• Θέλουν (;) κι άλλοι τη Vivartia, το limit up Γεωργακόπουλου και το παρασκήνιο CVC-Εθνικής Ασφαλιστικής

    Πληροφορούμαι ότι στην τράπεζα Πειραιώς πίνουν νερό στο όνομα του διευθύνοντος συμβούλου της Intrum Hellas Γιώργου Γεωργακόπουλου…

    image

    Vivartia: Σκάνε μύτη κι άλλοι ενδιαφερόμενοι;

    Πληροφορούμαι ότι η Axia, η οποία έχει αναλάβει για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ 0,28% 7,09 να πραγματοποιήσει επαφές με επενδυτές με στόχο την πώληση των δανείων της Vivartia, έχει ήδη δεχθεί κρούση από έναν ενδιαφερόμενο επενδυτή… Αν το ενδιαφέρον γίνει έμπρακτο τότε η μάχη με το CVC θα έχει ενδιαφέρον.

    Τα δάνεια της Vivartia στην Εθνική ανέρχονται στα 120 εκατ. ευρώ. Όσο για την MIG ΜΙΓ 1,03% 3,91 η διοίκησή της προσπάθησε να διασκεδάσει εχθές τις εντυπώσεις και χαρακτήρισε «αδικαιολόγητες» τις διακυμάνσεις της μετοχής. Προφανώς, μετά την αντίδραση της αγοράς, ξύπνησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τους ζήτησε να βγάλουν ανακοίνωση.

    Γεωργακόπουλος (Intrum): Οι μέτοχοι «πίνουν νερό στο όνομά του»!

    Πληροφορούμαι ότι στην τράπεζα Πειραιώς πίνουν νερό στο όνομα του διευθύνοντος συμβούλου της Intrum Hellas, Γιώργου Γεωργακόπουλου, διότι τους φέρνει έσοδα από τις ανακτήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Επίσης, γεμίζει τη δεξαμενή της εταιρείας αναλαμβάνοντας τη διαχείριση δανείων κι άλλων οργανισμών όπως για παράδειγμα της PQH.

    Επί της ουσίας η Intrum Hellas φέρνει εις πέρας σε ταχύτερο χρόνο όσα δεν κατάφεραν να κάνουν, επί των ανακτήσεων, στην τράπεζα Πειραιώς εδώ και χρόνια.

    Μαθαίνω ότι τα έσοδα της Intrum Hellas συνεχίζουν την ανοδική πορεία παρά τις επιπτώσεις από τις αναστολές πληρωμής δανείων. Κάτι που έχει προσέξει και η διοίκηση του σουηδικού ομίλου, ο οποίος κατέχει το 80% της εταιρείας και άρα παίρνει τη μερίδα του λέοντος.

    Μάσκα παντού

    Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά όσο ο κορωνοϊός βολτάρει στο κέντρο της Αθήνας και σε πολυπληθείς συνοικίες τόσο πιο κοντά έρχεται η εφαρμογή του μέτρου: «μάσκα παντού». Και στους εξωτερικούς χώρους, υποχρεωτικά και με τον νόμο.

    Πως το είπε ο Πρωθυπουργός: «η μάσκα είναι το εμβόλιο μας, όσο δεν το έχουμε». Η στήλη πληροφορείται ότι μαζί με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας θα ενταθεί και η τηλεργασία.

    Folli Follie: Το μαρτύριο της σταγόνας

    Η εταιρεία εξασφάλισε δικαστική προστασία έναντι των πιστωτών της μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Μιλάμε για το μαρτύριο της σταγόνας… Κερδίζει τον χρόνο με το σταγονόμετρο, την ώρα που το brand έχει χάσει την αξία του και η ανάσταση μάλλον αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός…

    Εθνική: Το παλεύουν με το CVC

    Η στήλη πληροφορείται ότι η διαπραγμάτευση της Εθνικής Τράπεζας με το CVC έχει χτυπήσει κόκκινο.

    Στόχος του CEO της τράπεζας, Παύλου Μυλωνά, είναι το CVC να βελτιώσει την προσφορά για την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Η πίεση από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) είναι μεγάλη, αλλά αν το τίμημα δεν περπατήσει και ενισχυθούν με επιχειρήματα οι εναλλακτικές λύσεις όλα είναι πιθανά.

    Η ζυγαριά δεν έχει, όπως μαθαίνω, γύρει είτε προς την μία είτε προς την άλλη πλευρά καθώς συνεχίζουν να το παλεύουν. Και επειδή ο χρόνος πιέζει, πιστεύω ότι θα μάθουμε σύντομα την όποια εξέλιξη.

    Σηκώνει κεφάλι ο ιός- Ετοιμάζεται η Λαγκάρντ

    Συναγερμός έχει σημάνει σε Ιταλία και Ισπανία για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η «σιδηρά κυρία» της οποίας ετοιμάζει, όπως πληροφορούμαι, μια νέα δέσμη μέτρων στήριξης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

    Βέβαια, για να πείσει η Κριστίν τους γραφειοκράτες πολιτικούς της βόρειας Ευρώπης θα χρειασθεί και πάλι χρόνος. Πόσo μάλλον την γερμανική προεδρία…