• H λίστα mononews100, ο βηματισμός του CVC, το timing του Μεγάλου και το σχέδιο Κ. Αχ. Καραμανλή για τον ΒΟΑΚ

    Ποια τραπεζικά στελέχη θέλουν να γίνουν CEO στην νέα τράπεζα της VIVA

    the wise man
    image
    the wise man

    H λίστα mononews100

    Oπως θα έχετε διαπιστώσει ήδη από χθες το απόγευμα είναι στον αέρα η λίστα mononews100 με τους 100 πιο επιδραστικούς Έλληνες για το 2019. Η λίστα θα δημοσιεύεται κάθε χρόνο. Στόχος του mononews είναι να ανιχνεύει εμπεριστατωμένα ποια είναι εκείνα τα πρόσωπα από τις επιχειρήσεις, τον πολιτισμό, τα media και την επιστήμη που άφησαν το αποτύπωμα τους για την χρονιά που μας πέρασε. (Δείτε όλη την λίστα πατώντας εδώ). 

    Για την λίστα mononews100 του 2019 συγγραφείς ήταν: Έλενα Κρίτσαλου  (editor-in-chief), Δημήτρης Κόκκορης (αρχισυντάκτης), Νένα Σώκου (επιμέλεια) , Τέτη Ηγουμενίδη, Μαρία Θερμού, Στέφανος Τζανάκης, Μαρίνα Πρωτονοταρίου, Εφη Καραγεώργου, Τάκης Πουρναράκης, Κατερίνα Δαφέρμου, Ευγενία Τζώρτζη, Σταύρος Χαρίτος, Βίκυ Βενιού, Ρεγγίνα Σπυράτου, Γιώργος Μανέτας, Νίκη Καξερή και Χάρης Μπιτζανάκης. Η σχεδιαστική υλοποίηση έγινε από την  Cloud EVO υπό τον Νίκο Ηλιόπουλο. Την Εμπορική διεύθυνση του mononews100 έχει η Άντζυ Προκοπίου.

    Δεν χάνει ευκαιρία ο Χρήστος Μεγάλου

    Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της έκδοσης του ομολόγου από την Alpha Bank και λίγες ημέρες από την έκδοση του 10ετούς ομολόγου από το ελληνικό δημόσιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, πήρε το όπλο του και βγαίνει στις αγορές για την έκδοση ενός ακόμη Tier II.

    Μόνο που όπως μαθαίνω από τις ξένες πρωτεύουσες αυτή τη φορά το κόστος θα είναι χαμηλό και θα κινηθεί κοντά στο 5,40%… Το μασάζ των συμβούλων με τους επενδυτές ξεκίνησε εχθές στο Λονδίνο και όπως μου μετέφεραν η έκδοση είναι «κλειδωμένη».

    Με τηλεδιάσκεψη το meeting με την Fosun. Τούρμπο το CVC

    Ο Κορωνοϊός έχει μπλοκάρει την έλευση του επιτελείου της Fosun στην Αθήνα για τις επαφές που πρέπει να γίνει όσον αφορά το θέμα της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η επαφή θα γίνει με τηλεδιάσκεψη… «Από μακριά κι αγαπημένοι», που λέει και η παροιμία.

    Τώρα για το ποιος θα εξαγοράσει το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής η στήλη πληροφορείται ότι το CVC έχει κατέβει πολύ δυνατά στον διαγωνισμό και θέλει να κλείσει υπέρ της το deal. Μου λένε μάλιστα ότι το fund είναι έτοιμο να βάλει το χέρι στην τσέπη… Όχι, πολύ αλλά τόσο, όσο, ώστε ο Παύλος να βάλει από την πλευρά του την υπογραφή χωρίς δεύτερες σκέψεις και πολιτικά παρατράγουδα.

    Στο Βερολίνο ο Σταϊκούρας

    Και επειδή χωρίς μείωση της θηλιάς του στόχου 3,5% του ΑΕΠ πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2023 καλό δεν θα δούμε όσον αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης, ο Χρήστος Σταϊκούρας θα βρεθεί σε λίγες εβδομάδες στο Βερολίνο, για να θέσει και επισήμως το αίτημα της μείωσης. Η στήλη παρακολουθεί τις κινήσεις και τις δηλώσεις του Λαμιώτη υπουργού και δεν μπορεί παρά να σταθεί στην δήλωση που έκανε στο Spiegel. «Το απαιτούμε με έμφαση και με καλά επιχειρήματα». Στα χρόνια της ύφεσης και της πολεμικής με την τρόικα κανένας μα κανένας υπουργός Οικονομικών δεν έδειξε τέτοια πυγμή!

     Έχει σχέδιο ο Κ. Αχ. Καραμανλής για τον ΒΟΑΚ

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο υπουργός Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλής έχει σχέδιο για το πως θα χρηματοδοτηθεί ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης. Θέλει, λοιπόν, μαζί με τον πρωθυπουργό να πείσουν τους δανειστές, τα έσοδα που παίρνει το κράτος από την Αττική Οδό να αλλάξουν χρήση: να μην πηγαίνουν το ελληνικό χρέος αλλά στην χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ.

    Ομόλογα-ΧΑ: 1-0

    Το χρηματιστήριο κινήθηκε εχθές και πάλι πτωτικά και πλέον βρίσκεται μια ανάσα για να ξαναπέσει στις 900 μονάδες. Η εικόνα διαφέρει στα ελληνικά ομόλογα όπου για λίγο εχθές η απόδοση του 10ετούς έπεσε κάτω από το 1% ενώ το 5ετές διαπραγματεύεται στο 0,29%.

    Ουρά κάνουν στην πόρτα του Καρώνη

    Πληροφορούμαι ότι νυν, πρώην κ.ά. τραπεζίτες έχουν πλευρίσει ή προσπαθούν να αποκτήσουν ιδιαίτερη πρόσβαση στον Χάρη Καρώνη της Viva. Γιατί; Για να τους διαλέξει για CEO της νέας τράπεζας που θα δημιουργηθεί μετά την εξαγορά της Praxia. Μου λένε ότι είναι νωρίς ακόμη και άρα θα χρειαστεί να περιμένουν και άσε που τίποτα δεν είναι σίγουρο. Υποθέτω ότι εχθές που ήταν η ονομαστική του εορτή, θα του τηλεφώνησαν για ευχές…