• Θέλουν να βάλουν φίλο της Θάνου στην κυβέρνηση, τι αγοράζουν οι εφοπλιστές, η Fraport και η Μύκονος, γιατί κοκκίνησε η ΔΕΗ και ένα κουΐζ για τον γρουσούζη τραπεζίτη

    Θα παρατηρήσατε ίσως ότι ο Wiseman κράτησε διακριτικές αποστάσεις από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.Όμως όσο και αν θέλω να αγιάσω δεν με αφήνουν…

    image

    MORGAN STANLEY: Τι εισροές βλέπει σε Εθνική και Μυτιλιναίο και τι εκροές σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ

    Φίλοι αναγνώστες, η Morgan Stanley έπαθε το απόλυτο Βατερλό.

    Ούτε μια εβδομάδα πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τον MSCI μας είχε πει ότι ούτε η ΕΘΝΙΚΗ αλλά ούτε και ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ θα μπουν στον MSCI.

    Τελικά μπήκαν και οι δύο.

    Πάμε τώρα να δούμε τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley για τις εισροές σε ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ και ΕΘΝΙΚΗ.

    Στην μετοχή της ΕΘΝΙΚΗΣ η Morgan Stanley προβλέπει ότι θα υπάρξουν εισροές της τάξης των 134 εκατ. δολαρίων.

    Δηλαδή με μια ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στο 1.04 αυτό σημαίνει εισροές της τάξεως των 129 εκατ. ευρώ.

    Στην μετοχή του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 βλέπει εισροές της τάξης των 118 εκατ. δολαρίων.

    Δηλαδή πάλι με ισοτιμία ευρώ/δολαρίου 1.04 βλέπει εισροές της τάξης των 113.5 εκ ευρώ. Δηλαδή, θα αγοραστούν 6,3 εκατ. μετοχές με 18,00€.

    Όμως, η Morgan Stanley εκτός από τις εισροές σε ΕΘΝΙΚΗ και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ βλέπει εκροές σε ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,86% 16,42 και ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34 διότι προβλέπει ότι θα μειωθεί η στάθμισή τους.

    Συγκεκριμένα, προβλέπει στην μετοχή του ΟΠΑΠ εκροές της τάξης των 21 εκ δολαρίων.

    Δηλαδή πάλι με μια ισοτιμία ευρώ/δολάριο στο 1.04 η MS προβλέπει εκροές της τάξης των 20,2 εκατ. ευρώ.

    Στην περίπτωση του ΟΤΕ η MS προβλέπει εκροές της τάξης των 11 εκατ. δολαρίων.

    Δηλαδή πάλι με ισοτιμία ευρώ/δολάριο στο 1.04 προβλέπει εκροές της τάξης των 10,58 εκατ. ευρώ.

    Morgan Stanley MSCI
    Η έκθεση της MORGAN STANLEY για τις εκροές και εισροές

     

    Morgan Stanley MSCI
    Η έκθεση της MORGAN STANLEY για τις εκροές και εισροές

    Ποια εταιρικά ομόλογα υποφέρουν περισσότερο

    «Πολύ ξύλο» έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες στην αγορά των εταιρικών ομολόγων.

    Αναμενόμενο σε ένα βαθμό καθώς η  επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ έχει συμπαρασύρει προς τα πάνω τις αποδόσεις τόσο των κρατικών όσο και των εταιρικών ομολόγων.

    Όπως προκύπτει από στοιχεία  (29 Aπριλίου ) που έχει επεξεργαστεί η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98  – αν εξαιρέσουμε τις κραυγαλέες περιπτώσεις της MLS,  Frigoglass και της  της ΔΕΛΤΑ Τεχνική όπου οι τιμές έχουν χάσει το 35% με  45% της αξίας τους,   ισχυρές πιέσεις έχουν δεχθεί τα ομόλογα του ΕΛΛΑΚΤΩΡ, και της ΙΝΤRALOT , καθώς οι τιμές αμφότερων έχουν υποχωρήσει κάτω από το 90 μ  Αυτό μας δίνει μία απόδοση της τάξεως του 11% για τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 και 10,7% για την ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΙΝΛΟΤ 0% 1,13 .

    Μερικές φορές τα νούμερα μπορεί να κουράζουν όμως καλό είναι να τα γνωρίζουμε διότι πολλά ακούγονται τελευταία για «αναδιάρθρωση» των ομολόγων και αναχρηματοδότηση των επιχειρήσεων με καλύτερους υποτίθεται όρους.

