• The Wiseman

    Τι συμβαίνει με τον Ανδρέα Στέγγο και γιατί ο Πάρις Κυριακόπουλος πήρε το όπλο του

    • The Wise Man
    the wise man

    the wise man


    Γιατί αποχώρησαν; 

    Νέα κρίση φαίνεται οτι ξέσπασε στην Τεχνική Ολυμπιακή του Κωνσταντίνου Στέγγου. Μετά την αποκάλυψη του mononews.gr την Πέμπτη τα ξημερώματα ότι μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου αναμένεται να «σφραγιστεί» και τυπικά η ήδη «κλειδωμένη» συμφωνία που έχει κάνει το fund του Fortress, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την «Τεχνική Ολυμπιακή», συμφερόντων της οικογένειας του Κωνσταντίνου Στέγγου, παραιτήθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ο γιος του, Ανδρέας Στέγγος, και η κόρη του, Μαριάνα.

    Στο ΔΣ  ως πρόεδρος παραμένει ο ίδιος ο πατριάρχης της οικογένειας, Κωνσταντίνος Στέγγος, και ο γιος του, Γιώργος. Ο κ. Γιώργος Στέγγος παραμένει διευθύνων Σύμβουλος.

    Προς το παρόν παραμένουν  θολοί οι λόγοι για τους οποίους παραιτήθηκε ο κ. Ανδρέας Στέγγος, αν και στην αγορά φημολογείται ότι διαφωνεί με την απόφαση της οικογένειας του να συμπράξει με το Fortress. 

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Κόκκορη, το Fortress με την κίνηση αυτή δίνει«ανάσες» στα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός όμιλος, ο οποίος έχει βγάλει προς πώληση το ξενοδοχειακό συγκρότημα του (θυγατρικού) Πόρτο Καρράς.

    Το Fortress θα ενισχύσει κεφαλαιακά με 50 εκατ. ευρώ την εταιρεία του Στέγγου, ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ομολογιακό δάνειο που θα χορηγηθεί θα έχει 18μηνη διάρκεια. 

    Συνοδευόμενο και από μεγάλα ενέχυρα επί των περιουσιακών στοιχείων της εισηγμένης στο χρηματιστήριο «Τεχνικής Ολυμπιακής».

    Αν και το ετήσιο επιτόκιο λέγεται ότι θα κινηθεί σε επίπεδα της τάξεως του 10%, εν τούτοις ο Κωνσταντίνος Στέγγος, που είναι ιδρυτής, βασικός μέτοχος και Πρόεδρος του ομίλου, θα έχει την ευχέρεια να μην πληρώνει τόκους στο μεσοδιάστημα του ομολογιακού. 

    Αυτοί θα αποπληρωθούν στη λήξη του, μετά από ενάμιση χρόνο. 

    Όταν και θα εξοφληθεί , το σύνολο της οφειλής.

    Στην παρούσα φάση και καθώς οι δύο πλευρές (Fortress και Στέγγος) έχουν συμφωνήσει σε όλα, το… κέντρο βάρους των εξελίξεων έχει μετατοπιστεί. 

    Με τους νομικούς και την Alpha Bank να «τρέχουν» τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υπογραφή των συμβολαίων χρηματοδότησης της «Τεχνικής Ολυμπιακής».

    Ο Πάρις πήρε το όπλο του 

    Καλά τα νέα για την Μοτοδυναμική του 35χρονου Πάρι Κυριακόπουλου  καθώς η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει σημαντική άνοδο.

    Η μετοχή της έχει κυριολεκτικά απογειωθεί αφού μόνον κατά την περασμένη εβδομάδα ενισχύθηκε κατά 47,77%, στα 1,16 ευρώ. 

    Ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση στο ΧΑ μετά την Πειραιώς που έκλεισε με εβδομαδιαία κέρδη 66,76% λόγω των εξελίξεων με την Ιntrum και την AΛΟΥΜΥΛ που ήταν οριακά δεύτερη ενισχυμένη κατά 47,80% λόγω των δηλώσεων του Γ. Μυλωνά στη Γενική  Συνέλευση, πως η αναδιάρθρωση των χρεών της συμφωνήθηκε με τις τράπεζες να ολοκληρωθεί φέτος χωρίς είσοδο στρατηγικού επενδυτή. 

    Ο λόγος για τα υψηλά κέρδη της Μοτοδυναμικής είναι ότι η εταιρεία φαίνεται να κερδίζει το δύσκολο στοίχημα που πήρε με την Sixt.

    Επί της ουσίας στην αγορά πιστεύουν ότι μπορεί να εξελιχθεί σε νέα Autohellas.



    ΣΧΟΛΙΑ