• Τα σχέδια Μητσοτάκη για μισθό 751 ευρώ, τι λένε οι θεσμικοί για την ΔΕΗ και τα κέρδη του 4ου τριμήνου, το νέο colpo της Goldman με την ΕΤΕ και το learjet του εφοπλιστή που πέταξε για τις Μαλδίβες

    Στο Μοναστήρι έρχονται πλέον να εξομολογηθούν, σε καθημερινή βάση και οι αμαρτωλοί δημοσκόποι. Ανοίγουν την καρδιά τους, βγάζουν τα εσώψυχα τους.

    image

    Δημοσκοπήσεις και εκλογές. Η ώρα της αλήθειας.

    Στο Μοναστήρι έρχονται πλέον να εξομολογηθούν, σε καθημερινή βάση και οι αμαρτωλοί δημοσκόποι. Ανοίγουν την καρδιά τους, βγάζουν τα εσώψυχα τους.

    Όλοι μου εκμυστηρεύονται με σιγουριά ότι η διαφορά μεταξύ των 3 πρώτων κομμάτων έχει π α γ ι ω θ ε ί.

    Τόσο οι φανερές όσο και οι μυστικές (ιδιωτικές για κάθε κόμμα ξεχωριστά) δημοσκοπήσεις οδηγούν σχεδόν πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα, σε μια κοινή συνισταμένη:

    Η Ν.Δ. προηγείται με 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22% και το ΚΙΝΑΛ πετά προς στο 12%.

    Στο μοναστήρι μου είπαν ότι ο ενθουσιασμένος Νίκος Ανδρουλάκης προωθεί την ωραία Εύα Καϊλή για τη θέση του αντιπροέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Αυτό σημαίνει πως η Εύα μένει στις Βρυξέλλες και ο Νίκος θα ασχολείται με τα των Αθηνών.

    Όλα αυτά σημαίνουν η ΝΔ απέχει πολύ από το ποσοστό αυτοδυναμίας (38%) και όλοι οι άλλοι –στην πραγματικότητα– θέλουν τις εκλογές όσο τα αρνιά προσδοκούν την Ανάσταση.

     

    Τα αντισώματα στην πανδημία Ανδρουλάκη – Κατώτατος μισθός στα 700€

    Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζουν μεγάλα διλήμματα.

    Χαίρονται με τη δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ γιατί αδυνατίζει την εκλογική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ανησυχούν όμως γιατί ο «κεντρώος» Ανδρουλάκης μπορεί να επαναπατρίσει ψηφοφόρους από τη Ν.Δ.

    Γι’ αυτό έχουν αποφασίσει να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο πολιτικής αποδόμησης του «new kid in town» που λέει κι ο Λούλης.

    Με δύο βασικά επιχειρήματα:

    1. Ο Ανδρουλάκης δεν αρθρώνει πολιτικό λόγο, θέσεις και επιχειρήματα.
    2. Διατηρεί μέσα στους κόλπους του ΚΙΝΑΛ το παλιό, φθαρμένο και απαξιωμένο στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ.

    Επιπλέον, η σύσσωμη η κυβέρνηση στηρίζει πλέον το νέο μεγάλο στοίχημα: Το τέλος της πανδημίας και η αφετηρία της σταθερής αναπτυξιακής πορείας.

    Γι’ αυτό άλλωστε έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού, προς τα 700 Ευρώ, από φέτος το καλοκαίρι.

    Ως μοναχός προφήτης είμαι σε θέση να προβλέψω ότι εκλογές θα κάνουμε με κατώτατο μισθό στα 751 Ευρώ…

     

    Το Χρηματιστήριο πιστεύει στο τέλος της πανδημίας – Η ΔΕΗ προβληματίζει

    Χθες είχαμε μια εξαιρετική χρηματιστηριακή συνεδρίαση, εντελώς κόντρα στο κλίμα των διεθνών αγορών, με πρωταγωνιστές τα «βαριά χαρτιά» και τις τράπεζες.

    Εμφανίστηκε πολύ «φρέσκο χρήμα» και αγοραστικό ενδιαφέρον σε κάθε διορθωτική κίνηση.

    Κάποιοι φαίνεται πως επενδύουν στο φως του πανδημικού τούνελ, κάποιοι άλλοι προσεύχονται για μια θετική κίνηση από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης FITCH.

    Δυνατές οι μετοχές της Εθνικής που έκλεισε στα 3,09 ευρώ, της Alpha Bank που έκλεισε στα 1,157 ευρώ , της Eurobank στα 0,98 ευρώ και της Πειραιώς στα 1,358 ευρώ.

    Aκόμη και η μετοχή του παρατημένου ΤΙΤΑΝΑ TITC 2,49% 28,80 συμπλήρωσε την 6η διαδοχική ανοδική συνεδρίαση και έκλεισε στα 14,24 ευρώ με όγκο συναλλαγών τα 36,120 χαρτιά.

    Προφανώς οι αγορές ιδίων μετοχών αποδίδουν.

    Μένει να δούμε πόσο θα κρατήσει η τύχη του CEO  κ. Μιχάλη Κολακίδη, καθώς η τιμή της μετοχής είχε βουτήξει στα τάρταρα (στα 13,40 ευρώ) εξαιτίας του κουρασμένου manager της ΤΙΤΑΝ.