    Το τεμέτερον Μελισσανίδη – Καλτσίδη

    Πληροφορούμαστε πως ο Filaret Galchev, ο ποντιακής καταγωγής Ρώσος μεγιστάνας των τσιμέντων, που στην Ελλάδα είναι ευρέως γνωστός ως Φιλάρετος Καλτσίδης, βολιδοσκοπεί αυτή την περίοδο επενδύσεις στη χώρα μας.

    Μπορεί τα τελευταία χρόνια η μοναδική– γνωστή- επένδυση του Καλτσίδη στην Ελλάδα να ήταν η εντυπωσιακή του βίλα στην Πύλο, η οποία καταλαμβάνει έκταση 40 στρεμμάτων και έχει σχεδιαστεί από τον διάσημο αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη Κάρολο Σιουπ, ωστόσο ο ίδιος φέρεται σήμερα να αναζητά και άλλες επενδυτικές ευκαιρίες.

    Οι πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί πρόσφατα και μιλούσαν για κανάλι επικοινωνίας του  Filaret Galchev με τον Δημήτρη Μελισσανίδη επιβεβαιώνονται.

    Ο Έλληνας επιχειρηματίας «γονουσεύει με το τεμέτερον», που λένε οι Πόντιοι, δηλαδή συνδιαλέγεται με τον ποντιακής καταγωγής Καλτσίδη για διάφορά project.

    Δεν ξέρουμε εάν οι κυρώσεις σε βάρος Ρώσων υπηκόων θα επιτρέψουν τα σχέδια αυτά να προχωρήσουν, ωστόσο και εάν αυτό δεν συμβεί ο Filaret Galchev θα έχει πάντα την Μεσσηνία και το Βασιλίτσιον, ως το ησυχαστήριο του.

     

    Ο φίλος της Θάνου στην κυβέρνηση; 

    Μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να τοποθετήσει επικεφαλής στην πολύπαθη Αρχή για τον Έλεγχο των Συμβάσεων τον πρώην πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γιάννη Χαλκιά.

    Ο συγκεκριμένος όχι μόνο εξελέγη ως πρόεδρος του ΝΣΚ επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, επειδή είχε σχέσεις με τον πρόεδρο τότε της βουλής Νίκο Βούτση, αλλά συμμετείχε σε συναντήσεις που έκανε η πρώην Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου στο σπίτι της στη νέα Κηφισιά με άλλους δικαστικούς λειτουργούς.

    Φαίνεται ότι η επιστροφή του Αλέξη ξεκινά από τις Ανεξάρτητες Αρχές!

     

    Τι θα ανακοινώσει ο Εξάρχου

    Το ποσό των 350 εκατ. ευρώ είναι διατεθειμένοι να ρίξουν στις business στην Ελλάδα, από  κοινού οι Δημήτρης Μπάκος, Γιάννης Καυμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου.

    Οι 3 άνδρες κοιτάνε κυρίως τράπεζες και υποδομές.

    Πηγές αναφέρουν ότι συζητούν με εισηγμένη εταιρεία για να εξαγοράσουν σημαντικό πακέτο μετοχών που το πιθανότερο είναι ότι υπερβαίνει το 51%.

    Όσον αφορά στην τράπεζα το ποσοστό εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ 5 και 10%.

    Τραπεζίτης που συνομίλησε ο wiseman αναφέρει ότι «παρόλο που η ορατότητα  στις αγορές έχει σκοτεινιάσει εν τούτοις δεν αποκλείεται η πρώτη εξαγορά να ανακοινωθεί εντός των επομένων 45 ημερών.

    Η εξαγορά θα ανακοινωθεί από τον Εξάρχου» λέει με νόημα ο ίδιος τραπεζίτης που φαίνεται να γνωρίζει με ακρίβεια  τις κινήσεις των 3.

     

    Γιατί πέφτει η ΔΕΗ

    Χθες η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48 για μια ακόμα συνεδρίαση έπιασε “κόκκινο”.

    Υποχώρησε κατά περίπου 3% στα 6,30 ευρώ με όγκο συναλλαγών περίπου 2,5 εκατ. μετοχές.

    Ενώ η Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έγινε στα 9 ευρώ.

    Πηγές χρηματιστηριακές αναφέρουν ότι οι ξένοι που έχουν μεγάλες ζημίες πάνω από 20%, επειδή σπάνε τα margins,  πουλάνε αναγκαστικά την μετοχή.

