πόστο της ελληνικής διοίκησης, το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

    Κουίζ 1: 

    Αληθεύει ότι η διαχείριση – ψηφιακή και λειτουργική – του ΕΦΚΑ και του Κτηματολογίου θα περάσουν στις αρμοδιότητες του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη; 

    Αυτό μαθαίνω ότι εξετάζει σοβαρά το Μέγαρο Μαξίμου και η υλοποίηση του σχεδίου θα γίνει όταν υπάρξουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. 

    Κουιζ 2: 

    Ποια δικαστική υπόθεση που είχε δημιουργήσει σάλο με την έκδοση …μη κανονικών τιμολoγίων φαίνεται ότι μπαίνει στο αρχείο; 

    Η τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν στην αγορά;