• Τι συμβαίνει με την ΔΕΗ, ο νταραβερτζής της Τράπεζας Αττικής, οι business της οικογένειας Βελάνη με τους Στέγγους και ποια είναι η νέα ισχυρή ομάδα του Οδυσσέα Αθανασίου

    Aς πάμε στην Τράπεζα Αττικής και στα στελέχη της τράπεζας τα οποία κυβερνούν σαν να είναι οι στρατηγοί της Βορείου Κορέας. Υπάρχει μάλιστα  ένα στέλεχος που την έχει δει μεγάλος νταραβερτζής και νομίζει ότι νομίζει ότι έπιασε την καλή….

    image

    Τι συμβαίνει με την ΔΕΗ;

    Τις τελευταίες ημέρες άπαντες έχουν στρέψει τα βλέμματα τους στην μετοχή της ΔΕΗ ΔΕΗ -1,59% 11,14 .

    Η μετοχή βρίσκεται στην περιοχή των 9,06 ευρώ δηλαδή σχεδόν στα ιδια επίπεδα που έγινε η ΑΜΚ του 2021.

    Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου είχε πραγματοποιηθεί στα 9 ευρώ.

    Η μετοχή κάνει μεγάλες προσπάθειες να κρατηθεί σε αυτά τα επίπεδα καθώς έχουν βγει πωλητές μεγάλα funds.

    Σε κάθε περίπτωση η αγορά αναμένει τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου.

     

    H Αττικής , η Βόρειος Κορέα και οι νταραβερτζήδες

    Αλλά ας πάμε στην Τράπεζα Αττικής και στα στελέχη της τράπεζας τα οποία κυβερνούν, σαν να είναι οι στρατηγοί της Βορείου Κορέας.

    Υπάρχει μάλιστα  ένα στέλεχος που την έχει δει μεγάλος νταραβερτζής και νομίζει ότι έπιασε την καλή.

    Νομίζει ότι όλοι τον λατρεύουν.

    Νομίζει καθημερινά ότι με τις ενέργειες του θα απογειώσει την τράπεζα.

    Μάλιστα θεωρεί ότι καθημερινά όλοι μιλούν για αυτόν.

    Πρόκειται για τον Γιάννη Νικολακόπουλο, ο οποίος είναι αναπληρωτής διευθυντής της τράπεζας.

    Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν έχει εκθέσει τον πρόεδρο της τράπεζας Αττικής Κωνσταντíνο Μακέδο, σε σημείο που σχεδόν δεν του μιλάει.

    Μου λένε ότι ” ο εν λόγω νταραβερτζής έχει μεταλλαχτεί σε δήθεν προνομιακό συνομιλητή κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών”.

    Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι “Το όνομα του Νικολακόπουλου παίζει δυνατά μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται για την νέα εποχή της Αττικής. Για να βρεθεί φυσικά εκτός  τραπέζης…”

     

    Το Fund των ραπτομηχανών και ο Στέγγος

    Πολύ δραστήριο εμφανίστηκε το 2020 και το 2021 το Vel Investment Fund AIFLNP V.C.I.C. Limited, το κυπριακό fund που δημιουργήθηκε το 2018 από τη γνωστή επιχειρηματική οικογένεια Βελάνη, η οποία έχει συνδέσει το όνομα της με τις ραπτομηχανές Singer.

    Το Fund το τρέχει ο Κώστας Βελάνης, επικουρούμενος από τους πολύπειρους στη λογιστική Θεράποντα Μαύκα και Χριστόδουλο Παντελίδη, αλλά και τον Άγγελο Λυμπέρη, χρηματιστή με θητεία σε μεγάλες ελληνικές τράπεζες.

    Το Vel Investment Fund AIFLNP V.C.I.C. Limited – το fund των ραπτομηχανών όπως το λένε τραπεζικά στελέχη- κατά τα προηγούμενα χρόνια είχε «κτυπήσει» πακέτα ενυπόθηκων δανείων, τα οποία περιλάμβαναν μεταξύ άλλων ακίνητα σε περιοχές «φιλέτα», από τα οποία κατέγραψε μεγάλες υπεραξίες σε χρόνο ρεκόρ, καθώς βρήκε σε σύντομο χρόνο αγοραστές για τα assets.

    Η οικογένεια Βελάνη αναπτύσσει και άλλες δραστηριότητες μέσω των κυπριακών VELL HOLDINGS LIMITED και NOVAKING DEVELOPMENTS LIMITED, με τη νέα γενιά, τους Ιωάννη, Βασίλειο και Ασπασία Βελάνη, να έχουν πάρει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης, που ήδη μετρά οκτώ δεκαετίες πορείας.