    Βλέπετε οι θεσμικοί βάζουν πάντα όρια είτε κερδίζουν είχε χάνουν.

    Οι πωλήσεις γίνονται  αυτόματα χωρίς την παρέμβαση ανθρώπου.

    Το βέβαιο είναι ότι ο Τσίπρας εύχεται η μετοχή να μηδενίσει.

    Η ζημιά που έκανε ήταν τεράστια με τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη.

     Αλλά αυτός την δουλειά του έκανε…

    Το ερώτημα είναι γιατί τον άκουσε η κυβέρνηση!!!

     

    Κυβερνοεπιθέσεις εν óψει

    Σε συναγερμό αλλά με άκρα διακριτικότητα έχουν τεθεί εδώ και λίγο καιρό με εντολή του Σταύρου Πιερρακάκη Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και του Τάκη Θεοδωρικάκου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όλες οι υπηρεσίες  Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αντιμετώπισης χακαρίσματος (counterhacking) μετά από πληροφορίες για σωρεία τέτοιων κυβερνοεπιθέσεων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο.

    Σε αντίστοιχο συναγερμό και οι Τράπεζες στην Ελλάδα ώστε να μην δεχτούν ηλεκτρονικό σαμποτάζ.

    Οι πληροφορίες από αμερικανικές πηγές λένε ότι οι περισσότερες επιθέσεις αποδίδονται σε «ρωσικές εστίες εκπόρευσης»  λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και έχουν στόχο τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και συστήματα μεταφορών  όπως η DHL και η MAERSK (αερομεταφορές και κοντέινερ) διεθνώς.

    Με παραπλανητικά ηλεκτρονικά  μηνύματα που οδηγούν συνήθως σε «σκοτεινά» links εγκαθιστούν αυτόματα πειρατικό λογισμικό και «κλέβουν» προσωπικά και εταιρικά δεδομένα.

    Γι αυτό και ένας άλλος βασικός στόχος είναι το γνωστό LinkedIn  που περιέχει βιογραφικά για επαγγελματικούς λόγους.

    Εάν το ίδιο σύστημα εφαρμόζεται με sms  στα κινητά, τότε εγκαθιστούν σύστημα παρακολούθησης όλων των δράσεων των κινητών.

    Εκτός από τις «ρωσικές υποψίες»,  οι υπηρεσίες στη χώρα μας έχουν το νού τους διότι το ίδιο κόλπο εμφανίζεται και από «πυρήνες» που οδηγούν σε …συμμαχική γειτονική χώρα, καταλαβαίνετε εσείς.

    Ένας πρόσθετος λόγος του συναγερμού είναι και η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Ένα χακάρισμα θα ήταν μεγάλη πρόκληση για τους «καλοθελητές» που έχουν αποδυθεί σε αγώνα δυσφήμισης της Ελλάδας.

    Εννοείται πως σε διαρκή συναγερμό βρίσκονται διαχρονικά και οι αντίστοιχες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

    Ο wiseman μαθαίνει μάλιστα πω ς οι αρμόδιες υπηρεσίες, πρόσφατα «θωρακίστηκαν» επίσης αθόρυβα και με τεχνολογικό εξοπλισμό νεότερης γενιάς.

    Απαραίτητη κίνηση διότι «οι καιροί ου μενετοί» που έλεγαν και οι αρχαίοι…

     

    Η FRAPORT  και η Μύκονος

    H Fraport Greece πέντε χρόνια μετά από την ανάληψη της διαχείρισης 14 περιφερειακών αεροδρομίων και έχοντας ολοκληρώσει το πλάνο επενδύσεων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους, προχωρά σε στοχευμένες ενέργειες για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας τους.

    Συγκεκριμένα, στον Αερολιμένα Μυκόνου «Μαντώ Μαυρογένη», με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του χώρου προσωρινής στάθμευσης, την ασφάλεια των επισκεπτών, όπως και την ουσιαστική βελτίωση της εικόνας του αερολιμένα στα εκατομμύρια τουριστών που επισκέπτονται αεροπορικώς το νησί, θα λειτουργεί από το φετινό καλοκαίρι «Περιοχή Ελεγχόμενης Πρόσβασης».

    Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο παραμένει ελεύθερη για το σύνολο των επιβατών και των χρηστών του αεροδρομίου αφού η Περιοχή Ελεγχόμενης Πρόσβασης καταλαμβάνει μόνο ένα μέρος του εξωτερικού χώρου του αεροσταθμού.

