• The Wiseman

    Τα SYRIZA- golden boys και girls του ΑΔΜΗΕ με μισθό 80.000 ευρώ και η εκκωφαντική σιωπή στην ELBISCO

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Η μπάλα στην εξέδρα

    Οι Συριζαίοι όπως άλλωστε και οι ΠΑΣΟΚΟΙ έχουν μία απίστευτη ικανότητα. Πετάνε την μπάλα στην εξέδρα. Την ξέρουν καλά την δουλειά. Λίγο πριν την ΔΕΘ που ο πρωθυπουργός προφανώς δεν έχει να πει πολλά πράγματα,  τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να μεταφέρουν τα φώτα της δημοσιότητας σε άλλες ανούσιες ειδήσεις. Το ζήτημα είναι ότι τα πραγματικά  δεδομένα (μειώσεις συντάξεων κλπ) δεν αλλάζουν. 

    Τα golden boys 

    Τα golden boys παίρνουν 80.000 ευρώ στον ΑΔΜΗΕ αλλά οι διακοπές ρεύματος ήταν φέτος περισσότερες απ’ο ποτέ. Όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης υπεύθυνος για τη διακοπή ρεύματος ήταν ο ΑΔΜΗΕ τον οποίο χαρακτήρισε κυβερνητικό παραμάγαζο με golden boys που αμείβονται με μισθούς των 7 χιλιάδων ευρώ.

    Στην αγορά φημολογείται οτι υπάρχει ένα golden boy μέλος της διοίκησης περιξ των 30 ετών, που με βάση το βιογραφικό του η πρώτη του δουλειά ήταν μέλος του δ.σ. και αν. γενικός οικονομικός διευθυντής του ΑΔΜΗΕ. Λοιπόν το golden boy υπέγραψε πενταετή σύμβαση με αμοιβή 80.000 ευρώ ετησίως.

    Πάντως εγώ που είδα τα βιογραφικά των μελών του ΔΣ  οι σπουδές όλων είναι εξαιρετικές (η στήλη δεν το θεωρεί απαραίτητα κακό να έχει κάποιος μισθό 80.000 ευρώ. Το αντίθετο μάλιστα ειδικά εάν το αξίζει) 

    Όλα τα μέλη της διοίκησης και μαζί και ένα golden girl φέρονται να έχουν υπογράψει πενταετείς συμβάσεις με ετήσιες αποζημιώσεις από 80.000 έως 120.000 ευρώ και πρόβλεψη bonus 20% για την επίτευξη στόχων όπως η διοικητική αναδιοργάνωση. 

    Επιπλέον, στην εταιρεία έχουν προσληφθεί 8 σύμβουλοι της διοίκησης, η πλειονότητα των οποίων κοστίζει 6.000 ευρώ τον μήνα.

    Φυσικά όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα διοικητικά κόστη να έχουν εκτιναχθεί πολύ πάνω από την εποχή του πρώην διευθύνοντα συμβούλου Γ. Μπλάνα, ο οποίος είχε αποπεμφθεί όταν η Νέα Δημοκρατία αποκάλυψε ότι επιχείρησε να αυξήσει τον μισθό του στα 20.000 ευρώ τον μήνα, και μάλιστα αναδρομικά. 

    Αλλαγές 

    Τους “κρουνούς” των καταγγελιών μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις τράπεζες, θα ανοίξουν οι αλλαγές που θα ισχύσουν στο καθεστώς του νόμου Κατσέλη από τις 15 Σεπτεμβρίου. 

    Με βάση τα τελευταία επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία τέλους Δεκεμβρίου 2017, στο σύνολο των δανείων σε καθυστέρηση, το 45,4% έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες, ποσοστό 22,7% βρίσκεται σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών  (το 3,7% σε καθυστέρηση από 91 – 180 ημέρες, 2,9% σε καθυστέρηση από 181 – 360 ημέρες και το 16,1% σε καθυστέρηση άνω του έτους), ενώ ποσοστό 31,9% είναι τα δάνεια που θεωρούνται αβέβαιης είσπραξης.

    Η …παραίτηση Ραμαντάνη 

    Το mononews εδω και λίγες εβδομάδες αναρωτιέται τι συμβαίνει στην Elbisco; 

    Δημοσθένης Ραμαντάνης (τεως CEO ELBISCO) και Διονύσης Χατζηδάκης (αντιπρόεδρος ΝΔ)

    Tα ερωτήματα γίνονται πιο έντονα μετά και την γνωστοποίηση της παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου, Δημοσθένη Pαμαντάνη, ο οποίος θα παραμείνει σε ρόλο συμβούλου της διοίκησης. H σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε στα τέλη Ιουλίου.

    Kαι μπορεί το «exit» Pαμαντάνη να επήλθε ως «οικειοθελής αποχώρηση», χωρίς όμως, να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις για τους λόγους αυτής, όμως, προξενεί εντύπωση για πολλούς λόγους. 

    Aφενός πρόκειται για έναν «μπαρουτοκαπνισμένο» μάνατζερ επί χρόνια στενό συνεργάτη και έμπιστο της οικογένειας Φιλίππου. 

    Aφετέρου πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα τον Mάρτιο έγιναν οργανωτικές αλλαγές με τη δημιουργία επιμέρους γενικών διευθύνσεων οι επικεφαλής των οποίων όμως, θα έδιναν «λογαριασμό» στον κ. Pαμαντάνη. 

    Mια κίνηση που κρίθηκε σκόπιμη ώστε να προκύψει ένα δυνατό team που θα μπορεί να ανταποκριθεί με τον πλέον καλύτερο τρόπο στις νέες προκλήσεις της αγοράς και που σε καμία περίπτωση δεν προμήνυε και την παραίτηση του CEO.

    Βέβαια η εταιρία είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχανε συνεχώς μερίδια αγοράς όπως άλλωστε έχει γράψει το mononews.gr παλαιότερα.

    Η στήλη εκτιμά οτι θα πρέπει η πρόεδρος της εταιρίας η ιδιαίτερα ικανη Έλενα Φιλίππου- Kουμάνταρου, κόρη του Mr ΦAΓE, Kυριάκου Φιλίππου να ξεκαθαρίσει για ποιόν λόγο απομακρύνθηκε αιφνιδιαστικά ο τέως συνεργάτης της…Όσο δεν το ξεκαθαρίζει η ίδια, αφήνει “σκιές”.



    ΣΧΟΛΙΑ