    Τώρα λοιπόν το 2022 ήρθε η ώρα της εταιρείας  της οικογένειας να αποεπενδύσει.

    Η Τεχνική Ολυμπιακή ΟΛΥΜΠ -0,39% 2,58 της οικογένειας Στέγγου,  έδωσε 12,5 εκατ. ευρώ, για να αγοράσει από την εταιρεία συμφερόντων Κώστα Βελάνη ( VEL INVESTMENT FUND AIFLNP V.C.I.C) το 100% της Novamore Ltd.

    Η εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τεχνικής Ολυμπιακής, ελέγχει χαρτοφυλάκιο με απαιτήσεις δανείων, που είναι εξασφαλισμένες με προσωπικές και εμπράγματες εξασφαλίσεις.

    Πρόκειται για τμήμα του χαρτοφυλακίου Trinity IV, το οποίο απέκτησε από την Τράπεζα Πειραιώς, τον Ιούνιο του 2021, το fund του  Κώστα Βελάνη.

    Το χαρτοφυλάκιο περιλάμβανε απαιτήσεις 55 εκατ. ευρώ με εξασφαλίσεις επί ακινήτων σε Μύκονο, Βούλα, Ψυχικό και μικρές κλινικές της επαρχίας.

    Αγοράστηκε, δε, από την Τράπεζα Πειραιώς έναντι 16 εκατ. ευρώ.

    Βελάνης
    Βασίλης και Γιάννης Βελάνης. Τα δυο ξαδέλφια εκτός από επιχειρηματίες είναι και αθλητές στην κατηγορία WRC3 του Rally Akropolis

     

    Η νέα ισχυρή ομάδα της Lamda Development

    To αφεντικό της Lamda Development ΛΑΜΔΑ -2,64% 6,28 Οδυσσέας Αθανασίου ετοιμάζεται να ορίσει σε λίγες ημέρες, την νέα ισχυρή ομάδα της εισηγμένης,  μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις.

    Λέγεται ότι η νέα ομάδα που θα ολοκληρώσει το μεγάλο project,  θα απαρτίζεται από την πολύπειρη Μελίνα Παϊζη, τον Θοδωρή Γαβριηλίδη, την Αγγελική Τούζιου και τον νεοεισερχόμενο Δημήτρη Κίτσιο.

    Ο τελευταίος μάλιστα έρχεται από τις ΗΠΑ και προσελήφθη στις 2 Ιανουαρίου.

    Μάλιστα η μια εκ των δυο κυριών το 2020 είχε αγοράσει και ομολογίες κατά την δημόσια προσφορά της LAMDA DEVELOPMENT εκείνης της χρονιάς.

    Για την ακρίβεια η κα Μελίνα Σωτηρία Παΐζη, Chief New Malls and Ventures Officer της Εταιρείας, απέκτησε 68 κοινές ανώνυμες ομολογίες, συνολικής αξίας 68.000,00 ευρώ.

    Επίσης η εταιρεία ΦΑΣΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΕ, απέκτησε 169 κοινές ανώνυμες ομολογίες, συνολικής αξίας 169.000,00 ευρώ.

    Η ΦΑΣΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΕ είναι νομικό πρόσωπο που έχει στενό δεσμό με την κα Μελίνα Σωτηρία Παΐζη, Chief New Malls and Ventures Officer της Εταιρείας.

     

    Η παραίτηση του Βελέντζα

    Παραιτήθηκε την 1η Δεκεμβρίου, μετά από πολυετή θητεία στα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών (ΚΑΕ), από τη θέση του προέδρου ο Γεώργιος Βελέντζας.

    Η διαδοχή είχε προετοιμαστεί από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο κ. Βελέντζας απώλεσε την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους και είχε παραμείνει μη εκτελεστικός πρόεδρος.

    Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από στελέχη της Dufry.

     

     Όλα έτοιμα για τον Τζώρτζη

    Τέτοιες εποχές άλλες χρονιές ο Τζώρτζης Κουτζολιούτσος, θα ήταν η στο Λονδίνο η για σκι στις ελβετικές Άλπεις.

    Τώρα όμως θα δώσει την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του καθώς την  Δευτέρα ξεκινάει η μεγάλη δίκη των Κουτσολιούτσων.

    Μαζί του θα είμαι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η Καίτη Κουτσολιούτσου καθώς και επιπλέον 11 άτομα που έστησαν την μεγάλη απάτη των Folli Follie

    Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία την έναρξη της δίκης.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.