    Κατά τα πρότυπα οργάνωσης πολλών σύγχρονων αεροδρομίων στην Ευρώπη, δικαίωμα εισόδου στην Περιοχή Ελεγχόμενης Πρόσβασης  έχουν μόνο οι επαγγελματίες (taxi, vans και λεωφορεία).

    Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται αφενός η άμεση πρόσβαση και κυκλοφορία των οχημάτων στο χώρο των αφίξεων και αφετέρου βελτιώνεται αισθητά η ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών καθώς η  πρώτη εικόνα που θα αντικρύζουν εξερχόμενοι  του χώρου των αφίξεων θα είναι αντάξια της φήμης του νησιού.

    Για την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος, υπάρχει χρονοχρέωση ανάλογα με τον τύπο του επαγγελματικού οχήματος που εισέρχεται στην Περιοχή Ελεγχόμενης Πρόσβασης.

    Οι χρεώσεις έχουν δομηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να αποτρέπεται η μακρά παραμονή των οχημάτων έξωθεν των αφίξεων και σε κάθε περίπτωση αποτελούν προϊόν διαβούλευσης με όλες τις τοπικές ενώσεις και σωματεία.

    Απόλυτα λογικό το βρίσκω….

     

    Τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ

    Θα παρατηρήσατε ίσως ότι ο Wiseman κράτησε διακριτικές αποστάσεις από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όμως όσο και αν θέλω να αγιάσω δεν με αφήνουν.

    Τα στοιχεία  που πληροφορήθηκαν από λίαν αξιόπιστη πηγή, η οποία τυγχάνει να «παίζει την Στατιστική στα δάχτυλα της «  δείχνουν ότι στην Κουμουνδούρου είτε δεν τα πάνε τόσο καλά με τα νούμερα είτε είναι νούμερα κάποιοι εκεί μέσα.

    Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά, τα οποία και παραθέτω, από τα 65.000 μέλη που ήταν εγγεγραμμένα έως τις 21/3 ψήφισαν μόνο 40.000.

    Επιπρόσθετα ψήφισαν και 80.000 νέα μέλη.

    Επομένως ο συνολικός αριθμός των ψηφισάντων έφθασε τους 120.000.

    Αριθμός που απέχει παρασάγγας από τους 172.000 για τους οποίους κόμπασε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, αλλά και από τους 150.000 στους οποίους μετριοπαθώς αναφέρθηκαν διάφορα ΜΜΕ , φιλικά προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Επίσης όπως με ενημέρωσε η ίδια πηγή ηχηρό ήταν το πολιτικό μήνυμα που έστειλε μέσω της κάλπης, η λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση , η επονομαζόμενη «ομπρέλα» .

    Η γραμμή που είχε δοθεί από τα προβεβλημένα στελέχη της τάσης αυτής (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Παναγιώτης Σκουρλέτης κ.ά) ήταν λευκό ή άκυρο.

     Τα μέλη και οι οπαδοί της τάσης αυτής ενώ τήρησαν τη γραμμή, αυτό δεν αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα, εξού και το 99% που συγκέντρωσε ο Τσίπρας, καθώς άκυρα και λευκά δεν προσμετρώνται με τα έγκυρα ψηφοδέλτια.

     

    Ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης και το ταξίδι του Βενιζέλου στην Κρήτη

    Στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είμαι για να γνωρίζω αν σκέπτεται σοβαρά να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

    Εκείνο όμως που ξέρω είναι ότι πολλές φορές έχει συμβεί ο ανασχηματισμός να λειτουργεί ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία».

    Δηλαδή, μια λάθος πεποίθηση, η οποία επειδή είναι πολύ  ισχυρή μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να φερθούν αναλόγως ώστε να την επιβεβαιώσουν.

    Και όταν δεν αναφερόμαστε σε «κοινούς θνητούς» αλλά σε υπουργούς τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

    Για παράδειγμα καλά ενημερωμένη πηγή για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της Κυβέρνησης με διαβεβαίωνε χθες ότι τουλάχιστον τρείς υπουργοί ανέβαλαν μετακινήσεις εκτός Αθηνών ή ταξίδια που είχαν προγραμματισμένα εως το τέλος της εβδομάδας, αναμένοντας εξελίξεις.