    Ακόμη και η JUMBO που στην συνεδρίαση της Παρασκευής υπέφερε με -2%, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών του 2021 (τα οποία άγγιξαν τις πωλήσεις του 2019) βρήκε σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον που την οδηγούν στην κεφαλαιοποίηση κοντά στα 1,9 δισ. Ευρώ…

    Όμως η ΔΕΗ συνεχίζει να προβληματίζει καθώς η τιμή της πλέον βρίσκεται κάτω από την ΑΜΚ του 2021 και για την ακρίβεια στα 8,91 ευρώ.

    Οι θεσμικοί δεν ανησυχούν καθώς όπως υποστηρίζουν τα νούμερα του 4ου τριμήνου θα είναι όπως τα είχε προβλέψει η διοίκηση.

    Άρα αρνητικές εκπλήξεις δεν θα υπάρξουν.

    Πάντως ο όγκος των συναλλαγών χθες ήταν μεγάλος καθώς προσέγγισε τις 958.000 μετοχές.

     

    Το νέο Colpo Grosso της Goldman Sachs; 

    Κάποιοι κακοπροαίρετοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι πελατάκια (δηλαδή θεσμικοί) της Goldman Sachs, κατόπιν προτροπών του mr Goldman κ. Χάρη Ηλιάδη,  φεύγουν από την ΔΕΗ και μπαίνουν στην Εθνική Τράπεζα καθώς λέγεται ότι επίκειται το placement του 20% των μετοχών της τράπεζας.

    Μάλιστα οι ίδιοι κακοπροαίρετοι αναλυτές συνδέουν το επικείμενο placement με την αναβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch…

    Πρόκειται για φήμες που όσο και εάν ρωτήσει κάποιος δεν πρόκειται να επιβεβαιωθούν ποτέ…

     

    Ποιος πληρώνει 50.000€ την ημέρα για νομικές υπηρεσίες στη Folli Follie;

    Πολύς λαός μαζεύτηκε χθες στον 4ο όροφο του Εφετείου για τη δίκη της Folli Follie.

    Πρώτο αξιοσημείωτο γεγονός, η πανίσχυρη νομική ομάδα υπεράσπισης.

    Για τους 10 +1 κατηγορούμενους εμφανίστηκαν 24 δικηγόροι.

    Όχι όποιοι κι όποιοι.

    Ο Αλέξης Κούγιας υπερασπίζεται τον εξαφανισμένο (κάπου στο Χονγκ-Κονγκ) Ιωάννη Μπεγιέτη.

    Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος υπερασπίζεται τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο.

    Ο καθηγητής Ηλίας Αναγνωστόπουλος (ναι αυτός που άλλαξε τον ποινικό κώδικα προς όφελος των κατηγορουμένων πριν τις εκλογές του 2019) είναι δίπλα στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

    Δύο μεγάλα νομικά γραφεία υπερασπίζονται την κυρία Καίτη.

    Αφού όμως τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων και της εταιρείας έχουν δεσμευτεί από που άραγε βρίσκουν τα χρήματα, οι 10+1 κατηγορούμενοι και πληρώνουν 1.500 έως 2.000 ευρώ ημερησίως για κάθε μεγαλοδικηγόρο;

    Κάπου υπάρχουν λεφτά που δεν εντόπισαν οι αρχές…

     

    Και η …κινεζική Fosun…στην Πολιτική Αγωγή!

    Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν 12 ομάδες πολιτικής αγωγής (!) που εκπροσωπούνται από 25 δικηγόρους…

    Τελικά έχουν καλέσει μόνο 50 μάρτυρες κατηγορίας (από τους αρχικά 135 υποψηφίους) σε μια προφανή προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

    Στην πολιτική αγωγή έχει δική της ομάδα και η …κινεζική FOSUN η οποία όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε στείλει ούτε εξώδικο και διατηρούσε τη θέση (ευθύνης) του Αντιπροέδρου στο Δ.Σ. της αμαρτωλής Folli Follie.

    To Ελληνικό Δημόσιο (Υπ. Οικονομικών, ΑΑΔΕ) δεν εκπροσωπήθηκε θεωρώντας ότι αρκεί η πολιτική αγωγή από τον ΕΦΚΑ, το Αμοιβαίο Κεφάλαιο του ΕΦΚΑ, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και την Alpha Asset Management.

    To Δικαστήριο όρισε 17 συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις επόμενες συνεδριάσεις του μέχρι και την 8η Μαρτίου.

    Το βράδυ της 8ης Μαρτίου λήγει περίοδος της 18μηνης προφυλάκισης των κατηγορουμένων και μέχρι τότε η Δικαιοσύνη θα πρέπει να έχει σαφή εικόνα για την ενδεχόμενη ενοχή τους…

    Στο μεταξύ τρέχει και η άλλη δίκη για τις ενδεχόμενες ευθύνες των Αρχών για το σκάνδαλο Folli Follie.

    Eκεί θα έχουμε και άλλα αποκαλυπτήρια….

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.