    Στην περίπτωση αυτή ισχύει το κοντός ψαλμός……

    Αφού  πιάσαμε την πολιτική επικαιρότητα ο Wiseman θα ήθελε να ηρεμήσεις όσους ανησύχησαν με την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κρήτη κατόπιν προσκλήσεως από την Ντόρα Μπακογιάννη.

    Όπως με διαβεβαίωσε η ίδια πηγή ο  ο Βενιζέλος … δεν πάει στη ΝΔ!

    Οι δύο πρώην ΥΠΕΞ απλώς  ετοιμάζουν μία κοινή πρωτοβουλία-παρέμβαση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό, μόνο…

     

    Οι γκρίνιες των γενικών 

    Οι σχέσεις του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα με τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής Γιώργο Μυλωνάκη δεν διάγουν και την καλύτερη περίοδο.

    Όπως μαθαίνουμε, ο κ. Μυλωνάκης έχει ζητήσει να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση της Βουλής για το τί έχει γίνει με το Anti Drone System, δηλαδή το ηλεκτρονικό σύστημα αναχαίτισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών για το οποίο το Κοινοβούλιο με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων πλήρωσε προ διετίας 2 εκατ. ευρώ.

    Το budget του έργου το ήλεγχε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, ο οποίος όμως 24 μήνες μετά φέρεται να μην έχει παραδώσει ακόμη το Anti Drone System στη Βουλή και κυρίως να μην έχει καταθέσει στις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου τα τιμολόγια, τα οποία αυτή την περίοδο τα ζητάει προς επαλήθευση το Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Και επειδή ο κ. Μυλωνάκης εισπράττει γκρίνια και εκείνος γκρινιάζει με τη σειρά του στον κ. Τσουβάλα.

    Οι κακές γλώσσες λένε πως η εταιρεία που έχει προμηθεύσει το σύστημα είναι αντιμέτωπη με φορολογικούς και άλλους ελέγχους και για αυτό καθυστερεί το όλο ζήτημα.

    Κατά κάποιες πηγές, η όλη ιστορία θα έχει διευθετηθεί έως τις 28 Μαΐου.

    Οψόμεθα.

     

    Aνθρακες ο  «θησαυρός» στην Κύπρο για την Εθνική Τράπεζα

    Η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 1,85% 7,70 διέψευσε κατηγορηματικά τη φημολογία περί ενδεχόμενης συγχώνευσης με την Τράπεζα Κύπρου.

    Τα σχετικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σήμερα προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία έθεσε και το σχετικό ερώτημα στη διοίκηση της Τράπεζας.

    Η ΕΤΕ χαρακτήρισε  αναληθές σχετικό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου περί συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Τράπεζα Κύπρου, την είσοδο στο σχήμα στρατηγικού επενδυτή και τον περιορισμό του ποσοστού συμμετοχής σημερινών μετόχων στην Εθνική Τράπεζα.

     

    Ποια είναι η νέα, «χρυσή» μεταγραφή στο Ελληνικό της Lamda Development;

    Η γλυκιά και ικανότατη Σίσσυ Ηλιοπούλου, μέχρι πρότινος υψηλόβαθμο στέλεχος της Coca Cola Company.

    Η κα Ηλιοπούλου ανακοίνωσε μέσω των social media ότι ετοιμάζει βαλίτσες για την Ελλάδα, προκειμένου να εργαστεί ως Senior Marketing Director στο φιλόδοξο project του Ελληνικού.

    Τα τελευταία χρόνια ξεχώρισε στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς εργάστηκε ως Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικών Υποθέσεων και Βιώσιμης Ανάπτυξης της The Coca-Cola Company για τη Βόρεια Ευρώπη.

    Οι παλιότεροι θυμούνται την κα Ηλιοπούλου από τη Novartis, από όπου αποχώρησε για να επιστρέψει στην Coca Cola ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,70 , μετά το λεγόμενο σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρείας.

    Καλοστέριωτη…

     

    Κουΐζ 1

    Στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματιστηρίου (ο γνωστός  25αρης)  υπάρχουν δυο μετοχές.

    Από τις αρχές του 2022, η μια μετοχή χάνει 5 φορές την πτώση του γενικού δείκτη και η άλλη 10 φορές την πτώση του γενικού δείκτη.

    Κοινό τους γνώρισμα ένας τραπεζίτης που ηγήθηκε της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου των δυο αυτών εταιρειών.

    Ποιος είναι αυτός ο γκαντέμης τραπεζίτης;

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές